Øl i stride strømme: Øllets Dag bliver stort i Odense i år

Af Jens Erik Møller

Første lørdag i september har de sidste mange år betydet øl med højt skum.

Det gør den også i år, hvor det landsdækkende arrangement Øllets Dag falder lørdag 1. september. Det gælder også i Odense, hvor er der øl i stride strømme – allerede fra kl. 11.

På Flakhaven har Danske Ølentusiaster stillet en række boder op, hvor du kan smage øl fra eksempelvis Bryggeriet Flakhaven, Undercover Brewing, Indslev Bryggeri, Ugly Duck Brewing co., HP Ølgaard, Kong Volmer, Bryggeriet Vestfyn, Magtenbølle Honning og Mjød og Munkebo Mikrobryg.

Du kan også møde andre ølentusiaster og eksempelvis høre om mere om Odense Håndbryggerlaug. Der er desuden levende musik på pladsen.

Du kan også vælge at bevæge dig ud på flere nærliggende pubs og værtshuse for at smage øl. I alt 11 forskellige steder i byen – blandt andet Kick Off Sportspub, Sir Club, Studenterhuset, Carlsens Kvarter, Tipsy Toad Pub, Den Smagløse Café samt Theodor Schiøtz Brewing Co. Beer & Food Lab er med på ølkortet denne dag.

Du kan se det fulde kort her

Afterparty på Bryggeriet Flakhaven

Til Øllets Dag køber du et såkaldt smageglas og et antal poletter, og så får du øl de forskellige steder med dine poletter. En polet giver en deciliter øl, og med omkring 200 forskellige øl rundt om i byen, er der nok at smage på, selvom ølglasset på en deciliter måske ikke er det største.

Et ølsmageglas, glasholder og fem poletter koster 75 kr. eller du kan vælge at købe et glas og 10 poletter for 100 kr. Der sælges også poletter for 10 kr. stykket.

Øllets Dag begynder kl. 11 og varer indtil kl. 16. Men igen i år er der afterparty på Bryggeriet Flakhaven efter kl. 16, hvor du kan få fyldt dit smageglas op for en 10’er, og du kan naturligvis vælge frit fra alle deres 25 fadølshaner.

Også hos Kick Off Sportspub er der mere øl og musik efter kl. 16, og her kan der tilmed købes armensk mad frem til kl. 18.

Ølsmageglas er blevet samlerobjekt

Bag Øllets Dag står foreningen Danske Ølentusiaster, som har mere end 9000 ølelskende medlemmer, og som i Odense har et medlemsantal på godt 500 medlemmer.

”Vores ønske er at udbrede kendskabet til de mange forskellige øl, der findes. Denne dag er det primært fynske øl, da vi synes, det er et naturligt fokus,” fortæller formand for Danske Ølenthusiaster i Odense, Klaus Rehkopff.

Og den lokale formand forventer, at op mod 2000 ølglade odenseanere køber et smageglas denne dag.

”Og der står årstal på glasset, så det er faktisk blevet et samlerobjekt blandt nogle af vores medlemmer,” siger Klaus Rehkopff.

Danske Ølentusiaster blev stiftet i 1998 på Carlsens Kvarter i Odense og Øllets Dag 2018 er dermed også en fejring af foreningens 20 års fødselsdag.