Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overskud på kontoen? Sparring til din aktieinvestering

Af Redaktionen

Annonce

Er du en af de mange danskere, der måske er inde i en økonomisk god periode? Du har måske fået en god indkomst med masser af luft i budgettet eller arvet nogle penge fra et familiemedlem, og nu ved du ikke hvordan du skal bruge pengene på en god måde.

Hvis du vil undgå at pengene ryger i et sort hul gennem dagligdagsforbrug, så kan aktieinvestering være en mulighed.

Aktier – en by i Rusland

Når man tænker på aktiemarkedet, grafer og børshandel, så ledes tankerne ofte over på jakkesætsklædte businessmænd med flair for tal. Automatisk tænker mange, at det ikke er noget for dem, og de holder sig derfor langt fra aktieinvestering.

Men aktiemarkedet er ikke kun tal og grafer fra forældede fax-maskiner. Investeringer i eksempelvis aktier eller kryptovaluta kan nemlig være for alle, du skal bare vide, hvordan du får den rigtige hjælp til at komme i gang.

Hvad gør de andre?

Hvis du vil prøve kræfter med aktier og håber på nogle gode afkast, så kan det som begynder være en kompliceret sag at gennemskue kurser, investering og handel.

Det kræver meget research og man skal ofte ramme det helt rigtige tidspunkt for køb og salg af specifikke aktier. Det kan være en tidskrævende opgave, hvor man konstant skal følge med i fald og stigninger.

Men nu findes der forskellige handelsplatforme, såsom Etoro, hvor man kan bruge det såkaldte social trading. I stedet for at sidde klistret til en skærm og følge aktiemarkedets konstante forandringer, så kan man med fordel koble sig på andres trading-mønstre og kopiere deres handler.

Platformene er forskellige og hos f.eks. Etoro betaler man ikke den såkaldte kurtage, som er en afgift mange handelsplatforme benytter sig af.

Den såkaldte social trading bygger på at man kan høste andres erfaringer hvad angår profit, tab og risiko, og på den måde sammensætte den bedste handelsstrategi, der opfylder ens personlige betingelser. Se mere om platforme som Etoro her.

Investér i noget du finder relevant

Du behøver ikke at have aktier i virksomheder der ikke er kompatible med dine personlige idealer. Er du til grøn omstilling og bæredygtig teknologi, så kan du f.eks. vælge at investere i firmaer der fremstiller elbiler, vindmøller eller nedbrydelige alternativer til plastik.

Ved at bibeholde din miljøbevidsthed i dine aktieinvesteringer, så hjælper du klimavenlige virksomheder med at forbedre verden, mens du selv kan ende med at påvirke din økonomi i en positiv retning.

Del artikel

Andre læser også