Sjov for alle aldre: Weekenden i Odense byder på en masse fede aktiviteter

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Weekenden byder bl.a. på lysaften i Odense ZOO.
Weekenden byder bl.a. på lysaften i Odense ZOO.

Der er som altid smæk på aktiviteterne i Odense i weekenden, og vi har her samlet en liste over nogle af aktiviteterne. Weekenden byder på alt lige fra lysaften i ZOO og åbning af et nyt udstillingssted til studiefest på Odense Isstadion og tarteletfest på Heidis. For de små er der også en masse sjove aktiviteter som f.eks. teaterforestillinger og museumsudstillinger.

God weekend!

Musik

Fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15: Nytårskoncert i ODEON
I aften og i morgen inviterer Odense Symfoniorkester til stor nytårskoncert i ODEON, og de lover masser af champagne- og konfettistemning. Oplev to veloplagte solister føre jer igennem en perlerække af wienervalse, polkaer, galopper og sange fra de store operetter.

Læs mere, og find billetter til fredagens koncert her og lørdagens koncert her.

Fredag kl. 21: Zirkus på Posten
I aften kan du opleve det 14 mand store swing-orkester Zirkus, når de optræder på Posten flankeret af dansere og akrobater.

Du kan forvente nyskrevet, original swingmusik, kabaret og fest og farver! Og der bliver ifølge arrangørerne tale om en totaloplevelse med champagne- og whiskybarer, syngepiger, gøglere og en række nye overraskelser.

Billetter koster 280 kr. i forsalg og 300 kr. i døren. Læs mere her.

Events

Fredag kl. 18-21: Studie- og tribunefest med Odense Bulldogs
I aften er hele tribunen på Odense Isstadion reserveret til studerende i Odense og resten af Fyn.

For kun 25 kr. får du billet til kampen mellem Odense Bulldogs og Gentofte Stars, velkomstøl fra Carlsberg, adgang til “Tribunefest-afsnittet” på stadion samt gratis adgang og en velkomstøl til VIP Afterparty på Heidi´s Bier Bar.

Du kan læse mere her.

Lørdag kl. 18.30: Tarteletfest på Heidi’s Bier Bar
I morgen tager Heidi’s kampen op mod nytårsfortsættet, når de inviterer indenfor til fri tarteletter og fadøl i tre timer.

Programmet lyder som følger:
Kl. 18:30 – Dørene åbnes for alle deltagere
Kl. 19:00-22:00 – Spisning og fri fadøl starter
Kl. 22:00 – Livemusikere indtager scenen
Kl. 18:30-24:00 – Afterskitilbud i baren
Derudover vil der hele aftenen være underholdning i form af diverse konkurrencer med lækre præmier – våde som tørre.

Det koster 149 kr. at deltage, og der er i alt 150 billetter. Du kan læse mere her.

Søndag kl. 11-16: Bryllupsmesse i Odense Congress Center
Uanset om I drømmer om det helt store slotsbryllup, eller I mere er til et lille, intimt bryllup for de nærmeste, er der hjælp at hente til bryllupsmessen i OCC. Her kan I se frem til en romantisk og inspirerende dag med ca. 50 udstillere fra hele Fyn samt flere fra Jylland og Sjælland, som I måske slet ikke kendte til.

Billetter koster 60 kr., hvis du køber dem online, og 80 kr., hvis du køber dem i indgangen (Billetprisen er inkl. de nye magasiner af “Bruden” og “Gommen”, og børn t.o.m. 15 år er gratis ifølge med voksen).

For familien

Fredag og lørdag kl. 17.30-20: Magisk lysaften i ZOO
I aften og i morgen aften kan du og familien opleve Odense ZOO oplyst af smukt, farvestrålende lys. Oplev også lysfortælling ved Chunga legepladsen kl. 18 og ved ved Safari Coffee-To Go / løvetræningspladsen kl. 18.30. Og klokken 19-19.45 er der sjove forsøg med lys i Darwins hus, hvor I også kan blive klogere på, hvor farverne kommer fra, hvorfor himlen er rød ved solnedgang, og om dyr ser på samme måde som mennesker.

Fredag-søndag: Sanseudstilling på Brandts
Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts, som man kan opleve helt frem til den 18. februar 2018. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Fredag og lørdag: Emil fra Lønneberg på Magasinet
I aften og i morgen kan I opleve H.C. Andersen Festspillenes helt nye forestilling om den frække Emil fra Lønneberg. Forestillingen bygger på Astrid Lindgrens fortælling, men den er krydret med festlige sange, forrygende danseoptrin, flotte kostumer og en vrimmel af skuespillere.

Billetter koster 100 kr. for børn og 145 kr. for voksne.

Her kan du se, hvornår forestillingen spiller de forskellige dage.

Fredag og lørdag: Børneforestillinger på Nørregaards Teater
Denne weekend kan I opleve tre forskellige teaterforestillinger på Nørregaards Teater.

Den ene forestilling hedder Mariehønen Evigglad og handler om netop Mariehønen Marie og hendes møde med Søren Snegl.
(Fra 2 år).

Den anden forestiling hedder Kapløbet og er en historie om en pige, en mor og en far, der er blevet væk. En historie om nærvær og fravær, travlhed, fantasi og drømme.
(6-11 år).

Den tredje forestilling hedder David og Goliath og bygger på den kendte fortælling om den lille hyrdedreng, der overvinder en stor kæmpe kun ved hjælp af sin slynge.
(Fra 4 år).

Her kan du se, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

Lørdag-søndag kl. 10.30-15.30: Børneforskerweekend i Knuds Odense
I denne weekend kan I blive klogere på, hvem vikingerne var, hvordan de levede, og hvordan de kommunikerede sammen. Det er i Møntergården (Møntestræde 1, 5000 Odense C), og det er gratis at deltage, når entréen er betalt.

Kl. 11:30, 13:30 og 14:30 vil der være mini-rundvisninger for børn i særudstillingen. Hver rundvisning tager ca. 15 min. og vil omhandle livet i Odense i vikingetiden og den tidlige middelalder.

Målgruppen til arrangementet er børn i alderen 6-11 år.

Kultur

Fredag kl. 17-19: Åbning af nyt udstillingssted
I dag åbner den første udstilling i M100, som er et nyt udstillingssted for samtidskunst på Søndergade 26 i Odense centrum.

Den første udstilling hedder INGEN VED HVILKEN VEJ VINDEN BLÆSER og er af kunstneren Claus Ejner. Her skildrer han en kompleks verden med små og store problemstillinger.

Du kan læse mere her.

Fredag og lørdag: Danseforestilling med Stereo
Teater Momentum inviterer indenfor til en moderne danseforestilling med Stereo. Du kan ifølge teateret se frem til et kraftfuldt sansebedrag præsenteret af Reumert-vindende Recoil Performance Group i en interessant undersøgelse af koreografi, krop, rum og digital teknologi. En heftig duet mellem mand og kvinde i et grafisk univers i 3D, hvor rummet omkring dansernes kroppe kollapser, ekspanderer og krøller sig sammen. Publikum har 3D-briller på.

Læs mere, og se, hvornår forestillingen spiller her.

Fredag-søndag kl. 10-17: Lars Von Trier udstilling på Brandts
Oplev efterårets store udstilling på Brandts: Lars von Trier – Det gode med det onde.Udstillingen giver for første gang et retrospektivt overblik over dansk films største mester og trækker hovedlinjerne op i hans verdensberømte produktion af film.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Shopping

Lørdag: Butikkerne i Odense City holder åbent
Få byttet dine julegaver og nyd en shoppetur i Odense City. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16 lørdag og søndag.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

8 timers festivalstemning: Bas under Byens Bro vender tilbage

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Bas Under Buen har tidligere gæstet Odense. I 2018 bliver det afløst af den nye bas-fetival Bas Under Byens Bro. Arkivfoto
Bas Under Buen har tidligere gæstet Odense. I 2018 bliver det afløst af den nye bas-fetival Bas Under Byens Bro. Arkivfoto

Er I klar til et basbrag?

På lørdag den 20. juli kommer pladsen foran Byens Bro på Østre Stationsvej til at summe af pumpende rytmer.

Pladsen bliver nemlig for andet år i træk indtaget af Bas Under Byens Bro og omdannet til en festivalplads med otte timers musikalsk underholdning i velkendte bas-genrer som Garage, G-house, Dubstep, Reggae, Dub, Grime, Trap og Drum og Bass.

Sidste år var en kæmpe succes, så arrangørerne Tine Nyland, Daniel Møller, Amin Safari og Rasmus Rudbæk har store forventninger til lørdag.

Med økonomisk hjælp støtte fra Odense Musikudvalg, Albani og Generator, står de klar til at give odenseanerne det basfix, de har hungret efter siden sidste år.

Årets artister

Odenses fedeste rave lister i år et musikalsk setup, der er klar til at sende euforien til nye højder.

Nonsens, Lisa Fosmark, Dieko, Natasja Califano, Aliens In Denmark, Mass F, Anders Vincent, Jesus Kristus Lydsystem og Dr. Love står alle klar på lørdag til at brage igennem lydmuren under Byens Bro.

Under koncerterne står Generator for kolde drikkevarer, og en række madboder for at stille sulten.

Hele arrangementet er GRATIS, men der opfordres til at købe mad og drikke på pladsen, så Bas Under Byens Bro kan fortsætte baskoncerterne de næste mange år.

Afterparty i Storms Pakhus

Når sidste kunstner har takket af på scenen, fortsætter festen til et kæmpe afterparty.

I samarbejde med Storms Pakhus, hvor festlighederne finder sted, og Generator, inviteres alle baselskere til officielt afterparty med gratis entré.

Bas-connoisseur og DJ Mass F står for tunge bastoner, så find de ordentlige sko frem, og kom med til et pumpende afterparty, hvor der bliver sat skub i dansegulvet.

Pakhuset holder åbent for baselskere mellem kl. 23.00 og 02.00.

Hvad: Bas Under Byens Bro
Hvor: Byens Bro v. Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag den 20. juli kl. 15.00 – 23.00
Pris: Gratis

Fynske øl på abonnement: BarMalt åbner snart i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er ingen tvivl om, at sol og sommer i manges optik går hånd i hånd med dejlige, kolde øl.

Derfor er det meget belejligt, at det fynske ølhus BarMalt den 31. august for første gang slår dørene op i Vestergade 60.

Det fejrer de med en åbningsfest, du ikke vil gå glip af – hvis du har smag for øl.

“Vi starter ud kl. 20 med en times gratis fadøl, hvor vi håber, at folk kan nå at få smagt på nogle forskellige øl.

Vi ved allerede nu, at der er en del ølentusiaster, der glæder sig, og vi håber at se mange af dem.

Det bliver festlig aften med en masse god øl – det er jo aldrig dårligt,” fortæller Danny Døssing Berntsen, der er stifter og ejer af det kommende BarMalt.

De forskellige fynske bryggerier sørger for spændende varianter på hanerne til åbningsfesten, og der vil være noget til enhver smag.

Et moderne ølhus

BarMalt bliver for dig, der værdsætter godt fynsk øl, og for alle de fynske bryggerier, der har viet deres liv til øllet, så at sige: for at glæde ølelskeres ganer.

Vestfyen er hovedsamarbejdspartnere, og derudover kan du også finde blandt andet Albani og Eventyrligt Øl på hanerne.

“I BarMalt kan konkurrenterne samarbejde og alles øl er på vores haner, eller i vores køleskab. Alle er repræsenteret og alle kan være med; så længe det er fynsk,” siger Danny.

Nu ønsker Danny at vie sit liv til at hjælpe med at sprede glæden og samle odenseanerne i hyggelige rammer, hvor man sammen kan nyde de fynske specialiteter.

Intet mindre end 14 haner med fynske stoltheder samt mere end 100 specialøl på flaske står klar til at slukke din tørst.

Øllet kommer helt sikkert til sin ret i de omgivelser, Danny har skabt i BarMalt, der både er eksklusivt, råt og stilfuldt på én og samme tid.

Det er med sikkerhed noget, Odense ikke før har set.

Mere end bare nydelse

Udover fynske øl i stride strømme, så kan du på BarMalt glæde dig til en række events, hvor omdrejningspunktet selvfølgelig er: fynsk øl.

Danny vil nemlig, udover hyggen og nydelsen ved at drikke øl sammen, skabe en ølkultur hvor alle kan deltage.

Dette bliver for eksempel i form af ølsmagninger, lanceringer, foredrag og hvad der ellers gærer og bobler blandt ølentusiaster og -elskere.

Der er, som du nok kan høre, godt gang i Dannys idégryde, og vi glæder os til at følge med på sidelinjen.

Et genialt abonnement

For at booste lysten til at være øl-social, har BarMalt også et andet koncept i ærmet.

Nemlig med lanceringen af et øl-abonnement, hvor du hver eneste dag kan komme forbi og få én øl.

For 99 kr. om måneden kan du vælge mellem de øl, der har en maxværdi af 45 kr, mens du for 149 kr. om måneden kan vælge mellem dem, der har en maxværdi af 75 kr.

… Og det var altså hver dag.

“Der er ingen skjulte ting i det, vi vil bare gerne have folk til at få øjnene op for, hvor hyggeligt et sted BarMalt er, og forhåbentlig har de også lyst til at blive hængene efter den ene øl.

Det er så billigt, at en del af markedsføringsbudgettet går til det, men vi synes selv det er helt genialt,” fortæller Danny.

Med det store abonnement kan du få en øl hver eneste dag i måneden og spare op mod (hold godt fast!) 2000 kr.

… Afhængig af hvor tørstig og flittig, du er.

Du kan allerede nu skrive dig op til abonnement her

De første 100 der opretter et abonnement vil blive inviteret til en helt ekstraordinær pre-opening den 30. august.

Har kan man være med til indvie det fynske ølhus som de állerførste dagen inden den officielle åbningsfest.

Der vil her være grillpølser og fri fadøl i to timer – mere information følger til de første 100 heldige abonnenter.

To oplevelser – ét sted

Ølhuset rummer to barer på henholdsvis første og anden sal i Vestergade 30.

De to barer byder på to forskellige oplevelser, alt efter hvilket humør du og dine venner er i.

På første sal kan du opleve en rå, industriel bar med 12 spændende ølhaner.

“Det bliver en klassisk moderne ølbar på første sal med metrofliser og graffiti på væggene med Fyn som tema.

Der er store lyse vinduer, og minder på ingen måde om et gammelt værtshus,” fortæller Danny.

Hvis du er i et mere eksklusivt humør, kan du tage trappen op til anden sal, hvor der selvfølgelig stadig er en overflod af fynske skønheder at vælge imellem.

Den internationale atmosfære, der er på anden sal, bliver torsdag til lørdag efter kl. 22 lavet om fra eksklusiv hyggekrog til klassisk barstemning med lyden af shakere, cocktails, sjusser.

Derudover får musikken et nøk, så der kan bydes op til en svingom på dansegulvet.

Der er ingen tvivl om, at BarMalt ølhusét for dig, uanset hvad du er til, så længe du deler kærligheden for fynsk øl.

Du kan følge med hos BarMalt lige her.

Hvad: Åbningsfest på BarMalt
Hvornår: Lørdag d. 31. august, 20-03
Hvor: Vestergade 60

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.