Officielt: Populært japansk gadekøkken rykker ind i Arkaden Food Market

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Forårsruller fra Ramen.
Forårsruller fra Ramen.

Vi kunne i forrige uge fortælle, at Arkaden Food Market havde offentliggjort den første af deres 26 boder; nemlig ’GoPa’, som serverer økologiske pandekager.

Vi kan nu breake endnu en af boderne i Arkaden Food Market.

Japansk street food

Der er tale om ‘Bar Ramen’, som vil servere japansk street food, og navnet kommer da også fra den autentiske, japanske nudelsuppe Ramen.

Den autentiske, japanske Ramensuppe.

Manden bag Bar Ramen er 34-årige Andreas Mai, som oprindeligt er fra Vietnam. Andreas er uddannet kok og har tidligere haft en sushirestaurant i Silkeborg, så han har en bred viden om det japanske køkken.

“Jeg ser meget frem til at åbne en bod i Arkaden Food Market. Jeg har altid været vild med det japanske gadekøkken og min mors og mormors køkken, og Arkaden Food Market er meget passende for det koncept,” siger Andreas og fortsætter:

“Konceptet bag Bar Ramen er ikke set før i Odense, så jeg er spændt på, hvordan odenseanerne vil tage imod det, men jeg tror, de vil tage godt imod det.”

Simpelt men lækkert

Hos Bar Ramen er alle retterne inspireret af den japanske nudelsuppe Ramen:

“Vi tilbyder fem slags Ramen, som er Ramen chicken, Ramen beef, Ramen seafood, Ramen veggie og Ramen pork, og man kan både vælger dem som suppe og wok.

Vi laver alt fra bunden – selv nudlerne – og vi går op i, at vores retter skal være sunde og for så vidt muligt økologiske.

Maden er inspireret af det japanske gadekøkken og de gamle, japanske traditioner inden for madhåndværk. Men jeg får også inspiration fra det nordiske køkken og de lokale råvarer, og vi vil bruge årstidernes forskellige grøntsager i vores retter,” siger Andreas og fortsætter:

“Jeg går mere op i 100% smag og personlige retter, end at det skal være fine gourmetretter. Men det skal selvfølgelig stadig se lækkert og indbydende ud.”

Ramenwok.
Fire ud af 26 boder er offentliggjort

Arkaden Food Market har udover GoPa og Ramen også offentliggjort ’Danyar Fish & Chips’ og ’The Original Pita’.

Den klassiske fish’n chips

Danyar Fish & Chips serverer den klassiske ret fish’n chips i sin oprindelige form:

”Nogle retter er bare bedst i sin oprindelige form, og fish’n chips er absolut en af dem. Hos Danyar Fish & Chips mærker man stor kærlighed for kvalitet og den engelske tradition. De serverer et stort stykke fisk, som er tilberedt i en rigtig english batter, dvs. den traditionelle, glatte dej. Til den kan du som gæst både nyde lækre og smagfulde chips, der er stegt i god rapsolie, og tilbehør hentet direkte fra England. Det betyder, at du kan få Sarsons malteddike, Batchelors Mushy Peas og ikke mindst DF&Cs egen hjemmelavede tartarsauce.

For at sikre kvaliteten af råvarerne bruges der fisk fanget med line fra mindre både, der gør fangsten mere autentisk og miljøvenlig. Så hvis du også er tilhænger af både kvalitet og den engelske, crispy lækkerhed, så snyd ikke dig selv for et kig forbi.” Sådan skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

Danyar Fish & Chips.
Pita i høj kvalitet

The Original Pita er et lækkert alternativ til den klassiske junkfood:

”The Original Pita vil være mere end bare en pitabar, hvor salaten ofte er træt og brødet er tørt. Hos The Original Pita er visionen at servere og give gæsten en gourmetoplevelse. For at pirre både smagsløg og synssans bliver tingene gjort 100 %, og kvalitet er et must. Kødet er plejet og marineret efter mormors hemmelige opskrifter, og brødet bages direkte foran gæsten.

Det skal være en oplevelse at kigge forbi til et måltid. Når du bestiller din pita, bager bageren brødet, og grillmesteren smider kødet på grillen, og man må som gæst selv vælge, hvad der skal i af grønt fra den store, årstidsbetingede salatbar,” skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

The Original Pita.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.