Overskud på kontoen? Sparring til din aktieinvestering

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Er du en af de mange danskere, der måske er inde i en økonomisk god periode? Du har måske fået en god indkomst med masser af luft i budgettet eller arvet nogle penge fra et familiemedlem, og nu ved du ikke hvordan du skal bruge pengene på en god måde.

Hvis du vil undgå at pengene ryger i et sort hul gennem dagligdagsforbrug, så kan aktieinvestering være en mulighed.

Aktier – en by i Rusland

Når man tænker på aktiemarkedet, grafer og børshandel, så ledes tankerne ofte over på jakkesætsklædte businessmænd med flair for tal. Automatisk tænker mange, at det ikke er noget for dem, og de holder sig derfor langt fra aktieinvestering.

Men aktiemarkedet er ikke kun tal og grafer fra forældede fax-maskiner. Investeringer i eksempelvis aktier eller kryptovaluta kan nemlig være for alle, du skal bare vide, hvordan du får den rigtige hjælp til at komme i gang.

Hvad gør de andre?

Hvis du vil prøve kræfter med aktier og håber på nogle gode afkast, så kan det som begynder være en kompliceret sag at gennemskue kurser, investering og handel.

Det kræver meget research og man skal ofte ramme det helt rigtige tidspunkt for køb og salg af specifikke aktier. Det kan være en tidskrævende opgave, hvor man konstant skal følge med i fald og stigninger.

Men nu findes der forskellige handelsplatforme, såsom Etoro, hvor man kan bruge det såkaldte social trading. I stedet for at sidde klistret til en skærm og følge aktiemarkedets konstante forandringer, så kan man med fordel koble sig på andres trading-mønstre og kopiere deres handler.

Platformene er forskellige og hos f.eks. Etoro betaler man ikke den såkaldte kurtage, som er en afgift mange handelsplatforme benytter sig af.

Den såkaldte social trading bygger på at man kan høste andres erfaringer hvad angår profit, tab og risiko, og på den måde sammensætte den bedste handelsstrategi, der opfylder ens personlige betingelser. Se mere om platforme som Etoro her.

Investér i noget du finder relevant

Du behøver ikke at have aktier i virksomheder der ikke er kompatible med dine personlige idealer. Er du til grøn omstilling og bæredygtig teknologi, så kan du f.eks. vælge at investere i firmaer der fremstiller elbiler, vindmøller eller nedbrydelige alternativer til plastik.

Ved at bibeholde din miljøbevidsthed i dine aktieinvesteringer, så hjælper du klimavenlige virksomheder med at forbedre verden, mens du selv kan ende med at påvirke din økonomi i en positiv retning.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.