Svanen blev til en Gazelle: Odenseansk køkkenbutik hædret for vækst

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Annonce

I juni 2017 åbnede Svane Køkkenet Odense et helt nyt domicil på Rødegårdsvej 209.

MigogOdense fik et kig indenfor i den 1500 m2 store butik, og tog en snak med direktør Carsten Eriksen om virksomhedens forvandling fra en grim ælling til en smuk svane.

Da Carsten overtog butikken i 2010 lå den ved Bilkabyen, havde fem medarbejdere og var den 17. største Svane-butik i Danmark. Siden er der sket meget, og i dag er de med deres 36 medarbejdere klart den største Svane-butik i landet, og i 2017 blev de så hædret med den prestigefyldte Gazellepris.

Design dit helt eget unikke køkken

De nye, lækre lokaler på Rødegårdsvej 209 består af et showroom samt et professionelt erhvervscenter. I de nyopførte lokaler kan du få inspiration til dit nye køkken, bad og garderobe, og der er ifølge direktør Carsten Eriksen næsten ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre:

”Vi oplever ofte, at især lidt yngre kunder kommer ind med billeder fra designerprofiler på de sociale medier og spørger, om vi kan lave et tilsvarende køkken til dem.

Vi har nogle dygtige og meget kreative konsulenter ansat med mange års erfaring, som kan imødekomme vores kunders ønsker. Samtidig kan vi specialfremstille elementer på vores fabrik i Holstebro, som gør, at vi kan løse langt de fleste opgaver.

Dermed er Svane Køkkenet et af de eneste brands for den almene forbruger, som kan designe køkkener, nøjagtigt som folk ønsker det. Det gør også, at folk ikke ser begrænsninger, når de kommer ind i vores butik.”

Svane Køkkenet har desuden tilknyttet deres helt egen arkitekt Rolf Birk, som er ansvarlig for deres design- og konceptudvikling. Og så er Svane Køkkenet det eneste brand, som hvert år lancerer et nyt køkkendesign.

Svane Køkkenet Odenses store butik på Rødegårdsvej 209.

Noget for enhver pengepung

Årsagen til Odense-butikkens store succes skal ifølge direktør Carsten Eriksen findes flere steder:

“For det første er Svane Køkkenet et utroligt godt brand, som leverer et unikt 100 procent dansk produceret og designet produkt – og det holder vi fast i. Der er rigtig mange af vores konkurrenter, som er begyndt at positionere sig som billige køkkenproducenter med store rabatter samt hurtige og nemme løsninger, men hos Svane Køkkenet Odense fokuserer vi i stedet på høj troværdighed og kvalitet.”

Selv om flere ifølge Carsten tror, at Svane Køkkenet er dyrere end andre standardkøkkener, koster de principielt det samme:

“Til den private forbruger laver vi køkkener helt ned til 30.000 kr., men vi har også ordrer på op til én million kroner. Det er alt efter, hvad folk ønsker,” siger Carsten Eriksen.

Svane Køkkenet Odenses store butik på Rødegårdsvej 209.

Fokus på medarbejderne

En anden årsag til Svane Køkkenet Odenses store succes er ifølge direktør Carsten Eriksen, at Odense er en by i rivende udvikling, men også virksomhedens forhold til deres medarbejdere har medvirket til succesen:

“Vi går meget op i at uddanne vores personale. Lige fra salg til design. På den måde sørger vi for hele tiden at have de bedste folk og være en attraktiv arbejdsplads, og det har helt sikkert medvirket til vores succes,” siger Carsten Eriksen.

Store ambitioner for fremtiden

Derudover arbejder Svane Køkkenet Odense ud fra en klar strategi om at sætte sig nogle klare mål og løbende øge indsatsen for at nå dem. Den strategi har båret frugt indtil nu, og ambitionerne for Svane Køkkenet Odenses fremtid er da også store.

For selvom de har oplevet stor fremgang, er de ifølge direktør Carsten Eriksen absolut ikke i nærheden af at nå den top, de kan nå:

“Vi vil være Danmarks stærkeste og dygtigste køkkenmærke og virksomhed – og det er med respekt for at vores konkurrenter også er rigtigt dygtige,” siger Carsten og fortsætter med et smil:

“Vi tror fremadrettet stadig på stor vækst, og vi har også planer for, hvordan vi når derhen. Men det holder jeg for mig selv.”

Svane Køkkenet Odenses store butik på Rødegårdsvej 209.

Rødegårdsvej 209
5230 Odense M

Flere navne afsløret: Ikonisk amerikansk band til Heartland Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

90’er bandet Smashing Pumpkins kommer til Fyn i sommeren 2019.

Det melder Heartland Festival ud torsdag morgen, hvor de afslører det næste kuld navne til den populære festival.

Faktisk er Smashing Pumpkins mere aktuelle end de har været længe, da de har udgivet et nyt album her i november med titlen “Shiny and oh so bright”.

De kaldes for et af de mest legendariske rockbands, og har igennem årene solgt mere end 30 millioner albums.

Derudover har man præsenteret navne som sydafrikanske Die Antwoord, Hatchie, Lewis Capaldi, Jada og Folkeklubben.

I sidste uge kunne Heartland præsentere den karismatiske sangerinde Solange som første musikalske hovednavn på Heartland 2019.

Solange hittede med nummeret Losing You i 2012, der fik stort internationalt gennembrud.

Siden har hun vist sig som en af de stærkere kvinder på den internationale alternative R&B popscene, med en kobling af både soul, artpop, motown og funk.

I 2017 modtog hun desuden en Grammy for Best R&B Performancefor singlen Cranes in the Sky fra samme album.

Solange er lillesøster til den verdensberømte og ikoniske sangerinde Queen B aka Beyoncé.

En festival til det kvalitetsbevidste publikum

Den fynske festival finder sted d. 30. maj – 1. juni i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Fyn.

Det ekstraordinære ved Heartland er, at den ikke ligner de festivaler man normalt ser i Danmark.

Festivalen henvender sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum, hvor musik, mad, kunst og snak forenes i magiske omgivelser.

Med 14.000 besøgende gæster i år, og store kunstnere som blandt andet MØ og Van Morrison, har Heartland sat barren højt til musikprogrammet 2019 – og det starter allerede godt med Solange på plakaten.

De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden.

Du kan læse mere om Heartland her.

Top DJ-navn kommer til byen: Morten spiller på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi

Han bliver booket til nogle af Europas hotteste steder.

Han har lavet adskillige store hits, som har toppet hitlister både i Danmark og internationalt. Nu kommer Top DJ-navnet Morten (tidligere kendt som Morten Breum) til Odense.

Direkte fra Los Angeles til Odense for en aften

Fredag d. 30. november spiller han på natklubben Aya som ligger midt i byen.

På Facebook jubler Aya naturligt nok over deres scoop.

“Vi kan ikke beskrive med ord, hvor glade vi er for den kæmpe opbakning, I giver os weekend efter weekend. Derfor er det på tide vi giver jer lidt igen.

Det har kostet blod, sved og tårer at lukke denne historiske store booking, hvor vi for en enkelt nat flyver Danmarks største DJ ind fra Los Angeles til Odense, kun for at give jer et eksklusivt liveshow på Aya Club.

De seneste par år har han for alvor sat Danmark på verdenskortet ved at slå igennem på den internationale scene, hvor han har spillet på nogen af verdens absolut største festivaller.

David Guetta, Afrojack, Avicii og Steve Aoki er blot få navne Morten kan sættes i bås med.

Ingen tvivl om at han lever og ånder for musikken og at lave musik med disse navne gør at manden ikke behøves yderligere introduktion,” skriver de.

I Odense gæstede Morten også Odense, da han spillede til gadefesten Generator 2018.

Morten har flere gange trukket så mange til sine koncerter, at der har været lukket ned for flere besøgende til blandt andet Tinderbox og Distortion.

Hvad: Morten spiller i Odense
Hvor: Aya Natklub, Klingenberg 14
Hvornår: Fredag d. 30. november

Læs mere her

Endnu en restaurant er åbnet i Odense: Marv satser på den gode spiseoplevelse

Skrevet af: Simone Vestergaard

Restauranter, caféer, bistroer og Take Away skyder op med høj fart i Odenses spirende byliv.

I dag åbnede Danmarks største sushikæde SushiMania på Jernbanegade med kæmpe kø til gratis sushi.

Tirsdag aften kunne MigogOdense afsløre, at i næste uge åbner både Café A og Cassandre Bistro.

Men endnu et spisested har også set dagens lys omend den måske er gået lidt under radaren.

Der er tale om Restaurant Marv i Vestergade 75, og den åbnede for godt en måned siden.

Axel Jørgensen med stor erfaring i restaurationsbranchen står bag det nye spisested.

Lækkert frokostkort og gode priser på aftenmenu

Bedømt ud fra de første uger, menukortet og ikke mindst indretningen er der helt sikkert tale om et sted med fint potentiale.

Alle dage tilbydes der frokostkort med brunch, moules frites, tatar, MARV sandwich og salat.

Mandag, tirsdag og onsdag kan man få en Mad og Vin oplevelse for kun 400 kr. Oplevelsen indeholder fire retter, tre glas vin, kaffe og sødt.

Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne vælge mellem en tre-retters eller fem-retters menu.

Alle retterne er kun på menukortet i én måned, hvorefter de skiftes ud med nye, spændende retter.

Retterne skal smage af noget

På aftenkortet fra kl. 17 består menukortet også af fem a la carte retter. Der er raguot, bøf bearnaise, moules frites, dagens fisk og tatar.

“Min madstil er rustik, og retterne smager af noget.

Jeg vil rigtig gerne, at alle mennesker kan komme ud at spise ordentligt og veltilberedt mad, som ikke behøver at koste en bondegård,” fortæller indehaver Axel Jørgensen til MigogOdense.

Han tilføjer;

“Vi kører meget efter sæson, hvor vi såvidt muligt prøver at bruge råvarerne, som de er og hjælpe dem frem til det punkt, hvor de smager allerbedst,” forklarer han.

Satser på lokale producenter

Der bliver også satset på lokalt med indkøb hos lokale producenter af råvarer.

“Jeg er rigtig glad for Fyn og vores store udvalg af gode lokale producenter med kvalitetsråvarer. Det er lækkert at køre fynsk, så derfor er de fleste af vores råvarer hentet lokalt.”

“Jeg har åbnet Restaurant Marv fordi jeg føler, at det er min tur til at vise hvad jeg kan.

Jeg har valgt et ungt hold, og det har jeg gjort med vilje for, at kunne skabe mit eget hold og forme det som jeg vil. På den måde tror jeg, at vi kan nå nye højder.

Vi har også valgt at bruge mange kræfter på servicen. Vores gæster skal føle, at der er fokus på dem, lige fra de træder ind ad døren.

Gæsterne skal kunne mærke min passion for mad, og det er vigtigt, at de får en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi har skabt gode rammer til at gæsterne kan hygge sig og spise god mad,” siger Axel Jørgensen.

Ikke et problem at den ligger på første sal

Han har længe haft kig på lokalerne, og han ser ikke et problem i, at restauranten ligger på første sal.

“Jeg har valgt netop dette sted, fordi jeg længe har ønsket de lokaler. Restauranten ligger på første sal, og nogen vil sige at det er en ulempe, men jeg synes det er en kæmpe fordel.

For så ved jeg, at de gæster der kommer op, det er nogen, der har lyst til at besøge os. Jeg har et lækkert lokale og to hyggelige terrasser, der bliver geniale til sommer.

Derudover kommer man væk fra larmen fra gågaden.”

Axel Jørgensen har tilbragt de fleste af sine år i Odense. Han åbnede Marv, fordi han syntes, byen manglede et sted, hvor der ikke var fokus på blandt andet fransk eller asiatisk mad, men mere mad man kan forstå og hvor smagen er helt i fokus.

“Jeg er af den gamle skole, og jeg vil også rigtig gerne skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden, og være kolleger restauranterne imellem i stedet for konkurrenter.

Vi lever jo trods alt af de samme mennesker,” slutter Axel Jørgensen.

Hvad: Restaurant Marv
Hvor: Vestergade 75
Åbningstider: 10-15.30 frokost & 17-21 aften

Du kan se deres website her