Sådan får du en fornuftig opsparing

Skrevet af: Redaktionen

3 gode råd til en fornuftig opsparing

Dette indhold er sponsoreret

Sidder du med et ønske om at kunne lægge en udbetaling til et hus eller købe en bil? Drømmer du om en ferie til en tropeø med hvidt sand og flotte palmetræer? Eller hører du til dem, der blot ønsker at have lidt ekstra på kistebunden til oplevelser eller uforudsete udgifter? Uanset hvilket scenarie, du kan genkende dig selv i, er det en god ide at gå i gang med en ambitiøs opsparing – allerede i dag.

Men en solid opsparing kommer ikke af sig selv, og det kræver både en realistisk plan og en god portion viljestyrke at spare op til fremtiden. Til gengæld kan du blive belønnet med en opsparing, der giver dig økonomisk frihed, så du undgår at optage lån, som eksempelvis kviklån eller minilån, for at have råd til dine drømme. Hos KreditNU ved vi, hvor vigtigt det er at have styr på økonomien, og vi giver dig derfor 3 gode råd til at kickstarte din opsparing:

Lav en plan

Første skridt på vejen mod den sunde opsparing er at lave en plan over, hvad der skal spares op til, hvor mange penge, der skal spares op samt at fastsætte en deadline for, hvornår opsparingen skal være i hus.

Herefter gælder det om at lave en detaljeret plan over, hvor mange penge, der skal lægges til side hver måned for at nå frem til det ønskede beløb. Hvor lang tid, der skal spares op, og hvor mange penge, der skal lægges fra i måneden afhænger naturligvis af det ønskede slutbeløb og tiden frem hertil. Men en fornuftig opsparing bør naturligvis sættes i gang i så god tid som muligt for at opnå mindst muligt afdrag pr. måned og dermed et så lille som muligt indgreb i den daglige økonomi.

Det er vigtigt at være realistisk omkring det månedlige beløb, du kan lægge til side. Hvis du i forvejen har et lavt månedligt rådighedsbeløb og har svært ved at få pengene til at række, er det urealistisk at kunne lægge 500 kr. fra i måneden, og du bør derfor starte med en lavere månedlig sats.

Skab et overblik

Når din opsparingsplan er fastlagt, er næste skridt at danne et grundigt overblik over din økonomi. Det er vigtigt, at dykke grundigt ned i dit forbrug på forskellige poster, så du kan få en ide om, hvilke poster, du kan skære ned på og dermed sætte pengene til side til opsparing i stedet. Det kan være, du finder ud af, at du har brugt alt for mange penge på mad, og at du fremover vil lave madplaner, for at spare penge på denne post. Det kan også være, at du kan undvære den tredje streamingtjeneste, og i stedet lægge de 100 kr. til side til din opsparing hver måned.

Når du danner dit et overblik over din økonomi, kan du hurtigt blive klog på, hvor det månedlige beløb til opsparingskontoen skal komme fra.

Brug apps til at organisere

Hvis du følger de to første råd, er du godt på vej mod en sund opsparing. Men der er også hjælp at hente, som kan gøre vejen lettere og sjovere.

Der findes flere apps og programmer, der kan hjælpe dig med at organisere dit månedlige budget, give dig grafiske indblik i dine udgifter på forskellige poster og en mulighed for at lave opsparingskonto.  Når du samler alle dine økonomiske indkomster og udgifter i ét program, kan du på denne måde hele tiden følge med i din økonomiske situation og sørge for, at din opsparing holdes ved lige. Når man kan se sort på hvidt, at at man holder sit budget, kan det også fungere som en motivator til at fortsætte i samme retning.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.