Nyt cykel-koncept erobrer Europa: Nu er Swapfiets kommet til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

De fleste af os kender det.

Kæden er hoppet af, cyklen er flad eller bremserne er slidte.

Problemerne kan være mange, når man dagligt er afhængig af den tohjulede. Men det har et nyt firma fundet løsningen på.

Med Swapfiets kan du helt enkelt leje en cykel på abonnement, uden at røre en finger.

Swapfiets startede i Holland og på kort tid er konceptet udvidet til en lang række byer i blandt andet Tyskland og Belgien.

Men nu har konceptet også fundet vej til Danmark. De er allerede åbnet op i København og Århus, og for kort tid siden åbnede de op i Odense.

Få besøg af en swapper

Swapfiets-konceptet er helt enkelt: lej en cykel og slip for alle bekymringer forbundet hermed.

For bare 175 kr./mdr. – 150 kr./mdr. for studerende kan man få sin helt egen Swapfiets-cykel med alt inklusiv. Og der er livsgaranti på cyklen, så længe man har et aktivt medlemsskab.

Går din cykel i stykker, så kommer der en ’Swapper’ hjem til dig og reparerer din cykel – eller bytter den til en der virker.

”Vi har et klart og simpelt koncept, der henvender sig til alle, der gerne vil cykle og være fri for bekymringer i forhold til reparation og vedligeholdelse.

For et fast månedligt beløb får du en Swapfiets, og vi sørger for, at den altid virker. Hvis der er noget galt, så kommer vi, hvor end du er i byen – eller du kan komme forbi vores butik.

Vores service er den vigtigste del af vores koncept, og derfor har vi heller ikke en typisk cykelbutik.

Faktisk har vi kun én type cykel i butikken, genkendelig med det ikoniske blå forhjul.” fortæller Morten Dalgaard, Region Manager hos Swapfiets, til MigogOdense.

En cykelbutik med høj service

Håndværkerne er på nuværende tidspunkt i fuld gang med at gøre butikken på Vintapperstræde 29 klar til åbning i oktober.

Selv om butikken endnu ikke står klar, så er det allerede muligt at bestille sin egen Swapcykel via Swapfiets hjemmeside.

“Vi er gået i luften i Odense, og butikken bliver et sted, hvor folk kan komme ind og hygge sig, få en god kop kaffe og få fixet deres cykel.

Vi ser et stort potentiale i Odense, og vi glæder os meget til at byde folk velkommen i den nye butik.” afslutter Morten Dalgaard.

Odense er en kæmpe cykelby

Ejendomsmægler Jens Mårtensen fra Nybolig Erhverv Odense, har fundet lokalet til Swapfiets’ cykelbutik, og ifølge Jens er det et stærkt og holdbart koncept, firmaet har lanceret.

“Odense er en cykelby, hvor folk i alle aldre cykler – der er sågar lavet mange nye cykelruter og cykelstier til cyklisterne i byen.

Ifølge Cyklisternes By Odense tager Odenses borgere cyklen med på 138.000 ture hver eneste dag, og de cykler samlet 400.000 kilometer dagligt.

Faktisk er der flere cykler i vores by, end der er borgere, hvorfor der er stort potentiale i Odense.” fortæller han.

Reparationer og swaps er muligt i tidsrummet kl. 08.00-22.00 i hverdagene og kl. 09.00-18.00 i weekenden.

Cykelabonnementet kan opsiges med en måneds varsel.

Læs mere om Swapfiets her.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link