MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe madfestival starter: Det skal du prøve til SPIS! Odense Food Festival

Af Michael Qureshi

Det er en af Danmarks største madfestivaler, som åbner i morgen mandag den 10. september og foregår hele uge 37 i Odense.

SPIS! Odense Food Festival er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, konkurrencer såsom Danmarks Bedste Brunsviger og Schiøtzprisen for professionelle kokke, foredrag, udflugter, workshops og kokkeskoler samt Danmarks største gratis madmarked fyldt med aktiviteter til alle og mange flere begivenheder.

Vi har plukket i programmet – og sætter her fokus på højdepunkterne til ugens SPIS! Odense Food Festival

Mandag 10. september

SPIS! Ude

Formålet med hele madfestivalen er naturligvis at inddrage restauranterne i byen og få folk til at være mere bevidste om kvaliteten i maden.

Med SPIS! Ude-konceptet har man samlet en række restauranter, som har sammensat helt særlige menuer til Food Festival’en.

Heriblandt Restaurant Fynboen, Under Lindetræet og mmoks. Du kan se menuer og booke bord her

Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Tirsdag 11. september

Vi har tidligere omtalt flødebollekursus om tirsdagen – du kan læse om det lækre kursus her

Social Dining m. Byens Køkken

Der inviteres til hyggelig social dining på det stemningsfulde Odense Rådhus, når madentusiaster fra Mad & Måltider i Odense Kommune byder på en 2-retters menu (med vin, vand, kaffe og the), der leder tankerne hen på den smukke fynske efterårsskov med kvalitetsråvarer og hjerterum i centrum.

Odense Rådhus, Flakhaven 2, D: 11. september kl. 17.30-20.30

Læs mere her

Onsdag den 12. september

Vin og verden rundt

Kom med vin og verden rundt på en gastronomisk rejse med fem serveringer fra fem forskellige lande med dertilhørende vine fundet og vurderet af eksperterne i H.J. Hansen Vin A/S.

Arkaden Food Market, D. 12. september, kl. 19.00-21.30

Læs mere og køb billet her

Torsdag den 13. september

Vi har tidligere omtalt Créme brûlée workshop, hvor der stadig er pladser tilbage. Læs vores artikel om det her

SPIS! Vietnamesisk

Tag med Hahn i køkkenet og lær at lave velsmagende, vietnamesisk mad. Hahn driver til dagligt madhuset Banh Mi Sai Gon centralt i Odense, der specialiserer sig i det vietnamesiske gadekøkken.

Læs mere og køb billet her

Fredag den 14. september

Vi skrev om den spændende restaurant crawl, hvor man kommer rundt og får smagt på forskellige restauranter. Læs artiklen her

Meyers Pop Up bageri

Meyers bageri rykker til Odense under SPIS! Odense Food Festival, hvor Meyers frister med friskbagte favoritbrød og kager til favorable priser, eks. Meyers syndige kanelsnurre og saftige ølandshvedebrød.

I bageriet kan du også forkæle din egen hjemmebagning med frisk mel, grej og surdej.

Læs mere om de forskellige workshops og aktiviteter her

Der er også madmarked fra 12-17 – læs om det under lørdag.

Lørdag den 15. september

Det hele kulminerer om lørdagen, og der er klart flere højdepunkter at tage fat på. Vi har allerede skrevet om, at Danmarks bedste brunsviger skal kåres, og hvor der er gratis smagsprøver af den snaskede fynske nationalret. Læs artiklen om eventet her

SPIS! Morgenmad

Kom med til en kulturel og appetitlig morgen, når SPIS Odense og Ost & Ko inviterer til morgenmadsbuffet med festlige indslag i Eventyrhavens smukke omgivelser.

Til morgenmadsbuffeten vil du finde det bedste fra danske mejerier: fra delikate oste til nye og kendte varianter af mælk, smør og syrnede mælkeprodukter.

Morgenmaden indledes til et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus fra Byens Højskole, før Rasmus Holmgård fra Ost & Ko introducerer morgenmaden.

Læs mere her

SPIS! Madmarked

Fynske specialiteter, kærlighed til mad, godt håndværk, gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne, fødevarer, som du muligvis aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage er blot nogle af de ting, du møder på SPIS! Madmarked i år.

SPIS! Odense Food Festival afholder SPIS!-Madmarked, et af de lækreste madmarkeder i byen.

Der er fri entré fra 10-16 om lørdagen.

Læs mere her

Søndag den 16. september

SCHIØTZPRISEN 2018

Schiøtzprisen er en åben konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever og finder sted søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15. Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske gastronomiske fortælling.

Søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15 på ODEON.

Læs mere her

Søndagsfrokost

Stiml sammen om langbordet og nyd en søndagsfrokost med gode anretninger fra tre lokale restauranter fra den hyggelige, historiske ende af Odense, når SPIS! Odense Food Festival og Odeon dækker op i Overgade-kvarteret foran ODEON.

Gringas, Fynboen og Restaurant Schiøtz fylder tallerkenerne med frokostlækkerier og du kan skylle efter med en variation af kølige Schiøtz-øl eller sodavand, som er sat frem på bordet. Ca. 3 til hver.

Jazzbandet spiller fra kl. 11.30 og vi serverer kl. 12.00.

Du kan se menuen og læse mere her