Øl i stride strømme: Øllets Dag bliver stort i Odense i år

Skrevet af: Jens Erik Møller

Første lørdag i september har de sidste mange år betydet øl med højt skum.

Det gør den også i år, hvor det landsdækkende arrangement Øllets Dag falder lørdag 1. september. Det gælder også i Odense, hvor er der øl i stride strømme – allerede fra kl. 11.

På Flakhaven har Danske Ølentusiaster stillet en række boder op, hvor du kan smage øl fra eksempelvis Bryggeriet Flakhaven, Undercover Brewing, Indslev Bryggeri, Ugly Duck Brewing co., HP Ølgaard, Kong Volmer, Bryggeriet Vestfyn, Magtenbølle Honning og Mjød og Munkebo Mikrobryg.

Du kan også møde andre ølentusiaster og eksempelvis høre om mere om Odense Håndbryggerlaug. Der er desuden levende musik på pladsen.

Du kan også vælge at bevæge dig ud på flere nærliggende pubs og værtshuse for at smage øl. I alt 11 forskellige steder i byen – blandt andet Kick Off Sportspub, Sir Club, Studenterhuset, Carlsens Kvarter, Tipsy Toad Pub, Den Smagløse Café samt Theodor Schiøtz Brewing Co. Beer & Food Lab er med på ølkortet denne dag.

Du kan se det fulde kort her

Afterparty på Bryggeriet Flakhaven

Til Øllets Dag køber du et såkaldt smageglas og et antal poletter, og så får du øl de forskellige steder med dine poletter. En polet giver en deciliter øl, og med omkring 200 forskellige øl rundt om i byen, er der nok at smage på, selvom ølglasset på en deciliter måske ikke er det største.

Et ølsmageglas, glasholder og fem poletter koster 75 kr. eller du kan vælge at købe et glas og 10 poletter for 100 kr. Der sælges også poletter for 10 kr. stykket.

Øllets Dag begynder kl. 11 og varer indtil kl. 16. Men igen i år er der afterparty på Bryggeriet Flakhaven efter kl. 16, hvor du kan få fyldt dit smageglas op for en 10’er, og du kan naturligvis vælge frit fra alle deres 25 fadølshaner.

Også hos Kick Off Sportspub er der mere øl og musik efter kl. 16, og her kan der tilmed købes armensk mad frem til kl. 18.

Ølsmageglas er blevet samlerobjekt

Bag Øllets Dag står foreningen Danske Ølentusiaster, som har mere end 9000 ølelskende medlemmer, og som i Odense har et medlemsantal på godt 500 medlemmer.

”Vores ønske er at udbrede kendskabet til de mange forskellige øl, der findes. Denne dag er det primært fynske øl, da vi synes, det er et naturligt fokus,” fortæller formand for Danske Ølenthusiaster i Odense, Klaus Rehkopff.

Og den lokale formand forventer, at op mod 2000 ølglade odenseanere køber et smageglas denne dag.

”Og der står årstal på glasset, så det er faktisk blevet et samlerobjekt blandt nogle af vores medlemmer,” siger Klaus Rehkopff.

Danske Ølentusiaster blev stiftet i 1998 på Carlsens Kvarter i Odense og Øllets Dag 2018 er dermed også en fejring af foreningens 20 års fødselsdag.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019