Smag på det bedste med lakrids: Vind billetter til Lakridsfestival i Odense på søndag

Skrevet af: Michael Qureshi

”Det Sorte Guld” er årets tema for Lakridsfestivalen, der ruller lakridshjulene ud for andet år i træk med ”Alfred & Kamilla”’, det skønne pakhus på Odense Havn, som ramme for de sorte løjer.

Lakridsfestivalen hylder smagen af lakrids i både det søde og salte køkken med smagsprøver fra lakridsrod til gourmetlakrids.

De lækre, højkvalitetsprodukter og mødet med ildsjælene bag, er i højsædet og derfor kan man som gæst glæde sig til en intim og eksklusiv festival med få, men særligt udvalgte aktører.

De håndplukkede lakridsaktører kommer valfartende til Fyn fra hele landet for at præsentere deres signaturprodukt med smagen af lakrids for lakridsentusiasterne.

I år man bl.a. glæde sig til at smage håndlavet chokolade med Amarelli lakridsgranulat og citron, Danmarks bedste romkugler med hvid lakridschokolade, tørrede luxusdadler rullet i det fineste lakridspulver, højkvalitets lakridsshots, sød og saltlakrids, lakrids med chili eller ingefær, bryggerens imponerende udvalg af lakridsøl (fra lakridsporter til lakridsøl med hindbær, chili eller hvad med en Candy Stout med et strejf af lakridskonfekt?) og Alfred & Kamillas bud på det salte køkken med lakrids.

Fynske producenter får prominent plads

I år er der også lokale, fynske producenter med i inderkredsen.

“Jeg er meget imponeret over niveauet på de lokale producenter og derfor var det meget naturligt at gøre plads til nogle af dem, der har gjort sig særligt positivt bemærket i forhold til at eksperimentere med lakrids i kombination med andre smage,” siger Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen.

Fra Odense er chokolademageren Morten Aagaard fra Mortens Chokolade inviteret indenfor.

Al chokolade er håndlavet fra værkstedet over den lille chokoladebutik i Kongensgade og Morten har et imponerende udvalg af chokolade.

Danmarksmester i romkugler er med

Fra Fyn er også Danmarksmesteren i romkugler inviteret med.

Det er vildt imponerende at Nørre Aaby Bageri siden de fik overrakt vinderpokalen i 2018, nu har ekspederet over 1 mio. romkugler ud i det ganske land og med deres udsøgte lakridsromkugler i sortimentet, var det et oplagt valg.

I lakridslaboratoriet bliver man klog på de mange typer rålakrids fra lakridspulver, granulat til sirup eller en hel lakridsblok på over 5 kg.

Af hensyn til det begrænsede antal pladser til den gratis minismagning, anbefales af booke billet på forhånd på lakridsfestival.dk

Lakridsfestivalen indtager Langelinie Pavillonen i København ugen efter, den 15. marts, hvor vinderne af ”The Liquorice Taste Award 2020” kåres kl. 15.

Hvad: Lakridsfestival 2020 i Odense
Hvor: Alfred & Kamilla, Sverigesgade 16
Hvornår: Søndag d. 8. marts 2020 fra kl. 11.00-18.00
Billetter fra 180 kr. – book billetter her