Økonomisk håndsrækning: Facebook Odense Data Center støtter 13 lokale projekter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

13 nonprofit organisationer og skoler i Odense modtager tilskud til støtte for deres projekter fra Odense Datacenter.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Facebook’s Community Action Grants bliver uddelt i Odense, og programmet har til formål at adressere behov, der kan indfries gennem udnyttelse af teknologi til gavn for lokalområdet, skabe forbindelse mellem mennesker on- eller offline samt styrke lokal uddannelse indenfor videnskab, ingeniørvidenskab samt teknik og matematik (STEM).

Med Facebook Community Action Grants bliver der ydet støtte til 13 forskellige projekter. Blandt andet gives der støtte til:

 • et Virtual Reality-headsetbibliotek, som alle skoler i Odense Kommune kan låne fra,
 • et kreativt teknologi-værksted i Ungdomshuset i Odense,
 • Matematikcenterets lektiehjælp – fysisk og online – for børn fra syvende klasse og opefter samt
 • digitalisering af Lokalhistorisk Arkiv for Fraugde og omegns lokalhistoriske arkiv

”Vi er glade for at uddele Facebook Community Action Grants for 2020. Vores Community Action Grants-program giver Facebook mulighed for at hjælpe med at fremme lokale STEM-uddannelse og have en positiv indvirkning på samfundet.

Vi er stolte af at støtte skoler, nonprofit organisationer og projekter, der hjælper Odense med fortsat at være et dejligt sted at bo og arbejde,” fortæller Carsten Sørensen, Site Manager på Facebook Odense Data Center:

“Jeg glæder mig rigtigt meget over, at så mange skoler, foreninger og velgørende organisationer i Odense nu bliver anerkendt og får støtte til deres store arbejde fra Facebook.

Det er hver især nogle spændende projekter, som jeg glæder mig over, at endnu flere odenseanere kan få glæde af.”

”Vi er stolte over at have Facebook i Odense, og jeg synes, at de med de her legater sætter en tyk streg under, at de ønsker at styrke de lokalområder, de bor i.

Jeg ser frem til i mange år fremover at samarbejde med Facebook om at skabe en bæredygtig by med afsæt i teknologi, it, robotter og fællesskaber,” siger Tim Vermund, 1. viceborgmester og uddannelsessekretær i Odense.

Hos modtagerne af Facebooks Community Action Grant er der stor glæde.

”Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores muligheder for at drive vores gratis matematikhjælp – både den lokale lektiecafé i Odense og vores onlinetilbud, Webmatematik og Webmatlive.

Og netop vores online-tilbud er på det nærmeste eksploderet under coronakrisen, så her giver donationen fra Facebook helt aktuelt mulighed for hjælpe de unge i Odense og understøtte vores frivillige matematikhjælpere endnu mere,” Bolette Møller Jensen, sekretariatsleder, Matematikcenter.

”Det er fantastisk, fordi det giver os mulighed for, at vi kan tilbyde vores børn, at de kan lære videre derhjemme, hvilket normalt er svært, når man arbejder med teknologi.

Helt konkret køber vi en laserskærer, så børnene kan få deres mekaniske konstruktioner med hjem. Samtidig giver støtten mulighed for at udvikle vores spiltilbud, ligesom vi nu kommer til at tilbyde Virtual Reality,” Jacob Nielsen, medstifter og formand, Teknologiskolen.

Modtagere af 2020 Facebook Odense Data Center Community Action Grants:

Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune / 123.750 kr.
Støtte til oprettelsen af ​​et Virtual Reality-headsetbibliotek, som alle skoler i Odense Kommune kan låne fra.

Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune / 64.000 kr.
Støtten hjælper med at etablere et kreativt teknologi-værksted i Ungdomshuset i Odense. Projektet er målrettet piger.

Højby Skole / 100.000 kr.
Støtte til et robot- og teknologi-laboratorium til skolens STEAM-klub, der både bruges af studerende og af lokalsamfundet. Skolen er en af ​​ tre pilotskoler i Odense Kommune, hvor der udvikles og afprøves Virtual Reality i undervisningen. Samtidig er Højby Skole en af 12 skoler i et forskningsprojekt med spilbaseret læring.

Holluf Pile Skole / 151.000 kr.
Støtte til Virtual Reality- og robotteknologi til skolens nye FutureLab.

Lokalhistorisk Arkiv for Fraugde, Allerup, Davinde og Tornbjerg Sogne / 39.292 kr.
Støtte til digitaliseringen af ​​det lokalhistoriske arkiv. Arkivets formål er at indsamle, bevare, arkivere og formidle historien samt forbinde mennesker med fortiden og nutiden.

Matematikcenter / 170.000 kr.
Støtte til centerets lektiecaféer – både fysisk og online – og inspirationsportalen Webmatematik, der er for børn fra syvende klasse og opefter. Matematikcenterets arbejder for, at alle med den rette hjælp kan opnå deres fulde potentiale i matematik.

Munkebjergskolen / 88.000 kr.
Støtte til at købe 40 Virtual Reality-headset, som giver skolen mulighed for at skabe virtuelle læringsuniverser online-uddannelsesplatformen CoSpaces.

Odense Hackerspace / 86.250 kr.
Støtten giver det uafhængige Odense Hackerspace mulighed for at købe en laserskæremaskine samt den nødvendige ventilation.

Odense Tekniske Gymnasium / 214.745 kr.
Støtte til at etablere et Virtual Reality-værksted, hvor læringspotentialet indenfor Virtual Reality kan udfoldes – og hvor skolens elever kan lære at skabe indhold og produkter med VR.

Red Barnet, Odense Lokalforening / 111.500 kr.
Støtte til Red Barnets lokale familieoplevelsesklubber for udsatte børn og deres forældre.

Skt. Klemensskolen / 7.500 kr.
Støtte til at etablere et studio, som skolens elever kan bruge til at producere podcasts.

Teknologiskolen / 167.000 kr.
Støtte foreningens sæsontilbud indenfor STEM-fagene og robotteknologi. Den frivillige forening tilbyder teknologisk orienterede fritidsaktiviteter for børn og unge i Odense og omegn.

Tingkærskolen / 82.420 kr.
Støtte til at købe udstyr til undervisningen i kodning og robotprogrammering. Tingkærskolen er en del af Undervisningsministeriets projekt om at gøre teknologiforståelse til en større del af elevernes skoledag.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

 • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
 • Rør forsigtigt det hele sammen.
 • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
 • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
 • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
 • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Drive-in events tager landet med storm: Nu kommer stjernerne snart til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
L.O.C gav en mindeværdig koncert i København
L.O.C gav en mindeværdig koncert i København

I næste uge begynder de store Drive-in Live shows i Jyske Bank Arenas parkeringsområde.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Odense.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu og andre som er lidt dyrere.

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut forleden, og i weekenden var det så i Herning og Aarhus.

Meget rørende at opleve

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne. ‘

Fra scenen var det også en helt særlig oplevelse at lave Drive-In Events. Det fortæller Mads Steffensen til B.T.

Han lavede en helt særlig udgave af Mads & Monopolet forleden i Københavns Lufthavn, og det samme gør han her i Odense.

“Båthornene virkede faktisk, som et bifald ville have gjort.

Det var egentligt meget rørende, for jeg har hele tiden tænkt på, hvordan vi kan connecte med folk, når de sidder i deres biler. For når vi er ude i koncerthuse, på teatre og sådan noget og lave det, så kan man jo se og mærke folk på en anden måde,” siger Mads Steffensen til B.T.

Foto: DR Presse

To store shows

To af de navne vi også glæder os rigtig meget til her i O-Town er Anden og Ude af Kontrol. Anders Matthesen er uden sammenligning kongen af dansk comedy, og kommer med alt det bedste fra sine seneste shows.

Ude af Kontrol har skabt et paradigmeskifte i dansk musik.

Englando, Balken og Munken har de seneste år skabt en bølge af hits og opnået mere end 175.000.000 streams alene på Spotify, hvor drengene i den grad er vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet.

Senest var Ude af Kontrol de første til at spille en Fredagsrock i et publikum-tomt Tivoli, som blev transmitteret live på TV2 Zulu.

Det bliver hele tiden næste niveau for den opfindsomme trio, som endnu engang inviterer indenfor i deres vilde univers – og for første gang nogensinde – til en Drive-In koncert, hvor publikum i den grad bliver udfordret med at holde energien bag bilernes 4 døre.

Anders Matthesen er også gået med på bølgen af drive-in shows.

Han har – helt særligt – sammensat et drive-in show med det bedste fra hans seneste show, ”Anden bringer ud”. Her er garanteret en hylende morsom dag direkte fra dit eget bilsæde.

Stærkt samarbejde

Drive-in Live-konceptet er et samarbejde mellem Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark.

De starter allerede fra d. 10. juni og frem til d. 14. juni byder de på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Jyske Bank Arena Parkering

Hvornår: Fra d. 10. juni og helt frem til d. 14. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Odense

 • Annika Aakjær – onsdag d. 10 juni
 • Lars Lilholt – onsdag d. 10. juni
 • Anders ‘Anden’ Matthesen – torsdag d. 11. juni
 • Malk De Koijn – torsdag d. 11. juni
 • Mads Langer – fredag 12. juni
 • Phlake – fredag d. 12. juni
 • Onkel Reje – lørdag d. 13. juni
 • Claus Hempler & Teitur – lørdag d. 13. juni
 • L.O.C. – lørdag d. 13. juni
 • Ude Af Kontrol – lørdag d. 13. juni
 • Mads & Monopolet – søndag d. 14. juni

Chokolade ad libitum: Kom med på Chokolade cruise på Åen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Kan du heller ikke modstå fristelsen af chokolade?

Så skal du helt sikkert med til Chokolade på Åen, der vil byde på et væld af kager, anretninger og søde sager – alt sammen med fællesnævneren: CHOKOLADE!

Odense Aafart er kendt for sine geniale alternative rundfarter på Åen, og det her bliver ingen undtagelse.

Det hele finder sted lørdag den 29. august.

“Vi byder på en overflod af chokolade i alt fra luksuslagkager, fromagekager, cheeescakes, cupcakes, fyldte chokolader og meget mere.

Alle afskygningerne af chokolade vil være repræsenteret: mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade og Ruby chokolade, som er en nyopdaget kakaobønne, der er kendt for sin frugtige chokoladesmag og lyserøde farve,” skriver de om eventet.

Alle kagerne er kreeret af den autodidakte konditor Lone Ebdrup, som har mere end 25 års erfaring som kagebager.

I 2016 deltog Lone som medvirkende i ”Kagekampen” på Kanal 5, og siden har hun gjort kærligheden til kagerne og konditorfaget til sin levevej.

Hele herligheden koster 299,- pr. person og er inklusiv sejltur (tur/retur), kaffe, te og kage ad libitum.

Hvad: Chokolade på Åen
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag den 29. august

Du finder mere info her.

Vi mødes 15 minutter før afgang ved Odense Aafarts billetsalg, Filosofgangen 30B 5000 Odense.