MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 500 events i byen: Her får du overblikket over HCA Festivals

Af Morten Hopballe
Fra showet
Fra showet "Life's a Fairytale", der under H. C. Andersen Festivals kan opleves i Odeon (foto: Henrik Sørensen).

Kunst med humor, betonskulpturer, børnenes kunstudstilling, byvandring, eventyrbygning med hvide LEGO-klodser, eventyrlig action på Flakhaven, jazzkoncerter, et nydesignet lysshow, stand up, foredrag,  og masser af koncerter med nogle af Danmarks bedste kunstnere.

Udbuddet af tilbud til odenseanerne er i sandhed imponerende, når H. C. Andersen Festivals i den her uge fylder Odenses gader med mennesker og aktiviteter.

Syv dage med mere end 500 kulturaktiviteter rundt omkring i byen, hvor et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere vil underholde og hver især formidle deres opfattelse af H.C. Andersens verdenskendte univers. Og størstedelen af aktiviteterne er gratis.

Aktiviteter for enhver smag

Festivaldirektør Peter Bugholm tør godt love “noget for enhver smag”:

“Jeg glæder mig til, at vi i løbet af én uge samler tusindvis af mennesker i et fællesskab omkring hundredevis af kulturoplevelser. Der bliver helt sikkert noget for enhver smag, når festivalen præsenterer både fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere, som på hver deres måde formidler H.C. Andersens eventyr og gør os bevidste om nutidige temaer. Odense kommer til at emme af liv, lys, farver og uforudsigelighed – alt kan ske,” siger han.

Eventyrlige show i Odeon og på Flakhaven

Hele ugen kan man i Odeon opleve showet “Life’s a Fairytale”, og på Flakhaven må man fra torsdag ikke gå glip af lysshowet “Sunshine, Freedom and a little Sunshine”, der er et high-tech eventyr med musik, dans og droner.

“Sunshine, Freedom and a little Sunshine” er skabt af det internationale kunstnernetværk phase7 performing.arts, der tidligere har skabt shows til bl.a. fejringen af 25-året for Berlinmurens fald og i forbindelse med både Stavanger og Umeås år som Europæisk Kulturhovedstad. Showet kombinerer musik, dans og skuespil med den nyeste teknologi, hvor droner interagerer med dansere på scenen og spektakulært lys danner en magisk stemning i området omkring Flakhaven.

“Sunshine, Freedom and a little Sunshine” kan opleves torsdag, fredag og lørdag kl. 22.30 og 23.30.

“Life’s a Fairytale” vækker H. C. Andersens verdenskendte eventyr til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et magisk univers af teater, dans, 3D-animationer og musik.

Showet kan ses hele ugen i Odeon – du kan læse mere om showet og se alle spilletiderne her.

Stjerneparade af danske kunstnere

H. C. Andersen Festivals byder også på hele16 koncerter med en skøn og varieret palet af danske kunstnere. De 16 kunstnere tæller Medina, Gulddreng, Jokeren, Xander, Infernal, Fenger//Nordstrøm, Szhirley, Camille jones, Johnny Deluxe m/Christian Brøns, Dodo & the Dodos, Erann DD, Moses: Andreas, Back to Back, Halberg & Friends, Kristian Leth og Holmen Hustlers.

Fire dages grin

Comedy er også en stor del af H. C. Andersen Festivals. Tidligere har HCA Comedy Festival været en endagsfestival i Kongens Have, men i år serveres comedy-festivalen i et nytænkt koncept, flyttes ind på to indendørs scener – HCA Comedy Club-scenen i Pantheonsgade 2 og Podcast-scenen i Lille sal på Kulturmaskinen – og strækker sig over fire dage fra 23.-26. august.

I løbet af HCA Comedy Festival kan du opleve shows fra flere end 20 komikere – blandt andre Thomas Warberg, Lasse Rimmer, Anders Fjelsted, Torben Chris og Brian Mørk.

Her kan du læse, hvad MigogOdense tidligere skrev om HCA Comedy Festival.

Med sproget i fokus

Endnu en festival, der er en del af H. C. Andersen Festivals, er Spoken Word Festival, der forvandler Odense til et slaraffenland af sproglige kunstarter. Festivalen betyder, at der bliver rappet, fortalt historier, oplæst poesi, sunget og gennemført en lang række andre aktiviteter, som alle har det til fælles, at sproget og dets mange anvendelsesmuligheder er i fokus.

Du kan læse mere om Spoken Word Festival her.

Søg og du skal finde

Ovenstående er blot en brøkdel af alle de tilbud, der er til odenseanerne under H. C. Andersen Festivals, men hvis du trykker her, får du hele programmet for uge 34 i Odense. I programmet kan du selv vælge, om du vil vide, hvad der sker indenfor musik, teater, shows, kunst, foredrag eller en af de andre kategorier.

Del artikel