Øl i stride strømme: Øllets Dag bliver stort i Odense i år

Skrevet af: Jens Erik Møller

Første lørdag i september har de sidste mange år betydet øl med højt skum.

Det gør den også i år, hvor det landsdækkende arrangement Øllets Dag falder lørdag 1. september. Det gælder også i Odense, hvor er der øl i stride strømme – allerede fra kl. 11.

På Flakhaven har Danske Ølentusiaster stillet en række boder op, hvor du kan smage øl fra eksempelvis Bryggeriet Flakhaven, Undercover Brewing, Indslev Bryggeri, Ugly Duck Brewing co., HP Ølgaard, Kong Volmer, Bryggeriet Vestfyn, Magtenbølle Honning og Mjød og Munkebo Mikrobryg.

Du kan også møde andre ølentusiaster og eksempelvis høre om mere om Odense Håndbryggerlaug. Der er desuden levende musik på pladsen.

Du kan også vælge at bevæge dig ud på flere nærliggende pubs og værtshuse for at smage øl. I alt 11 forskellige steder i byen – blandt andet Kick Off Sportspub, Sir Club, Studenterhuset, Carlsens Kvarter, Tipsy Toad Pub, Den Smagløse Café samt Theodor Schiøtz Brewing Co. Beer & Food Lab er med på ølkortet denne dag.

Du kan se det fulde kort her

Afterparty på Bryggeriet Flakhaven

Til Øllets Dag køber du et såkaldt smageglas og et antal poletter, og så får du øl de forskellige steder med dine poletter. En polet giver en deciliter øl, og med omkring 200 forskellige øl rundt om i byen, er der nok at smage på, selvom ølglasset på en deciliter måske ikke er det største.

Et ølsmageglas, glasholder og fem poletter koster 75 kr. eller du kan vælge at købe et glas og 10 poletter for 100 kr. Der sælges også poletter for 10 kr. stykket.

Øllets Dag begynder kl. 11 og varer indtil kl. 16. Men igen i år er der afterparty på Bryggeriet Flakhaven efter kl. 16, hvor du kan få fyldt dit smageglas op for en 10’er, og du kan naturligvis vælge frit fra alle deres 25 fadølshaner.

Også hos Kick Off Sportspub er der mere øl og musik efter kl. 16, og her kan der tilmed købes armensk mad frem til kl. 18.

Ølsmageglas er blevet samlerobjekt

Bag Øllets Dag står foreningen Danske Ølentusiaster, som har mere end 9000 ølelskende medlemmer, og som i Odense har et medlemsantal på godt 500 medlemmer.

”Vores ønske er at udbrede kendskabet til de mange forskellige øl, der findes. Denne dag er det primært fynske øl, da vi synes, det er et naturligt fokus,” fortæller formand for Danske Ølenthusiaster i Odense, Klaus Rehkopff.

Og den lokale formand forventer, at op mod 2000 ølglade odenseanere køber et smageglas denne dag.

”Og der står årstal på glasset, så det er faktisk blevet et samlerobjekt blandt nogle af vores medlemmer,” siger Klaus Rehkopff.

Danske Ølentusiaster blev stiftet i 1998 på Carlsens Kvarter i Odense og Øllets Dag 2018 er dermed også en fejring af foreningens 20 års fødselsdag.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.