Musik- og madmekka i midtbyen: Din guide til weekenden i Odense

Sikke en weekend vi går i møde – igen! Endnu engang er Odense spækket med fede arrangementer. Særligt lørdag er fyldt med musikalske oplevelser, som du ikke må gå glip af. Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvad du skal bruge din weekend på.

Musik

 

Lørdag den 12. august kl. 12.00-15.00: Frokostjazz på Restaurant Palæet
Morten Øberg & Morten Nordal DUO forkæler sammen med sangerinden Sidsel Marie Søholm dine øregange, mens kokkene på Palæet forkæler dine smagsløg denne lørdag.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 09.30-16.15: Musikalsk Cykeltur med Danmarks John (John Mogensen-kopiband)
Danmarks John er de senere år blevet umådeligt populære med deres hyldester til nationalklenodiet John Mogensen. I morgen har du muligheden for at tage med bandet på en cykeltur rundt til en række af Odenses hyggelige fortovscafeer. Der er rundstykker og brunsviger til de første halvtreds, der møder op – og mon ikke også der bliver tid til en Mogensen-klassiker eller to?

Læs mere om cykelturen her.

Lørdag den 12. august kl. 20.00-23.00: Allan Olsen + The Savage Rose i Den Fynske Landsby
Både Allan Olsen og The Savage Rose har skrevet sig ind blandt kæmperne i dansk musikhistorie, og i morgen deler de scene i Den Fynske Landsby. Kom og hør Allan Olsens musikalske fortællinger fra det nordjyske og legendariske The Savage Rose, hvis karriere runder 50 år i år

Du kan finde mere info om koncerten her og billetter kan købes gennem Ticketmaster.

Lørdag den 12. august kl. 12.00-14.00: Tredobbelt koncert på Amfiscenen
På Amfiscenen bydes der på et kinderæg af en koncert, når henholdsvis Musokes Odyssé, Etonné Music Group og Khoncep Ciuadad Mundial spiller op til dans og festivitas med et eklektisk miks af rock og blues og afrikansk-inspireret musik

Der er gratis adgang, og du kan læse mere her.

Lørdag den 12. august kl. 14.00-17.00: Lørdagsjazz på Restaurant Carlslund
Restaurant Carlslund er en institution i Odense, og hvis nogen kan komme på en grund til ikke at kombinere den fantastiske æggekage med lækker jazz, hører vi på redaktionen gerne fra jer.

Mere info finder du her.

Søndag den 12. august kl. 12.00-14.00: Bigband5000 på Cuckoo’s Nest
På Cuckoo’s Nest har du på søndag mulighed for at nyde Odenses ældste big band sørge for lydtapetet til din frokost, så tag bare danseskoene på og din partner under armen og kig ind.

Du kan læse mere her.

Events

 

Fredag og lørdag den 11. august kl. 10.00 til 12. august kl. 22.00: Generalprøve Storms Pakhus
Der bliver taget forskud på glæderne i Storms Pakhus, når dørene slås op til generalprøve på den store åbningsdag, der først finder sted 1. september. I dag prøveskænkes der fadøl, og der er 500 gratis af slagsen, hvis man er hurtigt ude. I morgen er det så cocktails, der skal testes, og dem er der også 500 af, hvis man kommer i tide.

Læs mere her.

Fredag den 11. august kl. 21.00: Lambda Pridefest
Odense er selvfølgelig også med til at fejre Pride Week, og det foregår ved en stor fest på Kulturmaskinen i aften. Der vil være DJ og fest til langt ud på de små timer. Kom og vær med til at fejre LGBT midt i Odense.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 12.00: Garagefest, Kansas City
I garageanlægget bagved Kansas City sparkes der op for en fest, der både byder på grillhygge og musikalsk underholdning. Du kan tage øl med selv eller købe dem på stedet, og du får også lov til selv at bestemme entréprisen. Løber det helt løbsk, har du mulighed for at slå telt op og sove på stedet (men få hellere slået det op INDEN, du knapper øllerne op).

Læs mere om, hvad det hele går ud på her.

Lørdag den 12. august kl. 23.00: The Gym lukkefest
Alting godt får som bekendt en ende, og det gælder også for The Gym, der efter denne aften lukker og slukker. Inden da skal afskeden dog lige markeres med bulder og brag, og det foregår nu på lørdag. Der er fri entré hele natten, og indtil midnat er der endda fri bar – det plejer at resultere i nogle hidsige fester!

Læs om festen her.

Lørdag den 12. august kl. 18-21: Gratis grill på The Old Irish Pub
På lørdag kan du komme til gratis grillarrangement på The Old Irish Pub i Odenses hyggelige Vintapperstræde. Det eneste, du skal gøre, er at hive fat i dine venner og møde op på pubben.

Søndag den 13. august: Gourmetpicnic med The Balcony
Lyder luksus-picnic som noget for dig? Hvorfor så ikke lade dig forkæle af drengene fra The Balcony, der vil stå for en fantastisk tapas-menu, mens underholdningen på denne leveres af UHA – Impro comedy og en DJ. Det hele foregår i Munke Mose på søndag.

Læs mere her, og køb billetter her.

Shopping

 

Søndag den 13. august: Søndagsåbent i Rosengårdcentret
Som sædvanlig holder stort set alle butikker i Rosengårdcentret søndagsåbent fra 10-17, så du har masser af timer til at få gjort dine indkøb.

Familie

Søndag den 13. august: Kom med bag kulisserne i ZOO
Brug din søndag sammen med børnene i Odense ZOO, hvor der dagligt er mulighed for at komme om, hvor offentligheden ellers ikke har adgang. Turen er delt ind i to ruter, der hver især tager jer forbi en række spændende dyr.

Læs mere og køb billetter her.

Søndag den 13. august: Familieyoga (4-6) i ODEON
Trænger du og dit barn til at være tætte på hinanden på en ny måde, er familieyoga værd at overveje. Gennem historiefortælling og leg får I ro på krop og sjæl, og det hele foregår på børnenes præmisser.

Læs mere om arrangementet her eller om Sarahs yoga her.

Kultur

 

Hele weekenden: Tekeraoi am mananga (dans/audiowalk)
Tag høretelefoner i ørene og bevæg dig rundt i Odense, mens du præsenteres for historien om Kiribati, der risikerer at blive oversvømmet totalt som følge af den globale opvarmning. Undervejs vil en række dansere, musikere og andre performere optræde som en del af historiefortællingen.

Læs mere om den utraditionelle optræden her.

Søndag den 13. August: Opera på åen
Nyd Odenses smukke natur langs åen, mens du glider gennem vandet til tonerne af fantastisk operasang, der holdes i den lette ende, så alle kan være med. Undervejs får du mulighed for at nyde et glas vin.

Læs mere om Opera på åen her og køb din billet hos VisitOdense. Du kan læse om de de mange andre events hos Odense Aafart her.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!