Nyt kollegie i Odense: Vil du bo på havnen?

Skrevet af: Morten Hopballe

Er du studerende i Odense – eller skal du være det – og drømmer du om at bo på havnen, så er den drøm fra i dag kommet et stort skridt tættere på. Pensionsselskabet PFA Pension vil nemlig opføre et nyt, stort kollegie på Toldbodgade – centralt placeret i City Campus-område lige bag Erhvervsakademiet Lillebælt.

Navnet på kollegiet bliver “PFA Kollegiet Odense”, det får 300 værelser og forventes at stå klar i begyndelsen af 2020.

Optimale rammer for læring, fællesskab og bæredygtighed

”Odense er inde i en rivende udvikling, og vi er glade for at kunne være med til at skabe rammerne for et godt og attraktivt studiemiljø,” siger Allan Polack, Group CEO i PFA, og tilføjer:

“Projektet er drevet af en ambition om at skabe optimale rammer for både læring, fællesskab og bæredygtighed. Samtidig får vi mulighed for at give vores kunder et nyt, unikt tilbud, som binder generationerne sammen og kan være med til at afhjælpe den boligmangel mange studerende oplever i de store uddannelsesbyer som Odense.”

Glæde hos borgmesteren

Kollegiet i Odense er blot det første af flere, som PFA vil bygge. I alt kommer pensionsselskabet til at bygge fire, nye kollegier i Danmarks største byer, Odense, Aalborg, Aarhus og København. Odense bliver den første by med et nyt kollegie, og det glæder borgmester Peter Rahbæk Juel:

”For en stor studieby som Odense er attraktive studieboliger til en SU-venlig husleje naturligvis afgørende. Derfor er det meget glædeligt, at PFA i forbindelse med sit jubilæum bygger et moderne og bæredygtigt kollegie helt centralt i vores by. Kollegiet vil være et nyt stort skridt i udviklingen af Odenses City Campus og give endnu flere unge studerende mulighed for at bo lige midt i vores by og få glæde af byens udvikling,” siger Peter Rahbæk Juel.

Planerne præsenteres på pressemøde i dag

PFA Pensions storstilede kollegieplaner bliver præsenteret på et pressemøde på den kommende byggeplads på Toldbodgade 21 i dag kl. 12.30. Her vil blandt andre uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, Odenses By- og kulturrådmand, Jane Jegind, Group CEO i PFA Allan Polack og formand for Syddanske Studerende, André S. Darbroudi, sætte ord på planerne.

Uddannelses- og forskningsministeren siger:

”At bo sammen med andre studerende i gode rammer bidrager til et godt studiemiljø, der både gør glad og gør klog. Antallet af optagne på de videregående uddannelser er steget markant siden 2009, hvilket desværre giver mangel på studieboliger i de store studiebyer. Derfor er det vigtigt, at også private aktører, som PFA, viser samfundssind og bidrager til en positiv udvikling med at øge udbuddet af studieboliger.”

Planen er, at kollegiet bliver udformet som et kvadratisk 8-tal, så beboerne oplever en fysisk sammenhørighed med resten af kollegiet og har let ved at møde andre på kryds og tværs.

Det er her – på hjørnet af Næsbyvej og Toldbodgade – at det nye kollegie skal bygges (illustration: PFA Pension).

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres