Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Måltidskasser er populært i hele landet

Af Redaktionen

Annonce

Rapporter fra Dansk E-handel viser, at det ikke kun er i storbyer såsom København og Odense, at måltidskasser og indkøb af dagligvarer på nettet er populært. Det er en tendens, som viser sig over hele landet. De seneste par år er der kommet flere leverandører af måltidskasser på banen, og det har kun haft en mere positiv effekt på efterspørgslen af måltidskasser.

Danskerne køber sig til mere tid

Travlhed og mangel på tid i hverdagen spiller en afgørende rolle for, hvorfor danskerne vælger at købe dagligvarer og måltidskasser online. Ved at bestille aftensmaden på nettet slipper du for stressede øjeblikke i hverdagen og at tage stilling til, hvad du skal spise til aftensmad. For børnefamilier er det særligt bekvemt at købe sig til denne ekstra tid. Tiden kan i stedet bruges sammen med børnene efter arbejde og institution. Der er pludselig rum til en løbetur, et ekstra spil Ludo eller en god bog. Det føles som en ekstra hånd i hverdagen, når måltidskasserne bliver leveret lige til døren. Familier slipper for at spekulere over madplaner og indkøb. Til gengæld kan du komme hjem efter en lang arbejdsdag en mandag eftermiddag og bære ugens aftensmåltider ind ad døren. En levering som er landet udenfor din dør efter en hurtig bestilling på nettet. Det er noget, der vækker stor begejstring i mange husstande, for der er nogle andre, der har taget stilling til aftensmaden og pakket det hele for dig.

Måltidskasser er ikke nødvendigvis dyrere

Der er ingen tvivl, at måltidskasser er et koncept, der er kommet for at blive. Det har eksisteret i flere år efterhånden, men populariteten er kun vokset de seneste par år i takt med, at danskernes overordnede online handel er steget. En af fordelene ved måltidskasser er, at du ved bestillingen af en måltidskasse får en samlet pris for madplanen for det antal personer og dage, som du har valgt. Det vil sige, at du får den eksakte pris oplyst – uden overraskelser. Det giver dig gode muligheder for at planlægge jeres madbudget, hvis du beslutter dig for at købe et abonnement af måltidskasser. For mange familier er der penge at spare ved hjælp af måltidskasser. Danskerne handler gerne flere gange om ugen, og det kan hurtigt løbe op. Vi fristes let af de gode tilbud, mængderabatterne og spotvarerne i supermarkederne. Det fører til mange impulskøb hos danskerne, og det er noget, som sætter tydelige spor på bankkontoen i længden.

Madspild bliver væsentligt mindsket

Impulskøb fører ofte til fejlkøb eller gode råvarer, der aldrig bliver spist. Det er en af de ting, som måltidskasser bekæmper. Måltidskassens indhold består af portionerede ingredienser, som passer til det antal personer og dage, som du har angivet. Det vil sige, at når ugen er omme, er alt fra måltidskassen spist. Der er ingen friske fødevarer, der står tilbage i køleskabet og venter på at blive anvendt. Det er ofte det problem, der opstår, når du handler i supermarkederne. Der er mange grøntsager, der er pakket på forhånd. Det betyder, at når du eksempelvis køber en pose med gulerødder, vil du højst sandsynligvis få flere gulerødder, end hvad du skal bruge. Grøntsager, frugt og brød er noget af det, som vi oftest smider ud. Det er en skam, og det er en af fordelene ved måltidskasser: Du undgår madspild og kommer til at bekæmpe det betydeligt i din husstand.

Stort udvalg af måltidskasser

I takt med at flere udbydere af måltidskasser går ind i markedet, betyder det også, at der tilbydes et større udvalg af forskellige måltidskasser. Det er perfekt for dig, der gerne vil have en måltidskasse, der tilgodeser din livsstil. Der er derfor et bredt udvalg af måltidskasser, som eksempelvis er børnevenlige, hurtige at lave, glutenfri eller veganske. Det store udbud af måltidskasser er med til at give et større udvalg af måltidskasser og presse priserne, så flere danskerne kan være med på vognen. I dag betyder det, at uanset om du er 1, 3 eller 6 i din husstand vil du finde en måltidskasse, der passer til dig og dine behov. Ved flere leverandører af måltidskasser kan du præge din måltidskasse ved at vælge opskrifter, fravælge ingredienser eller udskifte retter. Det gør, at du kan finde en måltidskasse, der matcher dine præferencer og ønsker. Det er også med til at sikre, at alle i husstanden kan spise aftensmåltidet og nyde det med stor velbehag.

Prøv nye leverandører

Konceptet måltidskasser er yderst fleksibelt. Det er nemt at opsige eller afmelde dig, og du binder dig ikke til et abonnement. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan prøve, om en måltidskasse er noget for dig. Det er også en af grundene til, at det er populært i hele landet: Du kan nemlig sagtens prøve en enkel levering af en måltidskasse og tage den derfra. For enkelte familier er det rart at veksle mellem leverandørerne af måltidskasserne. Det er også en måde, der kan hjælpe dig med at finde frem til den leverandør, som du foretrækker. Det giver dig et bedre sammenligningsgrundlag, og du kan undersøge markedet på en sjov og nysgerrig måde. Dine børn vil med garanti også nyde at pakke varerne ud og lave maden sammen med dig. I dag findes der nemlig et hav af forskellige leverandører af måltidskasser – og der er intet, der tyder på, at der bliver færre med tiden. Tværtimod.

Del artikel

Andre læser også