Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så skal der headbanges: Stor metalfest starter i dag

Af Christina Frederiksen
From left to right:
Anders Schultz (Drums)
Tomas Måsgard (Guitars)
Johnny Hedlund (Bass, Vocals) 
Fredrik Folkare (Guitars)
From left to right: Anders Schultz (Drums) Tomas Måsgard (Guitars) Johnny Hedlund (Bass, Vocals) Fredrik Folkare (Guitars)

Odense Metalfest finder i dag og i morgen sted med to store, legendariske death- og black metal bands som hovednavne.

Unleashed og Marduk er hovednavnene til Odense Metalfest, hvor svenske LIK og de hollandske hardcore mastodonter Born From Pain er co-headliners sammen med danske Maceration, der er gendannet efter 30 år.

Odense Metalfest er en ny 2-dages festival, der slår dørene op for første gang i denne weekend på Posten i Odense. Programmet er ambitiøst. 20 bands fra både Fyn, resten af Danmark og Europa spiller til festivalen.

At Odense Metalfest finder sted på Posten er ikke tilfældigt. I slutfirserne og halvfemserne havde Odense et meget aktivt metalmiljø med både bands, magasiner og pladeselskaber. Nu skal Odense igen være samlingspunktet for metalmusik i midten af Danmark.

Hovednavnene er de to mastodonter indenfor death- og black metal; Unleashed og Marduk. To bands der indfrier arrangørernes ambitioner om at Odense Metalfest skal være en festival for old-school-genrerne. Unleashed spiller eksklusivt på Odense Metalfest og kan dermed ikke opleves live andre steder i Danmark i 2022, og det samme kan man sige om Marduk der indtager Odense for første gang i deres lange karriere.

Der er tale om en enestående mulighed for at opleve Unleashed, når de spiller til Odense Metalfest, da de kun har spillet live to gange i Danmark de seneste 13 år. Hvis man skal tale om The big four i svensk dødsmetal, så er det Entombed, Dismember, Grave og ikke mindst Unleashed.

Bands fra hele Europa

Marduk, som også er headliner til Odense Metalfest, fejrede deres 30 års jubilæum sidste år, og er det mest hårdtarbejdende og uden tvivl også det mest populære svenske black metal band. Deres nådesløse og aggressive stil appellerer til både black- og death metal fans. Marduks liveshows er kendt for deres kompromisløshed og notoriske aggressive energi, der flyder fra scenen i en lind strøm af blod og corpse paint.

Bag Odense Metalfest står en arrangørgruppe der har haft metalgenren i blodet siden teenageårene og alle har været en del af scenen som både journalister, musikere og distributører.

Jakob Schultz var guitarist i et af Danmarks mest anerkendte metalbands, esbjergensiske Invocator, og death metal bandet Maceration, og han fik de største death- og thrash bands til Esbjerg.

Derudover var han medstifter af Danmarks største metalmagasin Metalized. Morten Nissen fra PR firmaet Trechoma, der tidligere var et metalmagasin og et pladeselskab, samt Michael H. Andersen, der i snart 30 år har stået bag flere koncerter, festivaler og siden 2003 har drevet et af de største uafhængige, danske musikselskaber, Target Group.

“De andre større byer i Danmark har arrangeret succesfulde metalfestivaller i årevis. Jeg har altid tænkt på, hvorfor Odense som den tredjestørste by i Danmark ikke har en festival for de ekstreme metalgenrer som thrash, death metal og hardcore. Aalborg, København og Aarhus har længe haft metalfestivaller, der præsenterer store, udenlandske hovednavne. Det skal Odense også have igen”, siger Jakob Schultz, der er talsmand for festivalen. 

Odense Metalfest gæstes af bands fra Sverige, Ungarn, Holland og naturligvis Danmark og ikke mindst Fyn. Udover de nævnte bands kan man opleve Puteraeon (SE), Turbocarged (SE), Needless (HU), Archaic (HU) og danske Killing og Earn Your Scars, der suppleres af en fynsk magtdemonstration fra det legendariske Svendborg baserede Urkraft, Anoxia fra Nyborg der fejrer 25-års jubilæum i år, albumaktuelle Tardus Mortem fra Glamsbjerg og de odenseanske bands Extended Suicide, Crown The Beast, MITE, Terrorpy og Black Tritonus.

Program for festivalen kan ses her.

Billetter kan købes her.

Del artikel

Andre læser også