Måltidskasser er populært i hele landet

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Rapporter fra Dansk E-handel viser, at det ikke kun er i storbyer såsom København og Odense, at måltidskasser og indkøb af dagligvarer på nettet er populært. Det er en tendens, som viser sig over hele landet. De seneste par år er der kommet flere leverandører af måltidskasser på banen, og det har kun haft en mere positiv effekt på efterspørgslen af måltidskasser.

Danskerne køber sig til mere tid

Travlhed og mangel på tid i hverdagen spiller en afgørende rolle for, hvorfor danskerne vælger at købe dagligvarer og måltidskasser online. Ved at bestille aftensmaden på nettet slipper du for stressede øjeblikke i hverdagen og at tage stilling til, hvad du skal spise til aftensmad. For børnefamilier er det særligt bekvemt at købe sig til denne ekstra tid. Tiden kan i stedet bruges sammen med børnene efter arbejde og institution. Der er pludselig rum til en løbetur, et ekstra spil Ludo eller en god bog. Det føles som en ekstra hånd i hverdagen, når måltidskasserne bliver leveret lige til døren. Familier slipper for at spekulere over madplaner og indkøb. Til gengæld kan du komme hjem efter en lang arbejdsdag en mandag eftermiddag og bære ugens aftensmåltider ind ad døren. En levering som er landet udenfor din dør efter en hurtig bestilling på nettet. Det er noget, der vækker stor begejstring i mange husstande, for der er nogle andre, der har taget stilling til aftensmaden og pakket det hele for dig.

Måltidskasser er ikke nødvendigvis dyrere

Der er ingen tvivl, at måltidskasser er et koncept, der er kommet for at blive. Det har eksisteret i flere år efterhånden, men populariteten er kun vokset de seneste par år i takt med, at danskernes overordnede online handel er steget. En af fordelene ved måltidskasser er, at du ved bestillingen af en måltidskasse får en samlet pris for madplanen for det antal personer og dage, som du har valgt. Det vil sige, at du får den eksakte pris oplyst – uden overraskelser. Det giver dig gode muligheder for at planlægge jeres madbudget, hvis du beslutter dig for at købe et abonnement af måltidskasser. For mange familier er der penge at spare ved hjælp af måltidskasser. Danskerne handler gerne flere gange om ugen, og det kan hurtigt løbe op. Vi fristes let af de gode tilbud, mængderabatterne og spotvarerne i supermarkederne. Det fører til mange impulskøb hos danskerne, og det er noget, som sætter tydelige spor på bankkontoen i længden.

Madspild bliver væsentligt mindsket

Impulskøb fører ofte til fejlkøb eller gode råvarer, der aldrig bliver spist. Det er en af de ting, som måltidskasser bekæmper. Måltidskassens indhold består af portionerede ingredienser, som passer til det antal personer og dage, som du har angivet. Det vil sige, at når ugen er omme, er alt fra måltidskassen spist. Der er ingen friske fødevarer, der står tilbage i køleskabet og venter på at blive anvendt. Det er ofte det problem, der opstår, når du handler i supermarkederne. Der er mange grøntsager, der er pakket på forhånd. Det betyder, at når du eksempelvis køber en pose med gulerødder, vil du højst sandsynligvis få flere gulerødder, end hvad du skal bruge. Grøntsager, frugt og brød er noget af det, som vi oftest smider ud. Det er en skam, og det er en af fordelene ved måltidskasser: Du undgår madspild og kommer til at bekæmpe det betydeligt i din husstand.

Stort udvalg af måltidskasser

I takt med at flere udbydere af måltidskasser går ind i markedet, betyder det også, at der tilbydes et større udvalg af forskellige måltidskasser. Det er perfekt for dig, der gerne vil have en måltidskasse, der tilgodeser din livsstil. Der er derfor et bredt udvalg af måltidskasser, som eksempelvis er børnevenlige, hurtige at lave, glutenfri eller veganske. Det store udbud af måltidskasser er med til at give et større udvalg af måltidskasser og presse priserne, så flere danskerne kan være med på vognen. I dag betyder det, at uanset om du er 1, 3 eller 6 i din husstand vil du finde en måltidskasse, der passer til dig og dine behov. Ved flere leverandører af måltidskasser kan du præge din måltidskasse ved at vælge opskrifter, fravælge ingredienser eller udskifte retter. Det gør, at du kan finde en måltidskasse, der matcher dine præferencer og ønsker. Det er også med til at sikre, at alle i husstanden kan spise aftensmåltidet og nyde det med stor velbehag.

Prøv nye leverandører

Konceptet måltidskasser er yderst fleksibelt. Det er nemt at opsige eller afmelde dig, og du binder dig ikke til et abonnement. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan prøve, om en måltidskasse er noget for dig. Det er også en af grundene til, at det er populært i hele landet: Du kan nemlig sagtens prøve en enkel levering af en måltidskasse og tage den derfra. For enkelte familier er det rart at veksle mellem leverandørerne af måltidskasserne. Det er også en måde, der kan hjælpe dig med at finde frem til den leverandør, som du foretrækker. Det giver dig et bedre sammenligningsgrundlag, og du kan undersøge markedet på en sjov og nysgerrig måde. Dine børn vil med garanti også nyde at pakke varerne ud og lave maden sammen med dig. I dag findes der nemlig et hav af forskellige leverandører af måltidskasser – og der er intet, der tyder på, at der bliver færre med tiden. Tværtimod.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.