Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense-musiker går nye veje: Åbner lækker ny kaffebar i byen

Af Betina Vestergård Jepsen

Der sker rigtig mange spændende ting i Odense, og nu kan vi fortælle, at endnu en kaffebar åbner i byen.

Der er tale om den 100 procent økologiske café “SpeltFar”, som skal dele lokaler med den bæredygtige butik The Organic Club i Brandts Passage.

Åbner i november

Det er odenseanske Michael Rune Rasmussen, som står bag “SpeltFar”. Michael er uddannet saxofonist og erhverver sig fortsat som professionel musiker i ind- og udland samt som producer.

Men selvom Michael ikke før har drevet en kaffebar, ser han frem til det:

“Jeg elsker kaffe og er vel nok lidt af en kaffenørd. Og jeg synes, at Odense er i gang med en stærk udvikling, hvor der er plads til et bredt udvalg af kaffe, så der er noget for enhver smag. Derfor har jeg valgt at åbne en kaffebar i byen,” siger han.

Michael Rune er i fuld gang med at få styr på de sidste detaljer til åbningen senere i november. Datoen er ikke på plads, men den nye caféejer opfordrer kaffeelskere til at følge med på Facebook og Instagram:

“Her løfter vi sløret for vores åbningsdag, hvor der vil være masser af mulighed for smagsprøver,” siger Michael Rune og tilføjer:

Her ses Michael Rune Rasmussen i caféen.

Kaffe med god samvittighed

“Hos SpeltFar har jeg nøje udvalgt vores kaffe i samarbejde med de dygtige folk hos Zozozial i Svendborg, som er de ubetinget største kaffenørder, jeg har mødt. Det er vigtigt for mig, at alt, jeg serverer, er 100 procent økologisk – og al kaffe fra Zozozial er Fairtrade og økologisk, så det er kaffe med rigtig god samvittighed. Og det kan smages.”

Hans forhold til økologi og Fairtrade passer i øvrigt perfekt ind i The Organic Clubs bæredygtige forretningsmodel, som du kan læse om her.

“Da min kone og jeg fik vores første barn for snart ni år siden, begyndte økologi og en bevidst livsstil at fylde mere og mere. I dag lever vi mere eller mindre 100 procent økologisk herhjemme og tænker meget over, hvad vi bruger vores penge på, så vi ikke bare forbruger for at forbruge.

The Organic Club er derfor helt i tråd med den filosofi, jeg i dag lever efter. Vi er simpelthen mere end nogensinde før nødt til at tænke over den måde, vi behandler vores planet på. Og så har The Organic Club bare skabt nogle lækre og indbydende omgivelser og et sted, jeg gerne selv ville hænge ud,” siger Michael Rune og løfter sløret for, hvilke lækkerier man kan nyde i caféen udover kaffe.

En god start på dagen

“Hos SpeltFar kan man udover vores lækre kaffe få serveret en dejlig morgenmad – lige fra et enkelt blødkogt æg med ristet rugbrød til et skønt morgensæt med hjemmelavet granola, frisk frugt, brød og gode oste.
Jeg har boet i København i 14 år, og der er det en helt naturlig ting at gå ud og få god morgenmad – og det er jo dagens vigtigste måltid – så det vil jeg også gerne opfordre odenseanere til at gøre. Enten give sig selv lov til at sidde og hygge med det eller tage det med.”
Herudover har Michael Rune opfundet det, han kalder verdens bedste toast og avocadomad, og så vil der være gode, hjemmebagte kager og vafler til den søde tand:

“Vi kommer løbende til at justere på menuen, men gæsterne kan være sikre på, at maden altid vil være af højeste kvalitet med de bedste råvarer. Og 100 procent økologisk, naturligvis,” siger Michael Rune.

En ægte SpeltFar – med en sød tand

Det er ikke tilfældigt, at Michael Rune har valgt at kalde sin kaffebar for “SpeltFar”:

“Ordet “Speltmor” har jo gennem årene været et lidt udskældt begreb for en mor, der går lidt for meget op i, hvad ungerne putter i munden. Jeg synes, det er morsomt, at vi peger fingre ad folk, som rent faktisk bare gerne vil gøre en ekstra indsats for at spise sundt og bevidst. 
Og hos mig kan man i hvert fald være sikker på, at intet af det, der serveres, indeholder nogen form for kemi, sprøjterester eller andet skidt. Vi er dog ikke sukkerforskrækkede hos SpeltFar – der skal jo være balance i tingene. Og det er vel også altid faderen, der slækker lidt på reglerne,” siger Michael Rune med et smil.

SpeltFar
Brandts Passage 27
5000 Odense

Del artikel

Andre læser også