Royalt besøg i næste uge: Kronprinsesse Mary åbner Blomsterfestival 2019

Af Michael Qureshi
Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen været protektor for Odense Blomsterfestival og torsdag den 15. august, kl. 17.00 vil hun i denne egenskab forestå åbningen af den 21. udgave af den fire dage lange, smukke og farverige årlige begivenhed i Odenses centrum.

Åbningsceremonien foregår på Gråbrødre Plads i Odense.

Det er fjerde gang, Kronprinsessen deltager i Odense Blomsterfestival, efter at hun både i 2006, 2012 og senest i 2017 fra festivalens scene officielt har erklæret udstillingen for åben.

”For Odense Blomsterfestival er det en helt ekstraordinær ære, at H.K.H. Kronprinsessen har takket ja til vores invitation,” siger Sekretariatsleder i Foreningen Odense Blomsterfestival, Anne Ammitzbøll Rasmussen.

”Dels oplever vi Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen som en ypperlig repræsentant og et unikt samlingspunkt for hele Danmark og dels udviser hun som protektor en åben og oprigtig interesse for det arbejde, der ligger til grund for vores store årlige event.”

”Med sin internationalt vidt spændende baggrund bidrager Kronprinsessen i allerhøjeste grad positivt til dansk kulturliv og netop i år, hvor blomsterfestivalen bærer titlen ”På tidsrejse: Med tiden i centrum” giver det en ekstra dimension at netop H.K.H Kronprinsessen med sin personlige historik og store engagement i forhold til festivalen forestår åbningen,” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen videre.

Udover selve åbningsceremonien vil H.K.H. Kronprinsessen traditionen tro ved samme lejlighed navngive en helt ny forædlet blomst, ligesom hun vil deltage i Odense Blomsterfestivals efterfølgende reception på Odense Rådhus.