Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Søndag kommer øko-køerne på græs: Se dem danse hjemme fra stuen

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvert år fejrer en række udvalgte økologiske gårde en helt særlig mærkedag på en helt særlig måde.

Det er selvfølgelig Økodag, vi taler om – en dag hvor foråret bydes velkommen og tusindvis af øko-køer kommer på græs efter en lang vinter i staldene.

Sidste år mødte over 200.000 mennesker op på gårde rundt om i det ganske land for at opleve de glade køer i fuldt firspring, og arrangørerne forventede mindst det samme besøgstal til begivenheden i år.

Af åbenlyse, corona-relaterede årsager kan Økodagen ikke afholdes på samme måde i 2020, men det betyder ikke, at man behøver at undvære den lystige tradition.

Køerne skal stadig på græs, og når danskerne ikke kan komme til køerne, må køerne komme til danskerne.

Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier sender derfor live på Facebook fra udvalgte gårde på søndag, den 19. april, fra kl. 11.30.

Værter fra LilleNørd

Anders og Katrine, som de fleste kender fra børneprogrammet Lille Nørd, er værter på dagen og står klar på en økologisk gård med underholdning og leg til både børn og voksne.

Selvom det ikke er muligt at besøge en gård i år, er der dermed stadig rig mulighed for at blive klogere på alt fra økologi til dyrevelfærd og livet på landet – såvel som at opleve øko-køerne danse på de grønne græsmarker.

Og så er der endda endnu en grund til at fejre Økodagen den 19. april.

Det røde Ø-mærke fylder nemlig 30 år, hvilket betyder at dansk økologi har eksisteret i en hel generation. Med tanke på at Danmark er det land i verden, hvor flest indbyggere køber økologiske varer, må man sige, at vi har taget rigtigt godt i mod det lille mærkat.

Læs mere om begivenheden her.

Hvad: Økodag 2020

Hvor: Hjemme i stuerne

Hvornår: 19. april, fra kl. 11.30

Del artikel

Andre læser også