Kræser om gæsterne med lækkerier: Mary’s er Odenses nye kaffebar

Skrevet af: Daniel Poulsen

Lige når du træder ud fra Odense Banegård får du øje på kaffebaren.

1. august åbnede Asta Joensen og Kieu Sleiman sammen med to medejere Mary’s, der er en kaffebar, helt centralt i Odense.

Lige fra starten har ejerne valgt at satse på rigtig god friskkværnet kaffe og klassiske drikke som iceblend, friskpresset juice og lemonade.

Ejerkredsen består tæller blandt andet også Loay Zeraiq, kendt fra ’Kørelærerne’ på TV 2 Zulu og indehaver af LZ Køreskole.

Asta Joensen er medejer af Mary’s kaffebar

Morgenmad, frokost og ting til den søde tand

Ifølge Asta Joensen er det vigtigt at ramme et varieret udvalg, der kan fungere hele dagen på den hyggelige kaffebar, mens man samtidig sørger for, at tingene er lavet fra bunden.

”Alt er hjemmelavet af det, som vi laver her. Det er en vigtig ting.

Om morgenen har vi croissanter, morgenboller og skyr, så der er lidt til den del, da vi åbner klokken 07. Det er måske ikke altid der, at man har lyst til en sandwich eller en varm panini,” fortæller Asta Joensen, da MigogOdense kigger forbi.

På den intime kaffebar er det vigtigt for de to medejere at pointere, at der både er kvalitet bag maskiner og kaffebønner, da det hører sammen, hvis man skal have lavet en kop velsmagende kaffe.

Marys

Perfekt placering lige ved banegården

En god mulighed fra familien og tilfældigheder har gjort, at de fire medejere har valgt at åbne byens nye kaffebar lige i smørhullet.

Tidligere husede lokalerne en shawarma-bar, men nu er der andre boller på suppen, og placeringen skal ifølge de nye ejere bruges aktivt.

“Det ligger i centrum af det hele og lige udenfor banegården.

Vi har haft rigtig mange, der kommer ud fra banegården og gerne vil have et sted, hvor de kan slappe af. Mange turister; både nordmænd og svenskere kommer ind fra gaden,” forklarer Asta Joensen.

Åbningstilbud hele august og god studierabat

Er du allerede nu blevet fristet til en besøg hos Mary’s Coffee & sandwich, så kan du ovenikøbet nyde deres lækkerier med et ekstra godt åbningstilbud, der gælder resten af august.

Til morgenmad, frokost, aften eller lige, når du har lyst, kan du købe en valgfri sandwich/panini sammen med en valgfri sodavand/lemonade til en skarp pris på kun 49 kr.

Marys

Ligger du inde med et studiekort fra fx dit gymnasie, UCL eller Syddansk Universitet, så vil ejerne af Mary’s gerne forkæle dig lidt ekstra.

På hele menukortet får du som studerende 15% rabat ved fremvisning af et gyldigt studiekort, og så kan du jo lige overveje en ekstra snack.

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her