MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vær opmærksom: Flere spor spærres på Storebæltsbroen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Sund & Bælt
Foto: Sund & Bælt

I forårsmånederne tages nætterne i brug for at optimere udførelsen af vedligehold på Storebæltsbroen.

Der arbejdes to nætter i denne uge og igen i april og maj.

Her vil trafikken køre dobbeltrettet for at skabe et trafikfrit og sikkert område, så en lang række vedligeholdsarbejder kan håndteres samtidigt og mere effektivt end i dagtimerne.

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Hurtigere afvikling af kø ved uheld

Overledning til dobbeltrettet trafik er mulig, fordi der sidste år blev monteret mobile overledninger på Storebæltsforbindelsen som del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området.

Formålet er at sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld og øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Natarbejde skaber tryghed og sikrer færre spærringer i dagtimerne

I takt med, at Storebæltsbroen bliver ældre, skal der mere vedligehold til på den knap 25 år gamle forbindelse. Samtidig stiger den daglige trafik over broen. Derfor har Sund & Bælt valgt at udføre arbejder om natten, hvor de lave trafiktal giver mulighed for at skabe et trafikfrit område i den ene side af broen, mens trafikken kører dobbeltrettet i den anden side.

Det giver plads til at løse en lang række opgaver samtidig, som ville kræve flere afspærringer, hvis de skulle foretages i dagtimerne med mere trafik. Samtidig giver det også en bedre sikkerhed for de medarbejdere, som udfører opgaver på broen.

“Vi kan genbruge knowhow fra tunnelspærringer i forbindelse med vores vedligehold af jernbanen til at planlægge vedligehold på vejen. Det vil i sidste ende også resultere i bedre fremkommelighed for bilisterne da arbejder på broerne i dagtimerne vil blive reduceret,” siger Direktør for Drift & Vedligehold i Sund & Bælt, Bjarne Jørgensen.

En del af arbejdet bliver at montere nogle af de elektroniske færdselstavler, som indgår i den samlede opgradering af sikkerhed på broen med bl.a. ny skiltning og trafikstyring. I alt skal der i løbet af foråret opsættes ca. 60 variable tavler.

Sådan bliver trafikken på broen

Trafikken vil køre dobbeltrettet i nattetimerne torsdag aften, den 31. marts, frem til fredag morgen, den 1. april, i timerne kl. 21.00 til kl. 05.00.

Den følgende nat mellem fredag den 1. april og lørdag den 2. april arbejdes der igen på broen, og her lægges trafikken om til dobbeltrettet i perioden fra kl. 21.00 til kl. 06.00.

Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling vil ikke være tilladt.

Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 20 minutter, mens trafikken omlægges, henholdsvis om aftenen og igen om morgenen.

Del artikel

Andre læser også