Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vigtigheden af ​​parterapi: Få dit forhold på fode igen

Af Annoncør

Der er mange fordele ved parterapi, men den vigtigste er, at den hjælper par med at arbejde igennem konflikter, de har, og udvikle en bedre kommunikation færdigheder. Dette kan især være nyttigt, hvis den ene eller begge partnere kæmper med afhængighed, depression, angst eller stress fra en anden kilde.

Nedenfor vil vi se på ting, der kommer i vejen for gode relationer, hvordan parterapi kan påvirke parforholdet, og hvordan du kan finde en god parterapeut.

Ting, der kommer i vejen for gode relationer

Der er mange ting, der kommer i vejen for gode relationer. Her er nogle af de mest almindelige:

  • Kommunikationsproblemer – Der er mange kommunikationsproblemer, der kommer i vejen for gode relationer. Ting som forskellige kommunikationsstile, forskellige samtaleemner og ikke at lytte til hinanden kan alle føre til et usundt forhold.
  • Mangel på intimitet – Fremkomsten af ​​teknologi og sociale medier har gjort det nemmere end nogensinde før at holde kontakten med mennesker. Imidlertid har manglen på fysisk menneskelig kontakt og intimitet fået mange til at føle sig alene og uopfyldte. Intimitet er et vigtigt aspekt af parforhold, som vi ikke kan overskue, men som på en måde først ser ud til at forsvinde fra dagligdagen, når man har været sammen i nogle år.
  • Økonomiske problemer – Manglen på penge fører til stress i parforhold. Det er utroligt svært at opbygge gode relationer, når der ikke er økonomisk stabilitet. Med så mange regninger og gæld er folk for optaget af deres økonomiske situation til at fokusere på forholdet.
  • Forskellige forældrestile – Forældrestile kan klassificeres som “autoritære, eftergivende og demokratiske.” Hvis man har forskellige forældrestile, kan der hurtigt opstå konflikter i parforholdet.  

 

Parterapi og hvordan det påvirker jeres forhold

Parterapi kan hjælpe par på mange måder. For det første hjælper det dem med at forbedre deres kommunikationsevner og genopbygge tillid. For det andet lærer det dem, hvordan man arbejder sammen som et team og håndterer konflikter mere effektivt. Endelig hjælper det par med at identificere, hvad de ønsker fra forholdet og finde måder at nå disse mål på

 

Sådan finder du en god parterapeut

Det er nemt at finde en god parterapeut. Din første mulighed er at finde nogen i dit lokalområde, så du kan besøge deres kontor for at tale med dem. Samtidig er online parterapi blevet mere og mere udbredt i Danmark. I begge tilfælde er der mange sider, hvor du kan finde personer, der tilbyder parterapi, enten i nærheden af ​​dig eller online.

Lad os sige, at du bor i Aarhus her i Danmark. Går du ind på GoMentor og søger på “parterapi aarhus,” så finder du behandlere, der tilbyder parterapi til jer, der bor i Aarhus.” 

Online terapi er i øvrigt ikke kun blevet mere populært i Danmark, men også Norge. Går du ind på Onlinepsykologene og søge på for eksempel “parterapi kristiansand,” og du vil finde terapeuter, der tilbyder parterapi til jer der bor i Kristiansand. Derfra kan du vælge, om du vil møde terapeuten personligt, eller om du hellere vil tage samtalerne online. 

Parterapi fører til et bedre langsigtet forhold

Hvis du stadig tøver med at konsultere en parterapeut, kan vi næsten garantere dig, at det vil hjælpe dig med at få et bedre langsigtet forhold. Uanset hvad dit problem er, er der sikkert mange andre par, der har gået til den behandler, du overvejer, for at bede dem om hjælp. Og den terapeut har sikkert nogle gode redskaber, som kan hjælpe med at få parforholdet på fode igen.

Del artikel

Andre læser også