Officielt: Populært japansk gadekøkken rykker ind i Arkaden Food Market

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Forårsruller fra Ramen.
Forårsruller fra Ramen.

Vi kunne i forrige uge fortælle, at Arkaden Food Market havde offentliggjort den første af deres 26 boder; nemlig ’GoPa’, som serverer økologiske pandekager.

Vi kan nu breake endnu en af boderne i Arkaden Food Market.

Japansk street food

Der er tale om ‘Bar Ramen’, som vil servere japansk street food, og navnet kommer da også fra den autentiske, japanske nudelsuppe Ramen.

Den autentiske, japanske Ramensuppe.

Manden bag Bar Ramen er 34-årige Andreas Mai, som oprindeligt er fra Vietnam. Andreas er uddannet kok og har tidligere haft en sushirestaurant i Silkeborg, så han har en bred viden om det japanske køkken.

“Jeg ser meget frem til at åbne en bod i Arkaden Food Market. Jeg har altid været vild med det japanske gadekøkken og min mors og mormors køkken, og Arkaden Food Market er meget passende for det koncept,” siger Andreas og fortsætter:

“Konceptet bag Bar Ramen er ikke set før i Odense, så jeg er spændt på, hvordan odenseanerne vil tage imod det, men jeg tror, de vil tage godt imod det.”

Simpelt men lækkert

Hos Bar Ramen er alle retterne inspireret af den japanske nudelsuppe Ramen:

“Vi tilbyder fem slags Ramen, som er Ramen chicken, Ramen beef, Ramen seafood, Ramen veggie og Ramen pork, og man kan både vælger dem som suppe og wok.

Vi laver alt fra bunden – selv nudlerne – og vi går op i, at vores retter skal være sunde og for så vidt muligt økologiske.

Maden er inspireret af det japanske gadekøkken og de gamle, japanske traditioner inden for madhåndværk. Men jeg får også inspiration fra det nordiske køkken og de lokale råvarer, og vi vil bruge årstidernes forskellige grøntsager i vores retter,” siger Andreas og fortsætter:

“Jeg går mere op i 100% smag og personlige retter, end at det skal være fine gourmetretter. Men det skal selvfølgelig stadig se lækkert og indbydende ud.”

Ramenwok.

Fire ud af 26 boder er offentliggjort

Arkaden Food Market har udover GoPa og Ramen også offentliggjort ’Danyar Fish & Chips’ og ’The Original Pita’.

Den klassiske fish’n chips

Danyar Fish & Chips serverer den klassiske ret fish’n chips i sin oprindelige form:

”Nogle retter er bare bedst i sin oprindelige form, og fish’n chips er absolut en af dem. Hos Danyar Fish & Chips mærker man stor kærlighed for kvalitet og den engelske tradition. De serverer et stort stykke fisk, som er tilberedt i en rigtig english batter, dvs. den traditionelle, glatte dej. Til den kan du som gæst både nyde lækre og smagfulde chips, der er stegt i god rapsolie, og tilbehør hentet direkte fra England. Det betyder, at du kan få Sarsons malteddike, Batchelors Mushy Peas og ikke mindst DF&Cs egen hjemmelavede tartarsauce.

For at sikre kvaliteten af råvarerne bruges der fisk fanget med line fra mindre både, der gør fangsten mere autentisk og miljøvenlig. Så hvis du også er tilhænger af både kvalitet og den engelske, crispy lækkerhed, så snyd ikke dig selv for et kig forbi.” Sådan skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

Danyar Fish & Chips.
Pita i høj kvalitet

The Original Pita er et lækkert alternativ til den klassiske junkfood:

”The Original Pita vil være mere end bare en pitabar, hvor salaten ofte er træt og brødet er tørt. Hos The Original Pita er visionen at servere og give gæsten en gourmetoplevelse. For at pirre både smagsløg og synssans bliver tingene gjort 100 %, og kvalitet er et must. Kødet er plejet og marineret efter mormors hemmelige opskrifter, og brødet bages direkte foran gæsten.

Det skal være en oplevelse at kigge forbi til et måltid. Når du bestiller din pita, bager bageren brødet, og grillmesteren smider kødet på grillen, og man må som gæst selv vælge, hvad der skal i af grønt fra den store, årstidsbetingede salatbar,” skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

The Original Pita.

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.