Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kan du producere din egen vin: Kendt fynsk vingård sat til salg

Af Kasper Junge Wester
Foto: Lilienhoff
Foto: Lilienhoff

Har du ni millioner, der brænder i lommen, og er du glad for vin? Så har vi gode nyheder til dig. For den nette sum af ni millioner kroner kan du nemlig blive ejer af din helt egen vingård.

Det er ejerne af Nyholmgaard Vin, Dina og Jan Nyholmgaard, der sælger deres livsværk, som ligger ved Marslev mellem Odense og Kerteminde.

Og det er sådan set bare at kaste sig ud i vinproduktionen, for alt lige fra marker til vineri står klart til de nye ejere.

Udramatisk årsag til salget

Vinmarkerne, der strækker sig over 4,5 hektar og rummer hele 15 kilometer vinstokke, er primært beplantet med grønne druer, så det er en fordel at foretrække vin af den hvide eller mousserende slags. Cirka 30% af druerne er dog røde.

Foto: Lilienhoff

I tillæg til markerne følger selve vineriet, en gårdbutik og et showroom med i handlen. Alle forudsætninger for at få solgt sin vin er altså til stede. Er man mere til hjemmebrændt, rummer ejendommen også sit eget brænderi.

Det kan undre, at Dina og Jan Nyholmgaard, der har høstet mange roser for deres vin, sætter vingården til salg og stopper produktionen. Men det er faktisk ganske udramatisk:

”Vi kan ikke se, hvordan vi skal udfordre os selv yderligere – ud over den fysiske udfordring. Vi har nået toppen, og det er vel et godt tidspunkt at sælge på. Nu kan vi tilbyde en ny ejer at overtage 10 år gamle marker, og det er noget af det bedste, man kan erhverve sig,” siger Jan Nyholmgaard til Fyens Stiftstidende.

Navnet følger ikke med

Kribler det i dig for at overtage vingården, skal du ikke regne med at beholde navnet. Det pålægges nemlig køber at ændre navnet ved overtagelse af ejendommen.

Foto: Lilienhoff

”Det er jo vores efternavn, og vi har fået det navn forbundet med god kvalitet, så det beholder vi for os selv.”

Som vinbonde skal man naturligvis være standsmæssigt boende. Med til hele herligheden hører således et stuehus på lige over 250 m2.

Du kan se flere billeder af den flotte vingård – og forsøge at få presset prisen lidt ned – hos Lilienhoff, der forestår salget. Men skynd dig lidt – druerne skal snart høstes!

Del artikel

Andre læser også