MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil have flere ruter ud af Odense: HCA Airport vil lave en gigantisk udvidelse

Af Redaktionen

Det er ikke længe siden, at vi kunne fortælle om den glædelige nyhed med direkte ruter til Mallorca fra Odense fra næste sommer. 

Men noget tyder på, at HCA Airport vil have endnu flere internationale ruter ud fra Odense og sikre, at man kan flyve til flere byer fra Fyn.

Derfor har man søsat tårnhøje ambitioner, hvor lufthavnen efter planen skal udvides med nye terminalbygninger, nye parkeringsområder og en forlængelse af landingsbanen. Desuden skal den tilhørende erhvervspark udbygges. Området er på 1,5 millioner kvm.

I første omgang indkaldes ideer til udarbejdelse af lokalplan, kommuneplantillæg og miljørapport.

Det skriver Byens Ejendom.

Stigning i charter-turismen reddede lufthavnen

Lufthavnen er ejet af  Nordfyn og Odense kommuner, og har i en årrække efter Storebæltsbroens åbning været truet af lukning.

I de sidste fem år er der dog sket en stigning i charter-turismen, og i 2018 havde lufthavnen 25.000 passagerer. Det tal skal med de nye planer udvides til 200.000 passagerer i 2029 – ikke ved at stjæle gæster fra Billund og København, men ved at få del i væksten i flytrafikken.

Planområdet grænser mod syd op til Odense Kommune. Hovedparten er ubebyggede lufthavnsarealer, der henligger som åbne flade græsarealer.

De eksisterende lufthavnsbygninger og erhvervsparken med tilhørende parkering er koncentreret mod sydøst ved Lufthavnvej og Beldringevej.

Bebyggelsen inkluderer også Besættelsesmuseum Fyn, der har til huse i den tidligere proprietærgård Rosendal, hvor også lufthavnen har oplag.

Del artikel

Andre læser også