Odense-musiker går nye veje: Åbner lækker ny kaffebar i byen

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Der sker rigtig mange spændende ting i Odense, og nu kan vi fortælle, at endnu en kaffebar åbner i byen.

Der er tale om den 100 procent økologiske café “SpeltFar”, som skal dele lokaler med den bæredygtige butik The Organic Club i Brandts Passage.

Åbner i november

Det er odenseanske Michael Rune Rasmussen, som står bag “SpeltFar”. Michael er uddannet saxofonist og erhverver sig fortsat som professionel musiker i ind- og udland samt som producer.

Men selvom Michael ikke før har drevet en kaffebar, ser han frem til det:

“Jeg elsker kaffe og er vel nok lidt af en kaffenørd. Og jeg synes, at Odense er i gang med en stærk udvikling, hvor der er plads til et bredt udvalg af kaffe, så der er noget for enhver smag. Derfor har jeg valgt at åbne en kaffebar i byen,” siger han.

Michael Rune er i fuld gang med at få styr på de sidste detaljer til åbningen senere i november. Datoen er ikke på plads, men den nye caféejer opfordrer kaffeelskere til at følge med på Facebook og Instagram:

“Her løfter vi sløret for vores åbningsdag, hvor der vil være masser af mulighed for smagsprøver,” siger Michael Rune og tilføjer:

Her ses Michael Rune Rasmussen i caféen.

Kaffe med god samvittighed

“Hos SpeltFar har jeg nøje udvalgt vores kaffe i samarbejde med de dygtige folk hos Zozozial i Svendborg, som er de ubetinget største kaffenørder, jeg har mødt. Det er vigtigt for mig, at alt, jeg serverer, er 100 procent økologisk – og al kaffe fra Zozozial er Fairtrade og økologisk, så det er kaffe med rigtig god samvittighed. Og det kan smages.”

Hans forhold til økologi og Fairtrade passer i øvrigt perfekt ind i The Organic Clubs bæredygtige forretningsmodel, som du kan læse om her.

“Da min kone og jeg fik vores første barn for snart ni år siden, begyndte økologi og en bevidst livsstil at fylde mere og mere. I dag lever vi mere eller mindre 100 procent økologisk herhjemme og tænker meget over, hvad vi bruger vores penge på, så vi ikke bare forbruger for at forbruge.

The Organic Club er derfor helt i tråd med den filosofi, jeg i dag lever efter. Vi er simpelthen mere end nogensinde før nødt til at tænke over den måde, vi behandler vores planet på. Og så har The Organic Club bare skabt nogle lækre og indbydende omgivelser og et sted, jeg gerne selv ville hænge ud,” siger Michael Rune og løfter sløret for, hvilke lækkerier man kan nyde i caféen udover kaffe.

En god start på dagen

“Hos SpeltFar kan man udover vores lækre kaffe få serveret en dejlig morgenmad – lige fra et enkelt blødkogt æg med ristet rugbrød til et skønt morgensæt med hjemmelavet granola, frisk frugt, brød og gode oste.
Jeg har boet i København i 14 år, og der er det en helt naturlig ting at gå ud og få god morgenmad – og det er jo dagens vigtigste måltid – så det vil jeg også gerne opfordre odenseanere til at gøre. Enten give sig selv lov til at sidde og hygge med det eller tage det med.”
Herudover har Michael Rune opfundet det, han kalder verdens bedste toast og avocadomad, og så vil der være gode, hjemmebagte kager og vafler til den søde tand:

“Vi kommer løbende til at justere på menuen, men gæsterne kan være sikre på, at maden altid vil være af højeste kvalitet med de bedste råvarer. Og 100 procent økologisk, naturligvis,” siger Michael Rune.

En ægte SpeltFar – med en sød tand

Det er ikke tilfældigt, at Michael Rune har valgt at kalde sin kaffebar for “SpeltFar”:

“Ordet “Speltmor” har jo gennem årene været et lidt udskældt begreb for en mor, der går lidt for meget op i, hvad ungerne putter i munden. Jeg synes, det er morsomt, at vi peger fingre ad folk, som rent faktisk bare gerne vil gøre en ekstra indsats for at spise sundt og bevidst. 
Og hos mig kan man i hvert fald være sikker på, at intet af det, der serveres, indeholder nogen form for kemi, sprøjterester eller andet skidt. Vi er dog ikke sukkerforskrækkede hos SpeltFar – der skal jo være balance i tingene. Og det er vel også altid faderen, der slækker lidt på reglerne,” siger Michael Rune med et smil.

SpeltFar
Brandts Passage 27
5000 Odense

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

Gentager stor succes: Joey Moe holder igen intimkoncert i Odense-kirke

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Normalt kender vi ham fra de store scener og festivaler i hele landet.

Men til januar drager Joey Moe ud på en turné, hvor han både skruer ned for tempoet og antallet af bandmedlemmer.

Men det bliver ikke en hvilken som helst turné.

Han har nemlig valgt at optræde i diverse kirker rundt omkring i landet med en akustisk koncert.

Tidligere i år besøgte Joey Moe Ansgars Kirke her i Odense med stor succes, hvor kirken var proppet til bristepunktet og hvor den den musikalske oplevelse fik lov at være i fokus i guddommelige omgivelser.

I januar er det igen Ansgars Kirke, der får stjernebesøg.

Ser en anden side af sangeren

Søndag d. 19. januar 2020 klokken 20.00 kommer Joey Moe forbi.

Når han genfortolker sine store popsange til de akustiske koncerter, er det en ny side af den populære sanger, der åbenbares.

Publikum kan opleve, hvordan sangene og hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.

Joey Moe er kendt for store hits som “Smukkest på en søndag”, “Million” og “Yo Yo”.

Billetterne koster 295 kr.

Du kan købe billetter her.