MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Største hidtil i Danmark: Kæmpe e-sport event på vej til Odense

Af Kasper Junge Wester

Det er en af en verdens største e-sport-organisationer, ESL, der planlægger at afholde et turneringsevent på Fyn, skriver DR.

Og det bliver kæmpestort: Størrelsesmæssigt er sammenligningsgrundlaget Tinderbox, har e-sportseksperter tidligere vurderet.

Det er endnu sparsomt med konkrete oplysninger, men ESL holder i næste uge et pressemøde, hvor de vil løfte sløret for, hvad odenseanske gamere og andre interesserede har i vente, samt hvornår det hele løber af stablen.

I e-sportskredse spekuleres der dog i, at der er tale om sæsonfinalen på den såkaldte ESL Pro League Sæson 6, der er i fuld gang. Finalen finder sted mellem 5. og 10. december.

Danmark i verdenseliten

Det er første gang, et så stort e-sport-event kommer til Danmark. I udlandet har interessen for e-sport vist sig at være enorm, og publikum i titusindvis møder op for at overvære hold fra hele verden dyste mod hinanden.

Flere danske hold har længe markeret sig i discipliner som ’Counter Strike: Global Offensive’, og langt om længe er det endelig blevet tid til, at de får lov at dyste mod den øvrige verdenselite på hjemmebane.

Det mest kendte danske Counter Strike-hold er nok Astralis, som har fynske Frederik Byskov i spidsen, og som aktuelt er rangeret som verdens næstbedste hold.

Vandt større milliongevinst

Astralis vandt i januar den internationale turnering ELEAGUE Major, hvilket kastede en større milliongevinst af sig. I juni gentog de succesen med en sejr i Clash for Cash og vandt 250.000 dollars.

North, der også er fra Danmark, ligger aktuelt som syver på verdensranglisten og blev nummer to i sidste års udgave af ESL Pro League.

MigogOdense følger selvfølgelig udviklingen og har mere nyt efter pressemødet.

Del artikel

Andre læser også