Sjov for alle aldre: Weekenden i Odense byder på en masse fede aktiviteter

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Weekenden byder bl.a. på lysaften i Odense ZOO.
Weekenden byder bl.a. på lysaften i Odense ZOO.

Der er som altid smæk på aktiviteterne i Odense i weekenden, og vi har her samlet en liste over nogle af aktiviteterne. Weekenden byder på alt lige fra lysaften i ZOO og åbning af et nyt udstillingssted til studiefest på Odense Isstadion og tarteletfest på Heidis. For de små er der også en masse sjove aktiviteter som f.eks. teaterforestillinger og museumsudstillinger.

God weekend!

Musik

Fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15: Nytårskoncert i ODEON
I aften og i morgen inviterer Odense Symfoniorkester til stor nytårskoncert i ODEON, og de lover masser af champagne- og konfettistemning. Oplev to veloplagte solister føre jer igennem en perlerække af wienervalse, polkaer, galopper og sange fra de store operetter.

Læs mere, og find billetter til fredagens koncert her og lørdagens koncert her.

Fredag kl. 21: Zirkus på Posten
I aften kan du opleve det 14 mand store swing-orkester Zirkus, når de optræder på Posten flankeret af dansere og akrobater.

Du kan forvente nyskrevet, original swingmusik, kabaret og fest og farver! Og der bliver ifølge arrangørerne tale om en totaloplevelse med champagne- og whiskybarer, syngepiger, gøglere og en række nye overraskelser.

Billetter koster 280 kr. i forsalg og 300 kr. i døren. Læs mere her.

Events

Fredag kl. 18-21: Studie- og tribunefest med Odense Bulldogs
I aften er hele tribunen på Odense Isstadion reserveret til studerende i Odense og resten af Fyn.

For kun 25 kr. får du billet til kampen mellem Odense Bulldogs og Gentofte Stars, velkomstøl fra Carlsberg, adgang til “Tribunefest-afsnittet” på stadion samt gratis adgang og en velkomstøl til VIP Afterparty på Heidi´s Bier Bar.

Du kan læse mere her.

Lørdag kl. 18.30: Tarteletfest på Heidi’s Bier Bar
I morgen tager Heidi’s kampen op mod nytårsfortsættet, når de inviterer indenfor til fri tarteletter og fadøl i tre timer.

Programmet lyder som følger:
Kl. 18:30 – Dørene åbnes for alle deltagere
Kl. 19:00-22:00 – Spisning og fri fadøl starter
Kl. 22:00 – Livemusikere indtager scenen
Kl. 18:30-24:00 – Afterskitilbud i baren
Derudover vil der hele aftenen være underholdning i form af diverse konkurrencer med lækre præmier – våde som tørre.

Det koster 149 kr. at deltage, og der er i alt 150 billetter. Du kan læse mere her.

Søndag kl. 11-16: Bryllupsmesse i Odense Congress Center
Uanset om I drømmer om det helt store slotsbryllup, eller I mere er til et lille, intimt bryllup for de nærmeste, er der hjælp at hente til bryllupsmessen i OCC. Her kan I se frem til en romantisk og inspirerende dag med ca. 50 udstillere fra hele Fyn samt flere fra Jylland og Sjælland, som I måske slet ikke kendte til.

Billetter koster 60 kr., hvis du køber dem online, og 80 kr., hvis du køber dem i indgangen (Billetprisen er inkl. de nye magasiner af “Bruden” og “Gommen”, og børn t.o.m. 15 år er gratis ifølge med voksen).

For familien

Fredag og lørdag kl. 17.30-20: Magisk lysaften i ZOO
I aften og i morgen aften kan du og familien opleve Odense ZOO oplyst af smukt, farvestrålende lys. Oplev også lysfortælling ved Chunga legepladsen kl. 18 og ved ved Safari Coffee-To Go / løvetræningspladsen kl. 18.30. Og klokken 19-19.45 er der sjove forsøg med lys i Darwins hus, hvor I også kan blive klogere på, hvor farverne kommer fra, hvorfor himlen er rød ved solnedgang, og om dyr ser på samme måde som mennesker.

Fredag-søndag: Sanseudstilling på Brandts
Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts, som man kan opleve helt frem til den 18. februar 2018. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Fredag og lørdag: Emil fra Lønneberg på Magasinet
I aften og i morgen kan I opleve H.C. Andersen Festspillenes helt nye forestilling om den frække Emil fra Lønneberg. Forestillingen bygger på Astrid Lindgrens fortælling, men den er krydret med festlige sange, forrygende danseoptrin, flotte kostumer og en vrimmel af skuespillere.

Billetter koster 100 kr. for børn og 145 kr. for voksne.

Her kan du se, hvornår forestillingen spiller de forskellige dage.

Fredag og lørdag: Børneforestillinger på Nørregaards Teater
Denne weekend kan I opleve tre forskellige teaterforestillinger på Nørregaards Teater.

Den ene forestilling hedder Mariehønen Evigglad og handler om netop Mariehønen Marie og hendes møde med Søren Snegl.
(Fra 2 år).

Den anden forestiling hedder Kapløbet og er en historie om en pige, en mor og en far, der er blevet væk. En historie om nærvær og fravær, travlhed, fantasi og drømme.
(6-11 år).

Den tredje forestilling hedder David og Goliath og bygger på den kendte fortælling om den lille hyrdedreng, der overvinder en stor kæmpe kun ved hjælp af sin slynge.
(Fra 4 år).

Her kan du se, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

Lørdag-søndag kl. 10.30-15.30: Børneforskerweekend i Knuds Odense
I denne weekend kan I blive klogere på, hvem vikingerne var, hvordan de levede, og hvordan de kommunikerede sammen. Det er i Møntergården (Møntestræde 1, 5000 Odense C), og det er gratis at deltage, når entréen er betalt.

Kl. 11:30, 13:30 og 14:30 vil der være mini-rundvisninger for børn i særudstillingen. Hver rundvisning tager ca. 15 min. og vil omhandle livet i Odense i vikingetiden og den tidlige middelalder.

Målgruppen til arrangementet er børn i alderen 6-11 år.

Kultur

Fredag kl. 17-19: Åbning af nyt udstillingssted
I dag åbner den første udstilling i M100, som er et nyt udstillingssted for samtidskunst på Søndergade 26 i Odense centrum.

Den første udstilling hedder INGEN VED HVILKEN VEJ VINDEN BLÆSER og er af kunstneren Claus Ejner. Her skildrer han en kompleks verden med små og store problemstillinger.

Du kan læse mere her.

Fredag og lørdag: Danseforestilling med Stereo
Teater Momentum inviterer indenfor til en moderne danseforestilling med Stereo. Du kan ifølge teateret se frem til et kraftfuldt sansebedrag præsenteret af Reumert-vindende Recoil Performance Group i en interessant undersøgelse af koreografi, krop, rum og digital teknologi. En heftig duet mellem mand og kvinde i et grafisk univers i 3D, hvor rummet omkring dansernes kroppe kollapser, ekspanderer og krøller sig sammen. Publikum har 3D-briller på.

Læs mere, og se, hvornår forestillingen spiller her.

Fredag-søndag kl. 10-17: Lars Von Trier udstilling på Brandts
Oplev efterårets store udstilling på Brandts: Lars von Trier – Det gode med det onde.Udstillingen giver for første gang et retrospektivt overblik over dansk films største mester og trækker hovedlinjerne op i hans verdensberømte produktion af film.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Shopping

Lørdag: Butikkerne i Odense City holder åbent
Få byttet dine julegaver og nyd en shoppetur i Odense City. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16 lørdag og søndag.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Kæmpe scoop: Fredag spiller Suspekt på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi
Suspekt.
Suspekt.

Det er Black Friday på fredag d. 23. november.

Men der er ingen chance for, at Suspekt går ned på det halve, når de spiller Live på Odense-natklubben ChiChi Club, der er en del af Nunchi.

Normalt spiller drengene fra Suspekt på de største scener i landet.

De har blandt andet spillet for en fyldt koncertplads på Orange Scene til Roskilde Festival, og de har senest været på Tour med blandt andre Lukas Graham til Grøn.

Kaldes for fedeste live-band i landet

Så det er noget af et scoop, at Suspekt er blevet booket ind til at rive taget af fredagsklubben ChiChi Club.

“Din nye fredagsklub, ChiChi, er stolt over at kunne præsentere Danmarks hotteste live-act, SUSPEKT, i samarbejde med Heineken og Nunchi,” skriver de på Facebook.

Suspekt kaldes af mange for det fedeste Live-band i Danmark lige nu, fordi de går publikum til at gå helt amok.

Der kan også synges med på hovedparten af deres hits som Kinky Fætter og Sut den op fra slap.

Hvad: Suspekt Live
Hvor: ChiChi Club (fredagsklub på Nunchi)
Hvornår: Fredag d. 23. november 23-05
Mere info her

Ny dansk musical afsløret: Sanne – The Musical kommer til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen får nu en hel musical dedikeret til hendes liv.

Den rammer scenen i Tivolis koncertsal næste år d. 19. september. Derefter drager musicalen videre ud i landet til byer som Odense, Århus og Aalborg.

Det er netop afsløret i dag i en pressemeddelelse.

I Odense er der premiere på den nye musical tirsdag d. 12. november 2019 i Store Sal i ODEON. Der er også allerede lavet en helt særlig musical-menu på Hotel ODEON, som man kan booke før, man tager ind og ser den.

Den kører i Odense frem til d. 16 november.

Rammes af en blodprop i hjernen

Musicalen er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Historien tager udgangspunkt i, at Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge.

Hun forsøger at holde fast i det, hun kender og huske, hvem hun er. For at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken må hun gennemleve hele sit liv, der har budt på mange kriser og problemer.

Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater.

Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne. Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden.

Kæmpe ære at få lov af Sanne Salomonsen

Sanne, der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

“Det er en kæmpe ære for os at få lov af Sanne Salomonsen til at skabe en gendigtning af hendes liv og karriere.

Vi har allerede haft mange gode og åbenhjertige samtaler med Sanne, og der er ingen tvivl om, at hendes bidrag til forestillingen er helt uvurderlig og gør det muligt for os at skabe en produktion, som vi er sikre på, at publikum vil kunne mærke og finde ægte og vedkommende,” udtaler Thomas Langkjær, Kreativ Executiv Producent på forestillingen, på vegne af Langkjær Entertainment og Live Nation.

Hele Danmarks Rock-mama

Siden start-halvfjerdserne har Sanne Salomonsen sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger.

Det var især som del af grupperne Sneakers og Anne Linnet Band, at Sanne Salomonsen for alvor fik etableret sig som en af de mest toneangivende danske musikere.

I løbet af firserne toppede hendes udgivelser de danske og skandinaviske hitlister med sange fra Den Jeg Elsker til Woodoo og Sui Sui – tidløs musik, som har været med til at forme flere generationers dansk populærkultur.

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen.

“Det er stort, det er spændende, det er skræmmende!  Jeg glæder mig og er selvfølgelig meget spændt på resultatet,” udtaler Sanne.

Hvad: Sanne – The Musical
Hvor: ODEON
Hvornår: 12-16 november 2019
Billetter: Klik her

720 g oksekød i Burgernator: Hvem er klar på challenge hos Burger Anarchy?

Skrevet af: Michael Qureshi
Burgernator fra Burger Anarchy
Burgernator fra Burger Anarchy

Der er store burgere.

Og så er der Burgernator. Burger Anarchy med adresse i Odense C har lanceret et monster af en burger.

Det er noget af en krabat, man skal igennem.

Burgernator består af 720 g fynsk oksekød, bacon i tykke skiver, modnet chedar cheese sauce, rødløgskompot og tomat.

Så man skal ikke være typen, der levner, hvis man skal igennem den her. Naturligvis opkaldt efter Terminator og senere Arnolds kælenavn da han røg på guvenørposten, Governator.

Hvis du vover dig ud i forsøget på at kværne en Burgernator koster den 200 kr. på menukortet.

Flere nye ting på menukortet

I det hele taget er der kommet nye friske ting på menukortet hos den populære burgerbar i Odense.

Månedens Burger er Donald – nok snarere opkaldt efter Donald Duck end Trump. Den består af ANDE KROKETTER, ROSMARIN MAYO, SYLTET RØDKÅL, APPELSIN&HONNING GLASERET JULESALAT og FRISK APPELSIN.

Man kan også prøve en Alfie Solomons, Han Solo eller Hound. Du kan se hele det nye menukort her