Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Føtex vil have det på hylderne: Restaurant har succes med brunsvigersnask

Af Michael Qureshi

I Odense kan indbyggerne ikke få nok af “det brune guld”, der pryder den legendariske svampede og snaskede nationalkage; brunsvigeren.

Traditioner og præferencer kan være forskellige, alt efter hvilken by man besøger. Skal den være med creme, flødeskum, marcipan eller glasur?

I Odense er svaret enkelt. Brunsvigeren skal være fyldt med snask!

Og apropos brunsvigersnask..

I august lancerede Paradis Is, i samarbejde med Restaurant Fynboen, en ny opskrift til gavn for alle brunsvigerfans i Odense og omegn.

Luciano og Stefano Foschi, ejerne af restauranten og idemændene bag opfindelsen af Fynboens Brunsvigersnask, har siden august leveret rundt regnet 350 kilo snask til isbutikken i Odense.

Nu er isen at finde i samtlige Paradis Is butikker i Danmark.

Foto: Paradis Is Odense

Startede som en dessert

Det hele startede med, at brunsvigerdesserten længe har været populær på Restaurant Fynboen, men Luciano og Stefano havde større planer.

De tog kontakt til en af de helt store giganter i det danske erhvervsliv.

“Vi tog en chance og ringede ind til Salling Group. Vi kom hurtigt igennem til produktchefen, som inviterede os ind til et møde. Han havde godt læst om vores brunsvigersnask på nettet, og han syntes det var et spændende koncept.

Det endte med en aftale, og vi kommer til at være en del af Salling Groups sortiment fra 2019,” fortæller medindehaver Luciano Foschi til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Vi havde dog en lille udfordring. For til daglig producerer vi god mad til gæster i vores restaurant og ikke til en stor spiller som Salling Group, så der var lige nogle sikkerhedsgodkendelser og krav om udformning af produkterne, pakning og andre generelle ting der skulle opfyldes, men det har vi heldigvis fået styr på,” fortæller Luciano.

Indgår lokalt samarbejde

Stefano og Luciano er på nuværende tidspunkt i gang med at lede efter fynske producenter, der kan håndtere opgaven med at producere 30-40.000 enheder af Fynboens Brunsvigersnask til Salling Group.

“På nuværende tidspunkt kan vi ikke selv håndtere en større produktion. Derfor har jeg været i kontakt med et par fynske producenter, der producerer lignende produkter, og som vil kunne tage vores brunsvingersnask ind til produktion.

Men vi har endnu ikke landet en aftale med et sted.

Derudover er der Food Startup Hub, som hjælper nye fynske virksomheder med vejledning og sparring, og hver tredje måned tager de en ny virksomhed ind som case.

Her har vi søgt om at komme med, men vi har endnu ikke fået svar fra dem endnu.” forklarer Luciano.

Går en travl fremtid i møde

Luciano og Stefano er klar over, at de i nærmere fremtid kun får endnu mere travlt ved siden af deres daglige gang hos Restaurant Fynboen, men de er spændte på fremtiden.

“Vi går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til at se hvordan folk tager imod vores brunsvigersnask, når den kommer ud i både Føtex, Bilka og Netto.

Indtil da stiller vi op med en bod til brunsvigerens dag d. 11 oktober, hvor vi tilbyder smagsprøver og hermed også pre-salg af vores brunsvigersnask på flaske.

Vi vil gerne vise, at den kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Blandt andet præsenterer vi også snart en ny signaturkaffe i vores restaurant ved navn Fynsk kaffe.

Den indeholder sort kaffe, whisky, brunsvigersnask og flødeskum.” afslutter Luciano.

Til Spis! Odense Food Festival d. 15. september er Stefano også at finde blandt dette års dommere, for han skal være med til at kåre Danmarks bedste brunsviger.

Arrangementet er i Odense Rådhushal kl. 11-12.30.

Om søndagen skal han deltage i Fyns største professionelle kokkekonkurrence, Schiøtzprisen, hvor Restaurant Fynboen er forsvarende mester fra 2017.

Del artikel

Andre læser også