Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Letbanen åbner: Fejres med kæmpe show og masser af events i hele byen

Af Christina Frederiksen

Odense Letbane har været undervejs i flere år, hvilket masser af vejarbejde og byggeri rundt om i byen har vidnet om. Men nu er etableringen endelig ved vejs ende, og en ny æra kan begynde.

28. maj åbner Odense Letbane officielt, og det bliver fejret med et brag af en fest – blandt andet på Flakhaven og langs selve letbanestrækningen.

Hvis du har lyst til at deltage i festlighederne på Flakhaven, kan du køre direkte derind med letbanen. Første afgang fra Hjallese Station er kl. 10.45 og fra Tarup Center kl. 11.

Fra 28. maj til 5. juni kører man gratis med letbanen.

Åbningsshow på Flakhaven

På Flakhaven vil der fra kl. 12-14 være åbningsshow. Nyhedsværten, Natasja Crone, giver den som konferencier ved showet, hvor blandt andre bandet, Patina, kommer og spiller sit hit, “Flammer rammer”. Selve letbanen vil også blive hyldet, når først MessingEnsemblet opfører “Fanfare for Odense Letbane”, og der efterfølgende er fællessang sammen med Nalle og Sanne Gryholt, der synger for på “Ode til letbanen”.

Og så er det værd at bemærke, at dessertbutikken, Love Butler, uddeler chokoladeovertrukne jordbær til de første 500 gæster på Flakhaven fra klokken 11.45.

Børneunivers på Albani Torv

Der skal selvfølgelig også være en masse sjov for børnene, når Odense Letbane åbner. Underholdning for børnene kommer især til at foregå på Albani Torv, hvor de små blandt andet kan lege cirkusartister, når Cirkus Flik-Flak kommer og lærer fra sig. Der vil også være mulighed for at deltage i en masse kreative workshops. Blandt andet kan man lave letbanekunst sammen med kunsteren, Mormor, ligesom der vil være kreativ workshop sammen med Frøken Følleslev. H.C. Andersen Paraden optræder med sang og musik.

Børneuniverset er åbent fra kl. 11-14

Stationsfejringer

På næsten alle letbanestationer vil der være lokale fejringer og fester, hvor du kan se opvisninger, få smagsprøver og en hyggelig stund i dit lokalområde eller i et helt andet kvarter, end du plejer at komme i.

Alle er nemlig velkomne til at hoppe på letbanen og opleve de mange sjove og velsmagende oplevelser, som lokale foreninger og virksomheder tilbyder som en del af letbanens åbningsfest.

Ved Rosengårdcentrets letbanestation vil der for eksempel være levende streetparademusik, og ved Bilka tager maskotterne, Billie og Camille, imod letbanegæster. Derudover bliver der serveret brunsviger, og der vil være en goodiebag til de første 100 letbanepassagerer. På Benedikts Plads laver Skt. Georges Spejderne snobrød og bål. Ved Ejerslykke Station byder Civica på levende musik, mad og drikke fra pølsevogn, balloner, flag og is til børnene. For blot af nævne nogle få af stationsfejringerne.

Det er mellem kl. 14 og 15.30 er der liv og glade dage ved stationerne hele vejen igennem byen.

Fest i letbanetogene

Mellem kl. 14-16 vil der være forskellige musikalske og kunstneriske indslag i letbanetogene.

Alle aktiviteter på dagen er gratis.

Læs mere her.

Hvad: Odense Letbane åbner

Hvor: Åbningsshow på Flakhaven og aktiviteter rundt om i Odense

Hvornår: 28. maj (se tidspunkter ud for de forskellige aktiviteter)

 

 

Del artikel

Andre læser også