Sådan får du en fornuftig opsparing

Skrevet af: Redaktionen

3 gode råd til en fornuftig opsparing

Dette indhold er sponsoreret

Sidder du med et ønske om at kunne lægge en udbetaling til et hus eller købe en bil? Drømmer du om en ferie til en tropeø med hvidt sand og flotte palmetræer? Eller hører du til dem, der blot ønsker at have lidt ekstra på kistebunden til oplevelser eller uforudsete udgifter? Uanset hvilket scenarie, du kan genkende dig selv i, er det en god ide at gå i gang med en ambitiøs opsparing – allerede i dag.

Men en solid opsparing kommer ikke af sig selv, og det kræver både en realistisk plan og en god portion viljestyrke at spare op til fremtiden. Til gengæld kan du blive belønnet med en opsparing, der giver dig økonomisk frihed, så du undgår at optage lån, som eksempelvis kviklån eller minilån, for at have råd til dine drømme. Hos KreditNU ved vi, hvor vigtigt det er at have styr på økonomien, og vi giver dig derfor 3 gode råd til at kickstarte din opsparing:

Lav en plan

Første skridt på vejen mod den sunde opsparing er at lave en plan over, hvad der skal spares op til, hvor mange penge, der skal spares op samt at fastsætte en deadline for, hvornår opsparingen skal være i hus.

Herefter gælder det om at lave en detaljeret plan over, hvor mange penge, der skal lægges til side hver måned for at nå frem til det ønskede beløb. Hvor lang tid, der skal spares op, og hvor mange penge, der skal lægges fra i måneden afhænger naturligvis af det ønskede slutbeløb og tiden frem hertil. Men en fornuftig opsparing bør naturligvis sættes i gang i så god tid som muligt for at opnå mindst muligt afdrag pr. måned og dermed et så lille som muligt indgreb i den daglige økonomi.

Det er vigtigt at være realistisk omkring det månedlige beløb, du kan lægge til side. Hvis du i forvejen har et lavt månedligt rådighedsbeløb og har svært ved at få pengene til at række, er det urealistisk at kunne lægge 500 kr. fra i måneden, og du bør derfor starte med en lavere månedlig sats.

Skab et overblik

Når din opsparingsplan er fastlagt, er næste skridt at danne et grundigt overblik over din økonomi. Det er vigtigt, at dykke grundigt ned i dit forbrug på forskellige poster, så du kan få en ide om, hvilke poster, du kan skære ned på og dermed sætte pengene til side til opsparing i stedet. Det kan være, du finder ud af, at du har brugt alt for mange penge på mad, og at du fremover vil lave madplaner, for at spare penge på denne post. Det kan også være, at du kan undvære den tredje streamingtjeneste, og i stedet lægge de 100 kr. til side til din opsparing hver måned.

Når du danner dit et overblik over din økonomi, kan du hurtigt blive klog på, hvor det månedlige beløb til opsparingskontoen skal komme fra.

Brug apps til at organisere

Hvis du følger de to første råd, er du godt på vej mod en sund opsparing. Men der er også hjælp at hente, som kan gøre vejen lettere og sjovere.

Der findes flere apps og programmer, der kan hjælpe dig med at organisere dit månedlige budget, give dig grafiske indblik i dine udgifter på forskellige poster og en mulighed for at lave opsparingskonto.  Når du samler alle dine økonomiske indkomster og udgifter i ét program, kan du på denne måde hele tiden følge med i din økonomiske situation og sørge for, at din opsparing holdes ved lige. Når man kan se sort på hvidt, at at man holder sit budget, kan det også fungere som en motivator til at fortsætte i samme retning.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.