Stjernestøv over Arkaden Food Market: Fint besøg i efteråret

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er sjældent kedeligt at besøge Arkaden Food Market, der virkelig har fået godt fat i odenseanerne.

Udover den lækre mad i de mange forskellige madboder, så er der ofte spændende, sjove og skøre tiltag og events i det store madmarked i centrum.

Men det er helt nyt, at Arkaden også går efter de spændende foredrag, som skal kombinere mad med en inspirerende aften i selskab med nogle store profiler.

Således er der lagt op til fint besøg på Arkaden i løbet af efteråret. Foreløbigt er der planlagt tre foredrag. Det ene er allerede udsolgt, så der er stor interesse og rift om billetterne. De koster også kun 100 kr.

Rejser rundt til verdens brændpunkter

Første hovedperson er den kendte krigskorrespondent Rasmus Tantholdt, der rejser rundt til verdens brændpunkter. Han kigger forbi mandag den 3. september.

Vi kender ham fra skærmen med sikkerhedshjelmen, og til tider med granater flyvende om ørerne på ham.

Tantholdt beretter om krigene i Afghanistan, Islamisk Stat og kaotiske, umenneskelige forhold, hvor han stiller sig selv spørgsmålet: Hvor mange katastrofer kan man stå midt i uden at gribe ind?

Det bliver et gribende, oplysende og inspirerende foredrag med førstekildeberetninger om krige, flygtningekrisen og meget mere.

Kurs mod fjerne kyster

Næste mand i fokus bliver 1. oktober hvor tv-værten Mikkel Beha kommer til Odense.

Han er med sin familie blevet kendt som Danmarks eventyrer i ”Kurs mod fjerne Kyster” og tidligere vært på Go’Morgen Danmark og Go’Aften Danmark.

Beha tager publikum med på en foredragsrejse med indblik i rejsen på skibet Havana til foredraget: ”Til søs med Mikkel Beha”.

Sidst men ikke mindst er det den kendte og skøre kok Nikolaj Kirk kendt fra tv-programmer Nak & Æd. Der har været så stor interesse for netop dette foredrag 5. november, at der er meldt udsolgt.

Hvordan smager en husmår

Men hold øje med Arkadens Facebook-side, hvis der skulle dukke ekstra billetter op i salg.

Kirks foredrag “Nak & Æd” giver mulighed for at komme med bag kulisserne.
Han fortæller os bl.a. om sine inspirationskilder til at lave mad med, for nogen, alternative madvarer, hvorfra vi også får et særligt indblik i, hvordan han synes, en husmår fx smager.

Vi får desuden en forsmag på hvilket vildt, Nak & Æd-duoen går på jagt efter i de kommende sæsoner.

Du kan se øvrige events og købe billetter til de respektive foredrag her

Så du også, at der snart er sushi-kursus i Arkaden? Det har vi skrevet om her

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020

The Food Stall udvider: Åbner nyt sted i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

The Food Stall er blandt de mest populære steder i Odense, når det gælder frisksmurte sandwich og en stor bland selv salatbar.

De er allerede godt repræsenteret i Odense C i Magasin og i Odense Banegård Center. Nu har de så udvidet med endnu et sted.

Det er dog ikke helt en tro kopi af de to steder, de har inde i centrum.

Forleden åbnede The Food Stall nemlig en butik udelukkende med lækker frisk salatbar i Rosengårdcentret.

40 varianter af frisk salat

Man kan blande sin salat i ta’ selv baren, som er propfyldt med 40 varianter af frisk salat, økologiske grøntsager og rigelige mængder sprøde toppings og dressinger.

The Food Stall oplyser desuden, at man sparer 50 % en time før lukketid for at minimere madspild.

Her kan du få frisksmurte sandwich og blande din egen salat i deres store, lækre salatbar.

Salatbaren er åbnet i hjertet af Rosengårdcentret på Storetorv.