Nyt cykel-koncept erobrer Europa: Nu er Swapfiets kommet til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

De fleste af os kender det.

Kæden er hoppet af, cyklen er flad eller bremserne er slidte.

Problemerne kan være mange, når man dagligt er afhængig af den tohjulede. Men det har et nyt firma fundet løsningen på.

Med Swapfiets kan du helt enkelt leje en cykel på abonnement, uden at røre en finger.

Swapfiets startede i Holland og på kort tid er konceptet udvidet til en lang række byer i blandt andet Tyskland og Belgien.

Men nu har konceptet også fundet vej til Danmark. De er allerede åbnet op i København og Århus, og for kort tid siden åbnede de op i Odense.

Få besøg af en swapper

Swapfiets-konceptet er helt enkelt: lej en cykel og slip for alle bekymringer forbundet hermed.

For bare 175 kr./mdr. – 150 kr./mdr. for studerende kan man få sin helt egen Swapfiets-cykel med alt inklusiv. Og der er livsgaranti på cyklen, så længe man har et aktivt medlemsskab.

Går din cykel i stykker, så kommer der en ’Swapper’ hjem til dig og reparerer din cykel – eller bytter den til en der virker.

”Vi har et klart og simpelt koncept, der henvender sig til alle, der gerne vil cykle og være fri for bekymringer i forhold til reparation og vedligeholdelse.

For et fast månedligt beløb får du en Swapfiets, og vi sørger for, at den altid virker. Hvis der er noget galt, så kommer vi, hvor end du er i byen – eller du kan komme forbi vores butik.

Vores service er den vigtigste del af vores koncept, og derfor har vi heller ikke en typisk cykelbutik.

Faktisk har vi kun én type cykel i butikken, genkendelig med det ikoniske blå forhjul.” fortæller Morten Dalgaard, Region Manager hos Swapfiets, til MigogOdense.

En cykelbutik med høj service

Håndværkerne er på nuværende tidspunkt i fuld gang med at gøre butikken på Vintapperstræde 29 klar til åbning i oktober.

Selv om butikken endnu ikke står klar, så er det allerede muligt at bestille sin egen Swapcykel via Swapfiets hjemmeside.

“Vi er gået i luften i Odense, og butikken bliver et sted, hvor folk kan komme ind og hygge sig, få en god kop kaffe og få fixet deres cykel.

Vi ser et stort potentiale i Odense, og vi glæder os meget til at byde folk velkommen i den nye butik.” afslutter Morten Dalgaard.

Odense er en kæmpe cykelby

Ejendomsmægler Jens Mårtensen fra Nybolig Erhverv Odense, har fundet lokalet til Swapfiets’ cykelbutik, og ifølge Jens er det et stærkt og holdbart koncept, firmaet har lanceret.

“Odense er en cykelby, hvor folk i alle aldre cykler – der er sågar lavet mange nye cykelruter og cykelstier til cyklisterne i byen.

Ifølge Cyklisternes By Odense tager Odenses borgere cyklen med på 138.000 ture hver eneste dag, og de cykler samlet 400.000 kilometer dagligt.

Faktisk er der flere cykler i vores by, end der er borgere, hvorfor der er stort potentiale i Odense.” fortæller han.

Reparationer og swaps er muligt i tidsrummet kl. 08.00-22.00 i hverdagene og kl. 09.00-18.00 i weekenden.

Cykelabonnementet kan opsiges med en måneds varsel.

Læs mere om Swapfiets her.

Spændt op til lir: Jokeren giver gratis koncert på Odense-café

Skrevet af: Michael Qureshi

Jokeren kan stadig endnu.

Kendt for hits som “Spændt op til Lir”, “Havnen”, “Gravøl” og mange flere så formår Jokeren stadig at skyde en fest i gang, når han optræder.

Det gør han så i Odense fredag d. 3. januar. Man kunne vel være fræk og kalde det for nytårskur med Jokeren.

Gratis koncert på Kræz

Ganske usædvanligt er hans intime koncert gratis, når Café Kræz inviterer til koncert med hele Danmarks gadedreng.

“Han er stadig den dag i dag, Danmarks ukronede rapkonge og han kommer og fester med os 03. januar – måske for at skyde det nye år i gang med manér eller måske for at lære os alle sammen de forbudte trin fra Vild med Dans, og for at fyre fede numre af, både hans egne og fra Den Gale Pose. Glæd dig til bl.a. ”Spænd op til Lir’”, ”Den Dræbende joke” og ”Havnen,” skriver Kræz på deres Facebook-side.

Knap 1000 har allerede markeret sig som interesseret eller deltager i Facebook-begivenheden.

Koncerten starter ifølge Kræz lidt efter midnat, men de anbefaler, at man kommer i god tid og evt. booker deres bord-pakker.

Hvad: Gratis koncert med Jokeren
Hvor: Kræz
Hvornår: Fredag d. 3. januar
Læs mere her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/