Officielt: Populært japansk gadekøkken rykker ind i Arkaden Food Market

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Forårsruller fra Ramen.
Forårsruller fra Ramen.

Vi kunne i forrige uge fortælle, at Arkaden Food Market havde offentliggjort den første af deres 26 boder; nemlig ’GoPa’, som serverer økologiske pandekager.

Vi kan nu breake endnu en af boderne i Arkaden Food Market.

Japansk street food

Der er tale om ‘Bar Ramen’, som vil servere japansk street food, og navnet kommer da også fra den autentiske, japanske nudelsuppe Ramen.

Den autentiske, japanske Ramensuppe.

Manden bag Bar Ramen er 34-årige Andreas Mai, som oprindeligt er fra Vietnam. Andreas er uddannet kok og har tidligere haft en sushirestaurant i Silkeborg, så han har en bred viden om det japanske køkken.

“Jeg ser meget frem til at åbne en bod i Arkaden Food Market. Jeg har altid været vild med det japanske gadekøkken og min mors og mormors køkken, og Arkaden Food Market er meget passende for det koncept,” siger Andreas og fortsætter:

“Konceptet bag Bar Ramen er ikke set før i Odense, så jeg er spændt på, hvordan odenseanerne vil tage imod det, men jeg tror, de vil tage godt imod det.”

Simpelt men lækkert

Hos Bar Ramen er alle retterne inspireret af den japanske nudelsuppe Ramen:

“Vi tilbyder fem slags Ramen, som er Ramen chicken, Ramen beef, Ramen seafood, Ramen veggie og Ramen pork, og man kan både vælger dem som suppe og wok.

Vi laver alt fra bunden – selv nudlerne – og vi går op i, at vores retter skal være sunde og for så vidt muligt økologiske.

Maden er inspireret af det japanske gadekøkken og de gamle, japanske traditioner inden for madhåndværk. Men jeg får også inspiration fra det nordiske køkken og de lokale råvarer, og vi vil bruge årstidernes forskellige grøntsager i vores retter,” siger Andreas og fortsætter:

“Jeg går mere op i 100% smag og personlige retter, end at det skal være fine gourmetretter. Men det skal selvfølgelig stadig se lækkert og indbydende ud.”

Ramenwok.

Fire ud af 26 boder er offentliggjort

Arkaden Food Market har udover GoPa og Ramen også offentliggjort ’Danyar Fish & Chips’ og ’The Original Pita’.

Den klassiske fish’n chips

Danyar Fish & Chips serverer den klassiske ret fish’n chips i sin oprindelige form:

”Nogle retter er bare bedst i sin oprindelige form, og fish’n chips er absolut en af dem. Hos Danyar Fish & Chips mærker man stor kærlighed for kvalitet og den engelske tradition. De serverer et stort stykke fisk, som er tilberedt i en rigtig english batter, dvs. den traditionelle, glatte dej. Til den kan du som gæst både nyde lækre og smagfulde chips, der er stegt i god rapsolie, og tilbehør hentet direkte fra England. Det betyder, at du kan få Sarsons malteddike, Batchelors Mushy Peas og ikke mindst DF&Cs egen hjemmelavede tartarsauce.

For at sikre kvaliteten af råvarerne bruges der fisk fanget med line fra mindre både, der gør fangsten mere autentisk og miljøvenlig. Så hvis du også er tilhænger af både kvalitet og den engelske, crispy lækkerhed, så snyd ikke dig selv for et kig forbi.” Sådan skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

Danyar Fish & Chips.
Pita i høj kvalitet

The Original Pita er et lækkert alternativ til den klassiske junkfood:

”The Original Pita vil være mere end bare en pitabar, hvor salaten ofte er træt og brødet er tørt. Hos The Original Pita er visionen at servere og give gæsten en gourmetoplevelse. For at pirre både smagsløg og synssans bliver tingene gjort 100 %, og kvalitet er et must. Kødet er plejet og marineret efter mormors hemmelige opskrifter, og brødet bages direkte foran gæsten.

Det skal være en oplevelse at kigge forbi til et måltid. Når du bestiller din pita, bager bageren brødet, og grillmesteren smider kødet på grillen, og man må som gæst selv vælge, hvad der skal i af grønt fra den store, årstidsbetingede salatbar,” skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

The Original Pita.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.