Smørrebrødsbuffet på kendt hotel: Nyfortolkning af klassikerne

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

Hen over foråret har det kendte Odense-hotel First Hotel Grand haft stor succes med sin smørrebrødsbuffet på udvalgte søndage.

Sidste gang, inden sommerferien for alvor sætter ind, er søndag 17. juni. Smørrebrødsbuffeten vender dog stærkt tilbage til august, lover direktionsassistent Frederik Bo Pedersen fra First Hotel Grand.

”Vi har haft en god modtagelse på vores smørrebrødsbuffet, og rigtig god feedback fra gæsterne. Den tager udgangspunkt i det klassiske smørrebrød, men i nye fortolkninger,” fortæller Frederik Bo Pedersen og uddyber:

”Det, som vi laver, er klassisk smørrebrød, hvor vi har tilføjet nye elementer, og på den måde giver det et moderne tvist. Vi kiggede for eksempel tilbage på vores gamle menukort fra januar 1949, hvor vi så har taget det helt klassiske, og det som er essensen af Grand, og så tilføjet lidt nyt uden at gå på kompromis.”

Næsten som i gamle dage

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2018 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

”Krydderurter, som for eksempel løvstilke, varmes op i olie i en termomikser, hvorefter vi bruger olien til at røre selve mayonnaisen med. Derfor bliver den skrigende grøn. På den måde får du sommerhaven ind i smørrebrødet,” forklarer Food & Beverage manager hos First Hotel Grand, Casper Madsen.

Flere varianter

Smørrebrødsbuffeten med de klassiske og højtbelagte fristelser i nyfortolkede varianter består – udover æg og rejer med skriggrøn mayonnaise – også af lækkerier som blandt andet rimmet laks med rygeostecreme, hønsesalat med syrlige rabarber, grillet okse med pickles og peberrod og en kartoffelmad med vildsvinepølse.

Alle klassiske smørrebrød fra gamle menukort på det mere end hundredårige hotel, men i nyfortolkede variationer anno 2018.

Inden selve buffeten serveres en lille starter bestående marinerede sild med havtorn, æble og purløg. Derefter er det bare at gå ombord i buffeten, som har seks forskellige smørrebrødsvarianter plus to lune smørrebrød.

”Og man kommer til at kæmpe, hvis man skal igennem dem alle sammen,” siger en Fredrik Bo Pedersen med et glimt i øjet.

Næste smørrebrødsbuffet er søndag 17. juni fra kl. 12, og den koster 245 kr. pr. person og 175 kr. for børn under 12 år. Du kan bestille bord ved at ringe på 66 11 71 71.