Over 500 events i byen: Her får du overblikket over HCA Festivals

Skrevet af: Morten Hopballe
Fra showet
Fra showet "Life's a Fairytale", der under H. C. Andersen Festivals kan opleves i Odeon (foto: Henrik Sørensen).

Kunst med humor, betonskulpturer, børnenes kunstudstilling, byvandring, eventyrbygning med hvide LEGO-klodser, eventyrlig action på Flakhaven, jazzkoncerter, et nydesignet lysshow, stand up, foredrag,  og masser af koncerter med nogle af Danmarks bedste kunstnere.

Udbuddet af tilbud til odenseanerne er i sandhed imponerende, når H. C. Andersen Festivals i den her uge fylder Odenses gader med mennesker og aktiviteter.

Syv dage med mere end 500 kulturaktiviteter rundt omkring i byen, hvor et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere vil underholde og hver især formidle deres opfattelse af H.C. Andersens verdenskendte univers. Og størstedelen af aktiviteterne er gratis.

Aktiviteter for enhver smag

Festivaldirektør Peter Bugholm tør godt love “noget for enhver smag”:

“Jeg glæder mig til, at vi i løbet af én uge samler tusindvis af mennesker i et fællesskab omkring hundredevis af kulturoplevelser. Der bliver helt sikkert noget for enhver smag, når festivalen præsenterer både fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere, som på hver deres måde formidler H.C. Andersens eventyr og gør os bevidste om nutidige temaer. Odense kommer til at emme af liv, lys, farver og uforudsigelighed – alt kan ske,” siger han.

Eventyrlige show i Odeon og på Flakhaven

Hele ugen kan man i Odeon opleve showet “Life’s a Fairytale”, og på Flakhaven må man fra torsdag ikke gå glip af lysshowet “Sunshine, Freedom and a little Sunshine”, der er et high-tech eventyr med musik, dans og droner.

“Sunshine, Freedom and a little Sunshine” er skabt af det internationale kunstnernetværk phase7 performing.arts, der tidligere har skabt shows til bl.a. fejringen af 25-året for Berlinmurens fald og i forbindelse med både Stavanger og Umeås år som Europæisk Kulturhovedstad. Showet kombinerer musik, dans og skuespil med den nyeste teknologi, hvor droner interagerer med dansere på scenen og spektakulært lys danner en magisk stemning i området omkring Flakhaven.

“Sunshine, Freedom and a little Sunshine” kan opleves torsdag, fredag og lørdag kl. 22.30 og 23.30.

“Life’s a Fairytale” vækker H. C. Andersens verdenskendte eventyr til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et magisk univers af teater, dans, 3D-animationer og musik.

Showet kan ses hele ugen i Odeon – du kan læse mere om showet og se alle spilletiderne her.

Stjerneparade af danske kunstnere

H. C. Andersen Festivals byder også på hele16 koncerter med en skøn og varieret palet af danske kunstnere. De 16 kunstnere tæller Medina, Gulddreng, Jokeren, Xander, Infernal, Fenger//Nordstrøm, Szhirley, Camille jones, Johnny Deluxe m/Christian Brøns, Dodo & the Dodos, Erann DD, Moses: Andreas, Back to Back, Halberg & Friends, Kristian Leth og Holmen Hustlers.

Fire dages grin

Comedy er også en stor del af H. C. Andersen Festivals. Tidligere har HCA Comedy Festival været en endagsfestival i Kongens Have, men i år serveres comedy-festivalen i et nytænkt koncept, flyttes ind på to indendørs scener – HCA Comedy Club-scenen i Pantheonsgade 2 og Podcast-scenen i Lille sal på Kulturmaskinen – og strækker sig over fire dage fra 23.-26. august.

I løbet af HCA Comedy Festival kan du opleve shows fra flere end 20 komikere – blandt andre Thomas Warberg, Lasse Rimmer, Anders Fjelsted, Torben Chris og Brian Mørk.

Her kan du læse, hvad MigogOdense tidligere skrev om HCA Comedy Festival.

Med sproget i fokus

Endnu en festival, der er en del af H. C. Andersen Festivals, er Spoken Word Festival, der forvandler Odense til et slaraffenland af sproglige kunstarter. Festivalen betyder, at der bliver rappet, fortalt historier, oplæst poesi, sunget og gennemført en lang række andre aktiviteter, som alle har det til fælles, at sproget og dets mange anvendelsesmuligheder er i fokus.

Du kan læse mere om Spoken Word Festival her.

Søg og du skal finde

Ovenstående er blot en brøkdel af alle de tilbud, der er til odenseanerne under H. C. Andersen Festivals, men hvis du trykker her, får du hele programmet for uge 34 i Odense. I programmet kan du selv vælge, om du vil vide, hvad der sker indenfor musik, teater, shows, kunst, foredrag eller en af de andre kategorier.

Åbningsdatoen er klar: Nu åbner ølbaren Mikkeller snart i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Åbningsdatoen for Mikkellers bottle shop og ølbar ligger nu fast, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Grand opening

Den store grand opening finder sted lørdag den 17. marts klokken 12, og Mikkeller lover på deres Facebookside, at dagen vil være fyldt med eksklusive lækkerier.

Programmet for åbningen er som følger:

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark.

Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run.

Her er alle inviteret med, og alle kan følge med. Mikkeller sørger for forskellige hold, så der er noget for alle – også dem, der ikke er så løbeerfarne. Til at hjælpe er Mikkeller Running Club teamet op med Odense Running Crew.
Efter løbet er der gratis øl til alle – mod fremvisning af en beer voucher, som kan hentes her.

Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

En stor gave til Odense

Hvis man er en ølglad odenseaner, så er åbningen af Mikkellers ølbar i Odense en meget god nyhed. International presse og danske skribenter med ekspertise i øl har flere gange kaldt Mikkeller blandt verdens bedste ølbarer.

Mikkeller ølbar har i mange år været blandt Københavns hotteste steder, og i 2015 rykkede man videre til Aarhus.

Derudover er der åbnet Mikkellers ølbar i lande som Thailand, Japan, USA, Tyskland og Spanien. Og nu er turen endelig kommet til Odense.

Følg løbende med på Mikkellers Facebookside for mere information.

Mikkellers nye bottle shop og ølbar åbner på Store Gråbrødrestræde 7B, 5000 Odense C.

Fyn igen forbigået: Michelin-stjerne til jysk sensation

Skrevet af: Michael Qureshi
Memu i Vejle
Memu i Vejle

Det lå lidt i kortene.

Fyn ville endelig få den første Michelin-stjerne. Der var flere spændende kandidater i spil, og Børsens anerkendte anmelder Ole Troelsø var overbevist om, at Odense-restauranten The Balcony ville få en.

Men det blev heller ikke i år. Håbet blev endeligt knust lidt over klokken 18.00 dansk tid, hvor de danske Michelin-stjerner var uddelt.

Der kunne man konstatere, at hverken Fyn eller Nordjylland fik opmærksomhed fra den verdensberømte Michelin-guide.

Vejle-restaurant kom med i Guiden

Derimod kom en jysk sensation med i guiden. Vejle-restauranten MeMu fik deres første Michelin-stjerne, og Michelin er tydeligvis vilde med trekantsområdet.

Ti Trin Ned fra Fredericia beholdt også deres Michelin-stjerne.

Henne Kirkeby Kro på vestkysten fik helt fantastisk to Michelin-stjerner som de eneste i Danmark i selskab med AOC og Kadeau fra København.

Der var fire Michelin-stjerner til Aarhus med Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.

Her er de danske Michelin-stjerner

Tre stjerner

Geranium, København

To stjerner

AOC, København

Kadeau, København (NY)

Henne Kirkeby Kro, Henne

En stjerne

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Domestic, Aarhus

Frederiksminde, Præstø

Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve

Kadeau, Aakirkeby

Ti Trin Ned, Fredericia

MeMu, Vejle (NY)

KOKS, Thorshavn (Færøerne)

108, København

CLOU, København

Era Ora, København

Formel B, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

STUD!O, København

Jordnær, København (NY)

The Balcony fik en fremragende anmeldelse med fem funklende stjerner i Børsen i weekenden. Læs om det her

God weekend for heldig fynbo: Vandt 15 mio. i Lotto

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Danske Spil.
Foto: Danske Spil.

Weekenden blev lige en tand bedre for en heldig Lottospiller fra Assens, da han snuppede førstepræmiepuljen som den eneste og vandt hele 15 millioner kroner.

Ifølge Danske Spil havde den heldige fynbo spillet på nettet, og han vil blive tilbudt millionærrådgivning. Det er et fast tilbud, som Danske Spil tilbyder alle spillere, der vinder over 1,5 millioner kroner.

I alt tre Lottomillionærer

Udover vinderen af førstepræmiepuljen kan to andre danskere kalde sig millionærer efter weekenden.

Hver uge finder Lotto nemlig mindst to millionærer via Millionærgarantien, hvor to heldige spillere bliver udtrukket på deres købte kupon. Denne weekend blev Millionærgarantien vundet i Bilka i Esbjerg og 7-eleven i København.

Ifølge Danske Spil er der dog endnu ingen af vinderne af Millionærgarantien, der har meldt sig. Så hvis du, eller en du kender, har købt en Lottokupon i Bilka Esbjerg eller 7-eleven på Østerbro, så er det bare med at få tjekket din kupon hos en forhandler eller scanne kuponen med Lotto-appen, så du kan se, om den gemmer på en ekstra gevinst.

Frits’ Vafler ved Skovsøen: Sæsonen skydes i gang med ny ejer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.

På trods af at vejret måske ikke ligefrem indbyder til en god gammeldags isvaffel, er sæsonen startet hos det populære vaffelhus Frits’ Vafler. Men den nye sæson byder på en ny ejer i form af den kun 22-årige Sebastian Alnor. Derfor skal ishuset fremover hedde Bastian’s Vafler. Det skriver Fyens.dk.

Vaffelhuset er dog ikke nyt farevand for den nye ejer. De sidste sæsoner har han nemlig reelt været bestyrer på stedet, da den tidligere ejer Frits Starup Nielsen så småt er trappet ned og nu er gået på pension i en alder af 73 år.

Ny isvaffel på menukortet

Men selvom det populære is- og grillsted skifter ejer, fortsætter det meget som hidtil, og forsæsonens ansatte består af både nye og gamle ansatte.

“Jeg har jo været her i otte år og kender det hele. Trods alt er det ikke raketvidenskab at tage over og køre forretningen videre. Her i starten bliver det meget som vi plejer,” udtaler Sebastian Alnor til Fyens.dk.

Der bliver dog plads til enkelte ændringer, og Sebastian har fået en ny isvaffel på menukortet: En Skovsø Special med tre kugler med chokoladeovertræk, guf, syltetøj og flødebolle.

Derudover ønsker Sebastian at brygge kaffe i en rigtig espresso-maskine med friskmalede bønner. Men det bliver først, når der er økonomi til det.

Vaffelhuset har åbent fra 11-17 hver dag.

Oscar Night i Odense: Oscarfester i gallatøj eller pyjamas

Skrevet af: Redaktionen

Den 4. marts afholdes det prestigefyldte Oscarshow i Hollywood, hvor de fornemme Oscarstatuetter uddeles for 90. gang.

Der er endnu engang lagt op til et storslået show, og du kan se alle Hollywoodstjernerne ankomme på den røde løber, heppe med når priserne uddeles og høre rørende takketaler – live i Odense.

Uanset om du er til fint gallatøj, eller hellere vil hoppe i din pyjamas med dynen under armen, er der et arrangement for dig og dine venner.

Bobler, præmier og Oscarfest

Nordisk Film biografen på Odense Banegårdcenter inviterer til Oscarfest med bobler, visning af Spielberg-dramaet ’The Post’ og livetransmission fra den røde løber og Oscarshowet. I løbet af aftenen er der også fede præmier på højkant.

Aftenens program er:
Kl. 22.00: Arrangement starter
Kl. 22.30: Der bydes velkommen og ’The Post’ vises
Kl. 00.30: Livetransmission fra Oscarshowet
Kl. 6.30: Forventet sluttidspunkt

Billetten koster 125 kr. og kan købes her, hvor du også kan læse mere om arrangementet. Fra kl. 00.30 er der gratis entré, hvis der er ledige pladser i salen.

Kom som du er-tema

Café Biografen inviterer til OSCAR NIGHT i biografens intime omgivelser, hvor temaet er ”Kom som du er” – uanset om du er til gallatøj eller afslappet pyjamas.

Café Biografen byder på lækre økologiske bobler fra Kjær Sommerfeldt og spændende øl fra Albanis mikrobryggeri. Derudover har baren åben hele natten, hvor det også er muligt at købe varm mad til ekstra venlige priser.

Aftenens program:
Kl. 21.00: Dørene åbner og ankomst på den røde løber med bobler og quiz
Kl. 21.45: Oscar-nomineret dansk kortfilm fra 1997 vises: ’Ernst og Lyset’
Kl. 22.00: Oscar for bedste film 2015 vises: ’Birdman’
Kl. 00.00: Den røde løber
Kl. 02.30: Oscarshow

Billetten koster 95 kr. Læs mere om arrangementet her.