Musik- og madmekka i midtbyen: Din guide til weekenden i Odense

Sikke en weekend vi går i møde – igen! Endnu engang er Odense spækket med fede arrangementer. Særligt lørdag er fyldt med musikalske oplevelser, som du ikke må gå glip af. Her giver MigogOdense-redaktionen sit bud på, hvad du skal bruge din weekend på.

Musik

 

Lørdag den 12. august kl. 12.00-15.00: Frokostjazz på Restaurant Palæet
Morten Øberg & Morten Nordal DUO forkæler sammen med sangerinden Sidsel Marie Søholm dine øregange, mens kokkene på Palæet forkæler dine smagsløg denne lørdag.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 09.30-16.15: Musikalsk Cykeltur med Danmarks John (John Mogensen-kopiband)
Danmarks John er de senere år blevet umådeligt populære med deres hyldester til nationalklenodiet John Mogensen. I morgen har du muligheden for at tage med bandet på en cykeltur rundt til en række af Odenses hyggelige fortovscafeer. Der er rundstykker og brunsviger til de første halvtreds, der møder op – og mon ikke også der bliver tid til en Mogensen-klassiker eller to?

Læs mere om cykelturen her.

Lørdag den 12. august kl. 20.00-23.00: Allan Olsen + The Savage Rose i Den Fynske Landsby
Både Allan Olsen og The Savage Rose har skrevet sig ind blandt kæmperne i dansk musikhistorie, og i morgen deler de scene i Den Fynske Landsby. Kom og hør Allan Olsens musikalske fortællinger fra det nordjyske og legendariske The Savage Rose, hvis karriere runder 50 år i år

Du kan finde mere info om koncerten her og billetter kan købes gennem Ticketmaster.

Lørdag den 12. august kl. 12.00-14.00: Tredobbelt koncert på Amfiscenen
På Amfiscenen bydes der på et kinderæg af en koncert, når henholdsvis Musokes Odyssé, Etonné Music Group og Khoncep Ciuadad Mundial spiller op til dans og festivitas med et eklektisk miks af rock og blues og afrikansk-inspireret musik

Der er gratis adgang, og du kan læse mere her.

Lørdag den 12. august kl. 14.00-17.00: Lørdagsjazz på Restaurant Carlslund
Restaurant Carlslund er en institution i Odense, og hvis nogen kan komme på en grund til ikke at kombinere den fantastiske æggekage med lækker jazz, hører vi på redaktionen gerne fra jer.

Mere info finder du her.

Søndag den 12. august kl. 12.00-14.00: Bigband5000 på Cuckoo’s Nest
På Cuckoo’s Nest har du på søndag mulighed for at nyde Odenses ældste big band sørge for lydtapetet til din frokost, så tag bare danseskoene på og din partner under armen og kig ind.

Du kan læse mere her.

Events

 

Fredag og lørdag den 11. august kl. 10.00 til 12. august kl. 22.00: Generalprøve Storms Pakhus
Der bliver taget forskud på glæderne i Storms Pakhus, når dørene slås op til generalprøve på den store åbningsdag, der først finder sted 1. september. I dag prøveskænkes der fadøl, og der er 500 gratis af slagsen, hvis man er hurtigt ude. I morgen er det så cocktails, der skal testes, og dem er der også 500 af, hvis man kommer i tide.

Læs mere her.

Fredag den 11. august kl. 21.00: Lambda Pridefest
Odense er selvfølgelig også med til at fejre Pride Week, og det foregår ved en stor fest på Kulturmaskinen i aften. Der vil være DJ og fest til langt ud på de små timer. Kom og vær med til at fejre LGBT midt i Odense.

Læs mere her.

Lørdag den 12. august kl. 12.00: Garagefest, Kansas City
I garageanlægget bagved Kansas City sparkes der op for en fest, der både byder på grillhygge og musikalsk underholdning. Du kan tage øl med selv eller købe dem på stedet, og du får også lov til selv at bestemme entréprisen. Løber det helt løbsk, har du mulighed for at slå telt op og sove på stedet (men få hellere slået det op INDEN, du knapper øllerne op).

Læs mere om, hvad det hele går ud på her.

Lørdag den 12. august kl. 23.00: The Gym lukkefest
Alting godt får som bekendt en ende, og det gælder også for The Gym, der efter denne aften lukker og slukker. Inden da skal afskeden dog lige markeres med bulder og brag, og det foregår nu på lørdag. Der er fri entré hele natten, og indtil midnat er der endda fri bar – det plejer at resultere i nogle hidsige fester!

Læs om festen her.

Lørdag den 12. august kl. 18-21: Gratis grill på The Old Irish Pub
På lørdag kan du komme til gratis grillarrangement på The Old Irish Pub i Odenses hyggelige Vintapperstræde. Det eneste, du skal gøre, er at hive fat i dine venner og møde op på pubben.

Søndag den 13. august: Gourmetpicnic med The Balcony
Lyder luksus-picnic som noget for dig? Hvorfor så ikke lade dig forkæle af drengene fra The Balcony, der vil stå for en fantastisk tapas-menu, mens underholdningen på denne leveres af UHA – Impro comedy og en DJ. Det hele foregår i Munke Mose på søndag.

Læs mere her, og køb billetter her.

Shopping

 

Søndag den 13. august: Søndagsåbent i Rosengårdcentret
Som sædvanlig holder stort set alle butikker i Rosengårdcentret søndagsåbent fra 10-17, så du har masser af timer til at få gjort dine indkøb.

Familie

Søndag den 13. august: Kom med bag kulisserne i ZOO
Brug din søndag sammen med børnene i Odense ZOO, hvor der dagligt er mulighed for at komme om, hvor offentligheden ellers ikke har adgang. Turen er delt ind i to ruter, der hver især tager jer forbi en række spændende dyr.

Læs mere og køb billetter her.

Søndag den 13. august: Familieyoga (4-6) i ODEON
Trænger du og dit barn til at være tætte på hinanden på en ny måde, er familieyoga værd at overveje. Gennem historiefortælling og leg får I ro på krop og sjæl, og det hele foregår på børnenes præmisser.

Læs mere om arrangementet her eller om Sarahs yoga her.

Kultur

 

Hele weekenden: Tekeraoi am mananga (dans/audiowalk)
Tag høretelefoner i ørene og bevæg dig rundt i Odense, mens du præsenteres for historien om Kiribati, der risikerer at blive oversvømmet totalt som følge af den globale opvarmning. Undervejs vil en række dansere, musikere og andre performere optræde som en del af historiefortællingen.

Læs mere om den utraditionelle optræden her.

Søndag den 13. August: Opera på åen
Nyd Odenses smukke natur langs åen, mens du glider gennem vandet til tonerne af fantastisk operasang, der holdes i den lette ende, så alle kan være med. Undervejs får du mulighed for at nyde et glas vin.

Læs mere om Opera på åen her og køb din billet hos VisitOdense. Du kan læse om de de mange andre events hos Odense Aafart her.

Fremtidskortet med Letbanen: Sådan ser Odense ud i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu har du mulighed for at spole tiden frem til slutningen af 2020 – og dykke ned i en gengivelse af, hvordan vejforløb og byrum omkring letbanen kommer til at se ud, når arbejdet er overstået, og letbanetogene kører gennem Odense.

Odense Letbanes digitale kort, som du finder på odenseletbane.dk/detaljekort, er nemlig blevet opdateret og har fået endnu flere detaljer med.

På det opdaterede kort kan du se, hvordan det bliver at færdes nær letbanen.

Se hvor kan du krydse i bil og på cykel

Du kan se, hvor man kan krydse letbanen i bil og på cykel. Og du kan også få indtryk af, hvordan miljøet langs letbanen bliver – med nye træer og pladsdannelser.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

“Det nye detaljekort er et godt redskab til at danne sig et indtryk af, hvordan byen kommer til at se ud, når letbanen er i drift.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der er nysgerrige på, hvordan letbanen kommer til at forløbe i deres lokalområde, og hvad det betyder for eksempelvis adgangsveje og stier, til at bruge kortet,” siger Rune Bager, chef for nabokommunikation i Odense Letbane.

Det digitale kort blev lanceret allerede i 2017 som en del af en mobil udstilling.

Det digitale kort er nu opdateret

Men kortet er nu blevet opdateret med det seneste projektmateriale, som viser flere detaljer om alle de forskellige elementer, der indgår i letbaneprojektet.

“Der sker jo ligeså meget rundt om selve sporet, da vi både skal bygge nye vejbaner, fortove og cykelstier samt helt nye pladser udvalgte steder – ligesom vi planter en masse træer, to for hvert vejtræ vi har fældet, som bliver et nyt element i byrummet flere steder,” tilføjer Rune Bager fra Odense Letbane.

Som en ny feature kan man nu tage et udsnit af kortet og videresende det, for eksempel i en mail. Man skal bare zoome ind på et ønskede udsnit af kortet og kopiere hele linket med koordinater.

Her er det nye detaljekort – som du kan gå på opdagelse i.

Læste du om de forskellige navneforslag – her er Brunneren et noget utraditionelt forslag til letbane-vognene. Læs historien her

Gratis kaffe og smagsprøver: Her åbner Lagkagehuset ny butik i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard
Grønningen 2018, Lagkagehuset
Grønningen 2018, Lagkagehuset

På tirsdag d. 23. oktober inviteres odenseanerne til stor åbningsfest, når Lagkagehuset udvider med endnu butik i Odense.

Deres fjerde butik i Odense åbner kæden i den gamle Cinemaxx bygning på Vestre Stationsvej.

Lagkagehuset er blevet Danmarks førende bagerkæde med et lækkert udvalg af kager og bagværk, og denne bliver deres 80. butik i rækken.

Det er godt gået, når man tænker på, at det er blot 10 år siden, at Lagkagehuset åbnede for første gang.

På nuværende tidspunkt ligger der butikker i Dalum, på Mågebakken og i Vestergade.

Den nye butik på Vestre Stationsvej bliver hermed den fjerde i rækken i Odense.

“Vi er vilde med Odense, og odenseanerne synes at dele vores passion for godt bagværk, sprøde salater, sandwich med masser af smag, den gode kop kaffe og selvfølgelig søde sager.

Vi ligger ganske rigtigt allerede i Vestergade i Odense, i Dalum og sammen med MENY på Mågebakken.

Men vi syntes også, at den centrale del af Odense ved Banegården og Kongensgade, og den vestlige del af Odense, skal have kortere vej til et besøg i Lagkagehuset,” fortæller Butikschef, Sandra Grundtvig Christoffersen, til MigogOdense.

Hun tilføjer;

“Vi åbner ganske rigtigt der, hvor den gamle Cinemaxx bygning lå, og vi glæder os til at blive en del af den nye historie og planerne for den del af byen, som i disse år gennemgår store forandringer.”

Grønningen 2018, Lagkagehuset

En passion til godt bagværk

Det var Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, der i sin tid fik ideen til at starte kageforretningen på baggrund af en stor passion for at udbrede kendskabet til godt bagværk.

Den passion deler Lagkagehuset i den grad med odenseanere – og fynboer i det hele taget, hvor kærligheden til det gode bagværk ikke er til at tage fejl af.

At dedikere en hel dag til brunsvigeren siger vist alt.

“Lagkagehuset er den lokale bager – lige meget hvor i landet vi ligger.

Vores sortiment varierer nemlig efter de traditioner, der er i de enkelte landsdele – og derfor er brunsvigeren selvfølgelig også en fast del vores sortiment på Fyn.” fortæller Sandra.

Morgenboller og gratis kaffe

Der er mange gode grunde til at kigge forbi Lagkagehuset på Vestre Stationsvej i næste uge.

På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serveres der nemlig gratis kaffe, andre varme drikke og masser af smagsprøver hele dagen.

Inde i butikken kan man deltage i konkurrencen om en stor festlig lagkage, og i ugerne efter åbningen vil der løbende være gode tilbud til de kage- og brødglade sjæle.

Stemningsbilleder, Lagkagehuset


“På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serverer vi en gratis kop kaffe til alle, som besøger os i Lagkagehuset på Vestre Stationsvej.

Her vil der være mulighed for at vinde en lagkage til 15 personer, nyde godt af vores åbningstilbud og så vil vi selvfølgelig fylde hylderne godt op med vores sortiment af brød, kager og salater til frokosten.” afslutter Sandra.

Lagkagehuset smugstarter dog allerede åbningsfesten med morgenboller og chokorug, allerede fra i morgen tidlig.

Programmet er som følger:

Fredag d. 19. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller ud til virksomheder i nabolaget

Lørdag d. 20. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller rundt til de nye naboer ved Vestre Stationsvej
– Der uddeles chokorug og kaffe ud i Odense ved Vesterport

Mandag d. 22. oktober
– Der deles chokorug ud til udvalgte skoler i byen: Odense Katedralskole i Jernbanegade 34, Sct. Knuds Gymnasium på Læssøegade 154, Thornbjerg Gymnasium på Skærmhatten 15 og Social & sundhedsskolen på Vester Stationsvej 8.

Åbningstilbud fra d. 23. oktober – 05. november:
– Køb en valgfri sandwich eller salat – og få en gratis flaske vand med 50 kr.
– Tre valgfri muffins (vælg mellem chokolade, blåbær & banan) 40 kr.
– Skærekage (gulerods, chokolade og banan) og valgfrit brød 60 kr.
– Valgfri stang (wiener eller kanel) 40 kr.

Du kan læse mere om åbningsfesten her.

Magiske dage for voksne: Cocktailbar tryller med cocktails

Skrevet af: Redaktionen

Der er Magiske Dage Festival i Odense i denne uge fyldt med begivenheder og aktiviteter.

De fleste er for børnefamilier i efterårsferien, men der er også en begivenhed, som mere rettet mod de voksne.

En af Odenses hotteste cocktailsteder Privaten afholder i forbindelse med Magiske Dage to aftener med Magical Cocktails.

Det foregår i morgen torsdag d. 18. oktober 19-21 og igen fredag d. 19. oktober 19-21.

Temaet er, at bartenderne i fællesskab med gæsterne forsøger at sammensætte flere forskellige ingredienser sammen og på den måde forsøge at skabe nye cocktail-oplevelser.

Det handler i sidste ende om at drikke dem

Med de dygtige bartendere på Privaten er der jo god mulighed for at få lidt ekspertviden på, hvad der passer godt sammen.

Sidst men ikke mindst så handler det jo om at drikke de cocktails, der fremstilles.

Således skriver man på Facebook;

“For én gangs skyld er det blevet tid til at lade de yngste hekse og troldmænd blive hjemme og gøre dig klar til en både opløftende, oplysende og helt igennem magisk aften på Privaten, hvor bartendere i verdensklasse vil stå for eliksirerne, mens en uddannet historiker tager jer med på en fortælling gennem verden.

Vi skal sammen smage på fire forskellige alkoholiske eliksirer og høre deres historie.

Vi skal både en tur tilbage i 1800-tallet, have et drys af voodoo-mystikken fra New Orleans, forbi til et royalt bryllup og endeligt slutte af i Paris.

Vi tør godt love, at det bliver uforglemmeligt!.”

Du kan se Facebook-begivenheden her

Du kan se her, hvordan du bestiller billetter til eventet torsdag

Her til fredag