Tarteletter, wienerschitzel og æblekage: Mad som mormor laver det

Af Jens Erik Møller

Hvis sushi, pizza og street food er for moderne til dig, og du egentligt bare gerne vil have god, gammeldags mormormad, så skal du læse videre.

For 10. til 15. september byder Restaurant Cro’n i Dronningensgade på en særlig menu med god gammeldags mormormad. Det sker i anledning af SPIS! Odense Food Festival, der finder sted over hele Odense i uge 37.

I den pågældende uge serveres en såkaldt mormormenu, hvor du til forret får klassiske tarteletter fyldt med hjemmelavet høns i asparges, pyntet med tomat og frisk persille.

Hovedretten består af en traditionel wienerschnitzel af kalv med en såkaldt wienerdreng.

Det er navnet på den klassiske wienerschnitzel-pynt bestående af små benfri sild eller ansjoser, kapers, citron og friskrevet peberrod.

Brasede kartofler, ærter og smørsovs

Til wienerschnitzlen serveres der brasede kartofler, ærter og smørsovs – helt som i mormors ånd.

Heller ikke desserten skuffer. Her forkæles du med gammeldaws æblekage med letpisket fløde – og som prikken over i’et er den pyntet med ribsgelé.

Denne trerettersmenu a la mormor koster 250 kr. Dog er det nødvendig at bestille bord på forhånd, hvilket du kan gøre via Restaurant Cro’ns hjemmeside.

Der er også mormor-frokost

Men der er mere mormormad på menuen, for tirsdag 11. september kl. 12-14.30 kan du nemlig nyde en særlig mormor-frokost.

Den består af traditionel dansk klar suppe med kød- og melboller samt friske suppeurter, og til hovedret langtidsstegt oksebryst serveret med let dampet bønner, tyttebær, hjemmesyltet surt, fynske kartofler og peberrodssovs.

Frokosten afsluttes med kaffe eller the. Prisen for denne mormor-frokost er 125 kr.

Mormor-frokosten er en del af det landsdækkende arrangement Danmark Spiser Sammen, og du kan bestille billet her.

Læs mere om mormormenuen og frokosten på Restaurant Cro’ns facebookside.