Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du en fornuftig opsparing

Af Redaktionen

3 gode råd til en fornuftig opsparing

Dette indhold er sponsoreret

Sidder du med et ønske om at kunne lægge en udbetaling til et hus eller købe en bil? Drømmer du om en ferie til en tropeø med hvidt sand og flotte palmetræer? Eller hører du til dem, der blot ønsker at have lidt ekstra på kistebunden til oplevelser eller uforudsete udgifter? Uanset hvilket scenarie, du kan genkende dig selv i, er det en god ide at gå i gang med en ambitiøs opsparing – allerede i dag.

Men en solid opsparing kommer ikke af sig selv, og det kræver både en realistisk plan og en god portion viljestyrke at spare op til fremtiden. Til gengæld kan du blive belønnet med en opsparing, der giver dig økonomisk frihed, så du undgår at optage lån, som eksempelvis kviklån eller minilån, for at have råd til dine drømme. Hos KreditNU ved vi, hvor vigtigt det er at have styr på økonomien, og vi giver dig derfor 3 gode råd til at kickstarte din opsparing:

Lav en plan

Første skridt på vejen mod den sunde opsparing er at lave en plan over, hvad der skal spares op til, hvor mange penge, der skal spares op samt at fastsætte en deadline for, hvornår opsparingen skal være i hus.

Herefter gælder det om at lave en detaljeret plan over, hvor mange penge, der skal lægges til side hver måned for at nå frem til det ønskede beløb. Hvor lang tid, der skal spares op, og hvor mange penge, der skal lægges fra i måneden afhænger naturligvis af det ønskede slutbeløb og tiden frem hertil. Men en fornuftig opsparing bør naturligvis sættes i gang i så god tid som muligt for at opnå mindst muligt afdrag pr. måned og dermed et så lille som muligt indgreb i den daglige økonomi.

Det er vigtigt at være realistisk omkring det månedlige beløb, du kan lægge til side. Hvis du i forvejen har et lavt månedligt rådighedsbeløb og har svært ved at få pengene til at række, er det urealistisk at kunne lægge 500 kr. fra i måneden, og du bør derfor starte med en lavere månedlig sats.

Skab et overblik

Når din opsparingsplan er fastlagt, er næste skridt at danne et grundigt overblik over din økonomi. Det er vigtigt, at dykke grundigt ned i dit forbrug på forskellige poster, så du kan få en ide om, hvilke poster, du kan skære ned på og dermed sætte pengene til side til opsparing i stedet. Det kan være, du finder ud af, at du har brugt alt for mange penge på mad, og at du fremover vil lave madplaner, for at spare penge på denne post. Det kan også være, at du kan undvære den tredje streamingtjeneste, og i stedet lægge de 100 kr. til side til din opsparing hver måned.

Når du danner dit et overblik over din økonomi, kan du hurtigt blive klog på, hvor det månedlige beløb til opsparingskontoen skal komme fra.

Brug apps til at organisere

Hvis du følger de to første råd, er du godt på vej mod en sund opsparing. Men der er også hjælp at hente, som kan gøre vejen lettere og sjovere.

Der findes flere apps og programmer, der kan hjælpe dig med at organisere dit månedlige budget, give dig grafiske indblik i dine udgifter på forskellige poster og en mulighed for at lave opsparingskonto.  Når du samler alle dine økonomiske indkomster og udgifter i ét program, kan du på denne måde hele tiden følge med i din økonomiske situation og sørge for, at din opsparing holdes ved lige. Når man kan se sort på hvidt, at at man holder sit budget, kan det også fungere som en motivator til at fortsætte i samme retning.

Del artikel

Andre læser også