Føtex vil have det på hylderne: Restaurant har succes med brunsvigersnask

Skrevet af: Michael Qureshi

I Odense kan indbyggerne ikke få nok af “det brune guld”, der pryder den legendariske svampede og snaskede nationalkage; brunsvigeren.

Traditioner og præferencer kan være forskellige, alt efter hvilken by man besøger. Skal den være med creme, flødeskum, marcipan eller glasur?

I Odense er svaret enkelt. Brunsvigeren skal være fyldt med snask!

Og apropos brunsvigersnask..

I august lancerede Paradis Is, i samarbejde med Restaurant Fynboen, en ny opskrift til gavn for alle brunsvigerfans i Odense og omegn.

Luciano og Stefano Foschi, ejerne af restauranten og idemændene bag opfindelsen af Fynboens Brunsvigersnask, har siden august leveret rundt regnet 350 kilo snask til isbutikken i Odense.

Nu er isen at finde i samtlige Paradis Is butikker i Danmark.

Foto: Paradis Is Odense

Startede som en dessert

Det hele startede med, at brunsvigerdesserten længe har været populær på Restaurant Fynboen, men Luciano og Stefano havde større planer.

De tog kontakt til en af de helt store giganter i det danske erhvervsliv.

“Vi tog en chance og ringede ind til Salling Group. Vi kom hurtigt igennem til produktchefen, som inviterede os ind til et møde. Han havde godt læst om vores brunsvigersnask på nettet, og han syntes det var et spændende koncept.

Det endte med en aftale, og vi kommer til at være en del af Salling Groups sortiment fra 2019,” fortæller medindehaver Luciano Foschi til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Vi havde dog en lille udfordring. For til daglig producerer vi god mad til gæster i vores restaurant og ikke til en stor spiller som Salling Group, så der var lige nogle sikkerhedsgodkendelser og krav om udformning af produkterne, pakning og andre generelle ting der skulle opfyldes, men det har vi heldigvis fået styr på,” fortæller Luciano.

Indgår lokalt samarbejde

Stefano og Luciano er på nuværende tidspunkt i gang med at lede efter fynske producenter, der kan håndtere opgaven med at producere 30-40.000 enheder af Fynboens Brunsvigersnask til Salling Group.

“På nuværende tidspunkt kan vi ikke selv håndtere en større produktion. Derfor har jeg været i kontakt med et par fynske producenter, der producerer lignende produkter, og som vil kunne tage vores brunsvingersnask ind til produktion.

Men vi har endnu ikke landet en aftale med et sted.

Derudover er der Food Startup Hub, som hjælper nye fynske virksomheder med vejledning og sparring, og hver tredje måned tager de en ny virksomhed ind som case.

Her har vi søgt om at komme med, men vi har endnu ikke fået svar fra dem endnu.” forklarer Luciano.

Går en travl fremtid i møde

Luciano og Stefano er klar over, at de i nærmere fremtid kun får endnu mere travlt ved siden af deres daglige gang hos Restaurant Fynboen, men de er spændte på fremtiden.

“Vi går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til at se hvordan folk tager imod vores brunsvigersnask, når den kommer ud i både Føtex, Bilka og Netto.

Indtil da stiller vi op med en bod til brunsvigerens dag d. 11 oktober, hvor vi tilbyder smagsprøver og hermed også pre-salg af vores brunsvigersnask på flaske.

Vi vil gerne vise, at den kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Blandt andet præsenterer vi også snart en ny signaturkaffe i vores restaurant ved navn Fynsk kaffe.

Den indeholder sort kaffe, whisky, brunsvigersnask og flødeskum.” afslutter Luciano.

Til Spis! Odense Food Festival d. 15. september er Stefano også at finde blandt dette års dommere, for han skal være med til at kåre Danmarks bedste brunsviger.

Arrangementet er i Odense Rådhushal kl. 11-12.30.

Om søndagen skal han deltage i Fyns største professionelle kokkekonkurrence, Schiøtzprisen, hvor Restaurant Fynboen er forsvarende mester fra 2017.

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link

Nu sker der noget: Første kig til den nye forplads ved Banegården

Skrevet af: Redaktionen

Det har været let at skælde ud på Letbanen de seneste mange måneder.

Konstant graves der veje op og spærres af i forbindelse med anlægsarbejdet af Letbanen.

Men der er faktisk også positive ting at tage fat på i forbindelse med Letbanens indtog af Odense.

Eksempelvis bliver stationspladserne rigtig smukke, og nu kan man få første kig til, hvordan det kommer til at se ud foran Odense Banegård Center.

Hvis du har været forbi banegården i den sidste måneds tid, har du formentlig bemærket et stort, hvidt telt, der er rejst foran Odense Banegård Center og Borgernes Hus.

Måske har du undret dig over, hvad det præcis er, der foregår.

Teltet giver ly for vintervejret for de brolæggere, der er i fuld gang med at skabe den nye busbane på banegårdens nye forplads i forbindelse med Letbanen.

Busbanen bliver nemlig anlagt på en måde, hvor fugt og frost helst skal holdes ude.

Del af telt er fjernet

Regn og frost er ikke optimale betingelser, når klinkerne skal fuges – for det kan medføre, at fugerne sprænger, når vandet udvider sig i frostvejr.

Teltet er med til at sikre, at arbejdet kan fortsætte tørt og frostfrit frem til foråret.

Nu er den del af teltet fjernet, der er tættet på banegårdsbygningens hovedindgang – og forbipasserende kan opleve en flig af det færdige resultat.

Sådan skulle resultatet gerne blive

Fodgængerfelt allerede taget i brug

Arbejdet med at brolægge fodgængerfeltet og det første stykke vejbane er nemlig afsluttet.

Fodgængerfeltet er allerede taget i brug, så tog- og buspassagerer ikke længere er henvist til den midlertidige smalle passage.

Det nye fodgængerfelt er ligesom den nye busbane anlagt i grå granit. Med ’striber’ af lysegrå granit. De bidrager til at skabe det nye visuelle udtryk, som banegårdspladsen får.

Odense er en ’klinke-by’. Store dele af midtbyen er belagt med klinker i én eller anden form.

Det kommer også til at gælde for den nye banegårdsplads, som på dén måde kommer til at fungere som en slags ny port til Odense for folk, der kommer til byen med tog eller bus.

Grundstenen er den såkaldte OBC-klinke i gule og brune nuancer, som de fleste besøgende på banegården nok allerede har stiftet bekendtskab med. Det er nemlig den, der lagt umiddelbart foran banegårdsbygningens facade.

Den går igen i belægningen på forpladsen, men fordelingen mellem de forskellige farvetoner ændrer sig efter funktionen, så der – i samspil med tydelige kantstene – opstår tydelige kontraster mellem for eksempel cykelsti og fortov. Busbanen bliver lagt med grålige klinker.