Økonomisk håndsrækning: Facebook Odense Data Center støtter 13 lokale projekter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

13 nonprofit organisationer og skoler i Odense modtager tilskud til støtte for deres projekter fra Odense Datacenter.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Facebook’s Community Action Grants bliver uddelt i Odense, og programmet har til formål at adressere behov, der kan indfries gennem udnyttelse af teknologi til gavn for lokalområdet, skabe forbindelse mellem mennesker on- eller offline samt styrke lokal uddannelse indenfor videnskab, ingeniørvidenskab samt teknik og matematik (STEM).

Med Facebook Community Action Grants bliver der ydet støtte til 13 forskellige projekter. Blandt andet gives der støtte til:

 • et Virtual Reality-headsetbibliotek, som alle skoler i Odense Kommune kan låne fra,
 • et kreativt teknologi-værksted i Ungdomshuset i Odense,
 • Matematikcenterets lektiehjælp – fysisk og online – for børn fra syvende klasse og opefter samt
 • digitalisering af Lokalhistorisk Arkiv for Fraugde og omegns lokalhistoriske arkiv

”Vi er glade for at uddele Facebook Community Action Grants for 2020. Vores Community Action Grants-program giver Facebook mulighed for at hjælpe med at fremme lokale STEM-uddannelse og have en positiv indvirkning på samfundet.

Vi er stolte af at støtte skoler, nonprofit organisationer og projekter, der hjælper Odense med fortsat at være et dejligt sted at bo og arbejde,” fortæller Carsten Sørensen, Site Manager på Facebook Odense Data Center:

“Jeg glæder mig rigtigt meget over, at så mange skoler, foreninger og velgørende organisationer i Odense nu bliver anerkendt og får støtte til deres store arbejde fra Facebook.

Det er hver især nogle spændende projekter, som jeg glæder mig over, at endnu flere odenseanere kan få glæde af.”

”Vi er stolte over at have Facebook i Odense, og jeg synes, at de med de her legater sætter en tyk streg under, at de ønsker at styrke de lokalområder, de bor i.

Jeg ser frem til i mange år fremover at samarbejde med Facebook om at skabe en bæredygtig by med afsæt i teknologi, it, robotter og fællesskaber,” siger Tim Vermund, 1. viceborgmester og uddannelsessekretær i Odense.

Hos modtagerne af Facebooks Community Action Grant er der stor glæde.

”Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores muligheder for at drive vores gratis matematikhjælp – både den lokale lektiecafé i Odense og vores onlinetilbud, Webmatematik og Webmatlive.

Og netop vores online-tilbud er på det nærmeste eksploderet under coronakrisen, så her giver donationen fra Facebook helt aktuelt mulighed for hjælpe de unge i Odense og understøtte vores frivillige matematikhjælpere endnu mere,” Bolette Møller Jensen, sekretariatsleder, Matematikcenter.

”Det er fantastisk, fordi det giver os mulighed for, at vi kan tilbyde vores børn, at de kan lære videre derhjemme, hvilket normalt er svært, når man arbejder med teknologi.

Helt konkret køber vi en laserskærer, så børnene kan få deres mekaniske konstruktioner med hjem. Samtidig giver støtten mulighed for at udvikle vores spiltilbud, ligesom vi nu kommer til at tilbyde Virtual Reality,” Jacob Nielsen, medstifter og formand, Teknologiskolen.

Modtagere af 2020 Facebook Odense Data Center Community Action Grants:

Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune / 123.750 kr.
Støtte til oprettelsen af ​​et Virtual Reality-headsetbibliotek, som alle skoler i Odense Kommune kan låne fra.

Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune / 64.000 kr.
Støtten hjælper med at etablere et kreativt teknologi-værksted i Ungdomshuset i Odense. Projektet er målrettet piger.

Højby Skole / 100.000 kr.
Støtte til et robot- og teknologi-laboratorium til skolens STEAM-klub, der både bruges af studerende og af lokalsamfundet. Skolen er en af ​​ tre pilotskoler i Odense Kommune, hvor der udvikles og afprøves Virtual Reality i undervisningen. Samtidig er Højby Skole en af 12 skoler i et forskningsprojekt med spilbaseret læring.

Holluf Pile Skole / 151.000 kr.
Støtte til Virtual Reality- og robotteknologi til skolens nye FutureLab.

Lokalhistorisk Arkiv for Fraugde, Allerup, Davinde og Tornbjerg Sogne / 39.292 kr.
Støtte til digitaliseringen af ​​det lokalhistoriske arkiv. Arkivets formål er at indsamle, bevare, arkivere og formidle historien samt forbinde mennesker med fortiden og nutiden.

Matematikcenter / 170.000 kr.
Støtte til centerets lektiecaféer – både fysisk og online – og inspirationsportalen Webmatematik, der er for børn fra syvende klasse og opefter. Matematikcenterets arbejder for, at alle med den rette hjælp kan opnå deres fulde potentiale i matematik.

Munkebjergskolen / 88.000 kr.
Støtte til at købe 40 Virtual Reality-headset, som giver skolen mulighed for at skabe virtuelle læringsuniverser online-uddannelsesplatformen CoSpaces.

Odense Hackerspace / 86.250 kr.
Støtten giver det uafhængige Odense Hackerspace mulighed for at købe en laserskæremaskine samt den nødvendige ventilation.

Odense Tekniske Gymnasium / 214.745 kr.
Støtte til at etablere et Virtual Reality-værksted, hvor læringspotentialet indenfor Virtual Reality kan udfoldes – og hvor skolens elever kan lære at skabe indhold og produkter med VR.

Red Barnet, Odense Lokalforening / 111.500 kr.
Støtte til Red Barnets lokale familieoplevelsesklubber for udsatte børn og deres forældre.

Skt. Klemensskolen / 7.500 kr.
Støtte til at etablere et studio, som skolens elever kan bruge til at producere podcasts.

Teknologiskolen / 167.000 kr.
Støtte foreningens sæsontilbud indenfor STEM-fagene og robotteknologi. Den frivillige forening tilbyder teknologisk orienterede fritidsaktiviteter for børn og unge i Odense og omegn.

Tingkærskolen / 82.420 kr.
Støtte til at købe udstyr til undervisningen i kodning og robotprogrammering. Tingkærskolen er en del af Undervisningsministeriets projekt om at gøre teknologiforståelse til en større del af elevernes skoledag.

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her