Musik- og madmekka i midtbyen: Din guide til weekenden i Odense

Sikke en weekend vi går i møde – igen! Endnu engang er Odense spækket med fede arrangementer. Særligt lørdag er fyldt med musikalske oplevelser, som du ikke må gå glip af. Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvad du skal bruge din weekend på.

Musik

 

Lørdag den 12. august kl. 12.00-15.00: Frokostjazz på Restaurant Palæet
Morten Øberg & Morten Nordal DUO forkæler sammen med sangerinden Sidsel Marie Søholm dine øregange, mens kokkene på Palæet forkæler dine smagsløg denne lørdag.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 09.30-16.15: Musikalsk Cykeltur med Danmarks John (John Mogensen-kopiband)
Danmarks John er de senere år blevet umådeligt populære med deres hyldester til nationalklenodiet John Mogensen. I morgen har du muligheden for at tage med bandet på en cykeltur rundt til en række af Odenses hyggelige fortovscafeer. Der er rundstykker og brunsviger til de første halvtreds, der møder op – og mon ikke også der bliver tid til en Mogensen-klassiker eller to?

Læs mere om cykelturen her.

Lørdag den 12. august kl. 20.00-23.00: Allan Olsen + The Savage Rose i Den Fynske Landsby
Både Allan Olsen og The Savage Rose har skrevet sig ind blandt kæmperne i dansk musikhistorie, og i morgen deler de scene i Den Fynske Landsby. Kom og hør Allan Olsens musikalske fortællinger fra det nordjyske og legendariske The Savage Rose, hvis karriere runder 50 år i år

Du kan finde mere info om koncerten her og billetter kan købes gennem Ticketmaster.

Lørdag den 12. august kl. 12.00-14.00: Tredobbelt koncert på Amfiscenen
På Amfiscenen bydes der på et kinderæg af en koncert, når henholdsvis Musokes Odyssé, Etonné Music Group og Khoncep Ciuadad Mundial spiller op til dans og festivitas med et eklektisk miks af rock og blues og afrikansk-inspireret musik

Der er gratis adgang, og du kan læse mere her.

Lørdag den 12. august kl. 14.00-17.00: Lørdagsjazz på Restaurant Carlslund
Restaurant Carlslund er en institution i Odense, og hvis nogen kan komme på en grund til ikke at kombinere den fantastiske æggekage med lækker jazz, hører vi på redaktionen gerne fra jer.

Mere info finder du her.

Søndag den 12. august kl. 12.00-14.00: Bigband5000 på Cuckoo’s Nest
På Cuckoo’s Nest har du på søndag mulighed for at nyde Odenses ældste big band sørge for lydtapetet til din frokost, så tag bare danseskoene på og din partner under armen og kig ind.

Du kan læse mere her.

Events

 

Fredag og lørdag den 11. august kl. 10.00 til 12. august kl. 22.00: Generalprøve Storms Pakhus
Der bliver taget forskud på glæderne i Storms Pakhus, når dørene slås op til generalprøve på den store åbningsdag, der først finder sted 1. september. I dag prøveskænkes der fadøl, og der er 500 gratis af slagsen, hvis man er hurtigt ude. I morgen er det så cocktails, der skal testes, og dem er der også 500 af, hvis man kommer i tide.

Læs mere her.

Fredag den 11. august kl. 21.00: Lambda Pridefest
Odense er selvfølgelig også med til at fejre Pride Week, og det foregår ved en stor fest på Kulturmaskinen i aften. Der vil være DJ og fest til langt ud på de små timer. Kom og vær med til at fejre LGBT midt i Odense.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 12.00: Garagefest, Kansas City
I garageanlægget bagved Kansas City sparkes der op for en fest, der både byder på grillhygge og musikalsk underholdning. Du kan tage øl med selv eller købe dem på stedet, og du får også lov til selv at bestemme entréprisen. Løber det helt løbsk, har du mulighed for at slå telt op og sove på stedet (men få hellere slået det op INDEN, du knapper øllerne op).

Læs mere om, hvad det hele går ud på her.

Lørdag den 12. august kl. 23.00: The Gym lukkefest
Alting godt får som bekendt en ende, og det gælder også for The Gym, der efter denne aften lukker og slukker. Inden da skal afskeden dog lige markeres med bulder og brag, og det foregår nu på lørdag. Der er fri entré hele natten, og indtil midnat er der endda fri bar – det plejer at resultere i nogle hidsige fester!

Læs om festen her.

Lørdag den 12. august kl. 18-21: Gratis grill på The Old Irish Pub
På lørdag kan du komme til gratis grillarrangement på The Old Irish Pub i Odenses hyggelige Vintapperstræde. Det eneste, du skal gøre, er at hive fat i dine venner og møde op på pubben.

Søndag den 13. august: Gourmetpicnic med The Balcony
Lyder luksus-picnic som noget for dig? Hvorfor så ikke lade dig forkæle af drengene fra The Balcony, der vil stå for en fantastisk tapas-menu, mens underholdningen på denne leveres af UHA – Impro comedy og en DJ. Det hele foregår i Munke Mose på søndag.

Læs mere her, og køb billetter her.

Shopping

 

Søndag den 13. august: Søndagsåbent i Rosengårdcentret
Som sædvanlig holder stort set alle butikker i Rosengårdcentret søndagsåbent fra 10-17, så du har masser af timer til at få gjort dine indkøb.

Familie

Søndag den 13. august: Kom med bag kulisserne i ZOO
Brug din søndag sammen med børnene i Odense ZOO, hvor der dagligt er mulighed for at komme om, hvor offentligheden ellers ikke har adgang. Turen er delt ind i to ruter, der hver især tager jer forbi en række spændende dyr.

Læs mere og køb billetter her.

Søndag den 13. august: Familieyoga (4-6) i ODEON
Trænger du og dit barn til at være tætte på hinanden på en ny måde, er familieyoga værd at overveje. Gennem historiefortælling og leg får I ro på krop og sjæl, og det hele foregår på børnenes præmisser.

Læs mere om arrangementet her eller om Sarahs yoga her.

Kultur

 

Hele weekenden: Tekeraoi am mananga (dans/audiowalk)
Tag høretelefoner i ørene og bevæg dig rundt i Odense, mens du præsenteres for historien om Kiribati, der risikerer at blive oversvømmet totalt som følge af den globale opvarmning. Undervejs vil en række dansere, musikere og andre performere optræde som en del af historiefortællingen.

Læs mere om den utraditionelle optræden her.

Søndag den 13. August: Opera på åen
Nyd Odenses smukke natur langs åen, mens du glider gennem vandet til tonerne af fantastisk operasang, der holdes i den lette ende, så alle kan være med. Undervejs får du mulighed for at nyde et glas vin.

Læs mere om Opera på åen her og køb din billet hos VisitOdense. Du kan læse om de de mange andre events hos Odense Aafart her.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.