Føtex vil have det på hylderne: Restaurant har succes med brunsvigersnask

Skrevet af: Michael Qureshi

I Odense kan indbyggerne ikke få nok af “det brune guld”, der pryder den legendariske svampede og snaskede nationalkage; brunsvigeren.

Traditioner og præferencer kan være forskellige, alt efter hvilken by man besøger. Skal den være med creme, flødeskum, marcipan eller glasur?

I Odense er svaret enkelt. Brunsvigeren skal være fyldt med snask!

Og apropos brunsvigersnask..

I august lancerede Paradis Is, i samarbejde med Restaurant Fynboen, en ny opskrift til gavn for alle brunsvigerfans i Odense og omegn.

Luciano og Stefano Foschi, ejerne af restauranten og idemændene bag opfindelsen af Fynboens Brunsvigersnask, har siden august leveret rundt regnet 350 kilo snask til isbutikken i Odense.

Nu er isen at finde i samtlige Paradis Is butikker i Danmark.

Foto: Paradis Is Odense

Startede som en dessert

Det hele startede med, at brunsvigerdesserten længe har været populær på Restaurant Fynboen, men Luciano og Stefano havde større planer.

De tog kontakt til en af de helt store giganter i det danske erhvervsliv.

“Vi tog en chance og ringede ind til Salling Group. Vi kom hurtigt igennem til produktchefen, som inviterede os ind til et møde. Han havde godt læst om vores brunsvigersnask på nettet, og han syntes det var et spændende koncept.

Det endte med en aftale, og vi kommer til at være en del af Salling Groups sortiment fra 2019,” fortæller medindehaver Luciano Foschi til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Vi havde dog en lille udfordring. For til daglig producerer vi god mad til gæster i vores restaurant og ikke til en stor spiller som Salling Group, så der var lige nogle sikkerhedsgodkendelser og krav om udformning af produkterne, pakning og andre generelle ting der skulle opfyldes, men det har vi heldigvis fået styr på,” fortæller Luciano.

Indgår lokalt samarbejde

Stefano og Luciano er på nuværende tidspunkt i gang med at lede efter fynske producenter, der kan håndtere opgaven med at producere 30-40.000 enheder af Fynboens Brunsvigersnask til Salling Group.

“På nuværende tidspunkt kan vi ikke selv håndtere en større produktion. Derfor har jeg været i kontakt med et par fynske producenter, der producerer lignende produkter, og som vil kunne tage vores brunsvingersnask ind til produktion.

Men vi har endnu ikke landet en aftale med et sted.

Derudover er der Food Startup Hub, som hjælper nye fynske virksomheder med vejledning og sparring, og hver tredje måned tager de en ny virksomhed ind som case.

Her har vi søgt om at komme med, men vi har endnu ikke fået svar fra dem endnu.” forklarer Luciano.

Går en travl fremtid i møde

Luciano og Stefano er klar over, at de i nærmere fremtid kun får endnu mere travlt ved siden af deres daglige gang hos Restaurant Fynboen, men de er spændte på fremtiden.

“Vi går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til at se hvordan folk tager imod vores brunsvigersnask, når den kommer ud i både Føtex, Bilka og Netto.

Indtil da stiller vi op med en bod til brunsvigerens dag d. 11 oktober, hvor vi tilbyder smagsprøver og hermed også pre-salg af vores brunsvigersnask på flaske.

Vi vil gerne vise, at den kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Blandt andet præsenterer vi også snart en ny signaturkaffe i vores restaurant ved navn Fynsk kaffe.

Den indeholder sort kaffe, whisky, brunsvigersnask og flødeskum.” afslutter Luciano.

Til Spis! Odense Food Festival d. 15. september er Stefano også at finde blandt dette års dommere, for han skal være med til at kåre Danmarks bedste brunsviger.

Arrangementet er i Odense Rådhushal kl. 11-12.30.

Om søndagen skal han deltage i Fyns største professionelle kokkekonkurrence, Schiøtzprisen, hvor Restaurant Fynboen er forsvarende mester fra 2017.

Flere navne afsløret: Ikonisk amerikansk band til Heartland Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

90’er bandet Smashing Pumpkins kommer til Fyn i sommeren 2019.

Det melder Heartland Festival ud torsdag morgen, hvor de afslører det næste kuld navne til den populære festival.

Faktisk er Smashing Pumpkins mere aktuelle end de har været længe, da de har udgivet et nyt album her i november med titlen “Shiny and oh so bright”.

De kaldes for et af de mest legendariske rockbands, og har igennem årene solgt mere end 30 millioner albums.

Derudover har man præsenteret navne som sydafrikanske Die Antwoord, Hatchie, Lewis Capaldi, Jada og Folkeklubben.

I sidste uge kunne Heartland præsentere den karismatiske sangerinde Solange som første musikalske hovednavn på Heartland 2019.

Solange hittede med nummeret Losing You i 2012, der fik stort internationalt gennembrud.

Siden har hun vist sig som en af de stærkere kvinder på den internationale alternative R&B popscene, med en kobling af både soul, artpop, motown og funk.

I 2017 modtog hun desuden en Grammy for Best R&B Performancefor singlen Cranes in the Sky fra samme album.

Solange er lillesøster til den verdensberømte og ikoniske sangerinde Queen B aka Beyoncé.

En festival til det kvalitetsbevidste publikum

Den fynske festival finder sted d. 30. maj – 1. juni i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Fyn.

Det ekstraordinære ved Heartland er, at den ikke ligner de festivaler man normalt ser i Danmark.

Festivalen henvender sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum, hvor musik, mad, kunst og snak forenes i magiske omgivelser.

Med 14.000 besøgende gæster i år, og store kunstnere som blandt andet MØ og Van Morrison, har Heartland sat barren højt til musikprogrammet 2019 – og det starter allerede godt med Solange på plakaten.

De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden.

Du kan læse mere om Heartland her.

Top DJ-navn kommer til byen: Morten spiller på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi

Han bliver booket til nogle af Europas hotteste steder.

Han har lavet adskillige store hits, som har toppet hitlister både i Danmark og internationalt. Nu kommer Top DJ-navnet Morten (tidligere kendt som Morten Breum) til Odense.

Direkte fra Los Angeles til Odense for en aften

Fredag d. 30. november spiller han på natklubben Aya som ligger midt i byen.

På Facebook jubler Aya naturligt nok over deres scoop.

“Vi kan ikke beskrive med ord, hvor glade vi er for den kæmpe opbakning, I giver os weekend efter weekend. Derfor er det på tide vi giver jer lidt igen.

Det har kostet blod, sved og tårer at lukke denne historiske store booking, hvor vi for en enkelt nat flyver Danmarks største DJ ind fra Los Angeles til Odense, kun for at give jer et eksklusivt liveshow på Aya Club.

De seneste par år har han for alvor sat Danmark på verdenskortet ved at slå igennem på den internationale scene, hvor han har spillet på nogen af verdens absolut største festivaller.

David Guetta, Afrojack, Avicii og Steve Aoki er blot få navne Morten kan sættes i bås med.

Ingen tvivl om at han lever og ånder for musikken og at lave musik med disse navne gør at manden ikke behøves yderligere introduktion,” skriver de.

I Odense gæstede Morten også Odense, da han spillede til gadefesten Generator 2018.

Morten har flere gange trukket så mange til sine koncerter, at der har været lukket ned for flere besøgende til blandt andet Tinderbox og Distortion.

Hvad: Morten spiller i Odense
Hvor: Aya Natklub, Klingenberg 14
Hvornår: Fredag d. 30. november

Læs mere her

Endnu en restaurant er åbnet i Odense: Marv satser på den gode spiseoplevelse

Skrevet af: Simone Vestergaard

Restauranter, caféer, bistroer og Take Away skyder op med høj fart i Odenses spirende byliv.

I dag åbnede Danmarks største sushikæde SushiMania på Jernbanegade med kæmpe kø til gratis sushi.

Tirsdag aften kunne MigogOdense afsløre, at i næste uge åbner både Café A og Cassandre Bistro.

Men endnu et spisested har også set dagens lys omend den måske er gået lidt under radaren.

Der er tale om Restaurant Marv i Vestergade 75, og den åbnede for godt en måned siden.

Axel Jørgensen med stor erfaring i restaurationsbranchen står bag det nye spisested.

Lækkert frokostkort og gode priser på aftenmenu

Bedømt ud fra de første uger, menukortet og ikke mindst indretningen er der helt sikkert tale om et sted med fint potentiale.

Alle dage tilbydes der frokostkort med brunch, moules frites, tatar, MARV sandwich og salat.

Mandag, tirsdag og onsdag kan man få en Mad og Vin oplevelse for kun 400 kr. Oplevelsen indeholder fire retter, tre glas vin, kaffe og sødt.

Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne vælge mellem en tre-retters eller fem-retters menu.

Alle retterne er kun på menukortet i én måned, hvorefter de skiftes ud med nye, spændende retter.

Retterne skal smage af noget

På aftenkortet fra kl. 17 består menukortet også af fem a la carte retter. Der er raguot, bøf bearnaise, moules frites, dagens fisk og tatar.

“Min madstil er rustik, og retterne smager af noget.

Jeg vil rigtig gerne, at alle mennesker kan komme ud at spise ordentligt og veltilberedt mad, som ikke behøver at koste en bondegård,” fortæller indehaver Axel Jørgensen til MigogOdense.

Han tilføjer;

“Vi kører meget efter sæson, hvor vi såvidt muligt prøver at bruge råvarerne, som de er og hjælpe dem frem til det punkt, hvor de smager allerbedst,” forklarer han.

Satser på lokale producenter

Der bliver også satset på lokalt med indkøb hos lokale producenter af råvarer.

“Jeg er rigtig glad for Fyn og vores store udvalg af gode lokale producenter med kvalitetsråvarer. Det er lækkert at køre fynsk, så derfor er de fleste af vores råvarer hentet lokalt.”

“Jeg har åbnet Restaurant Marv fordi jeg føler, at det er min tur til at vise hvad jeg kan.

Jeg har valgt et ungt hold, og det har jeg gjort med vilje for, at kunne skabe mit eget hold og forme det som jeg vil. På den måde tror jeg, at vi kan nå nye højder.

Vi har også valgt at bruge mange kræfter på servicen. Vores gæster skal føle, at der er fokus på dem, lige fra de træder ind ad døren.

Gæsterne skal kunne mærke min passion for mad, og det er vigtigt, at de får en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi har skabt gode rammer til at gæsterne kan hygge sig og spise god mad,” siger Axel Jørgensen.

Ikke et problem at den ligger på første sal

Han har længe haft kig på lokalerne, og han ser ikke et problem i, at restauranten ligger på første sal.

“Jeg har valgt netop dette sted, fordi jeg længe har ønsket de lokaler. Restauranten ligger på første sal, og nogen vil sige at det er en ulempe, men jeg synes det er en kæmpe fordel.

For så ved jeg, at de gæster der kommer op, det er nogen, der har lyst til at besøge os. Jeg har et lækkert lokale og to hyggelige terrasser, der bliver geniale til sommer.

Derudover kommer man væk fra larmen fra gågaden.”

Axel Jørgensen har tilbragt de fleste af sine år i Odense. Han åbnede Marv, fordi han syntes, byen manglede et sted, hvor der ikke var fokus på blandt andet fransk eller asiatisk mad, men mere mad man kan forstå og hvor smagen er helt i fokus.

“Jeg er af den gamle skole, og jeg vil også rigtig gerne skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden, og være kolleger restauranterne imellem i stedet for konkurrenter.

Vi lever jo trods alt af de samme mennesker,” slutter Axel Jørgensen.

Hvad: Restaurant Marv
Hvor: Vestergade 75
Åbningstider: 10-15.30 frokost & 17-21 aften

Du kan se deres website her