Kæmpe madfestival starter: Det skal du prøve til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er en af Danmarks største madfestivaler, som åbner i morgen mandag den 10. september og foregår hele uge 37 i Odense.

SPIS! Odense Food Festival er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, konkurrencer såsom Danmarks Bedste Brunsviger og Schiøtzprisen for professionelle kokke, foredrag, udflugter, workshops og kokkeskoler samt Danmarks største gratis madmarked fyldt med aktiviteter til alle og mange flere begivenheder.

Vi har plukket i programmet – og sætter her fokus på højdepunkterne til ugens SPIS! Odense Food Festival

Mandag 10. september

SPIS! Ude

Formålet med hele madfestivalen er naturligvis at inddrage restauranterne i byen og få folk til at være mere bevidste om kvaliteten i maden.

Med SPIS! Ude-konceptet har man samlet en række restauranter, som har sammensat helt særlige menuer til Food Festival’en.

Heriblandt Restaurant Fynboen, Under Lindetræet og mmoks. Du kan se menuer og booke bord her

Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Tirsdag 11. september

Vi har tidligere omtalt flødebollekursus om tirsdagen – du kan læse om det lækre kursus her

Social Dining m. Byens Køkken

Der inviteres til hyggelig social dining på det stemningsfulde Odense Rådhus, når madentusiaster fra Mad & Måltider i Odense Kommune byder på en 2-retters menu (med vin, vand, kaffe og the), der leder tankerne hen på den smukke fynske efterårsskov med kvalitetsråvarer og hjerterum i centrum.

Odense Rådhus, Flakhaven 2, D: 11. september kl. 17.30-20.30

Læs mere her

Onsdag den 12. september

Vin og verden rundt

Kom med vin og verden rundt på en gastronomisk rejse med fem serveringer fra fem forskellige lande med dertilhørende vine fundet og vurderet af eksperterne i H.J. Hansen Vin A/S.

Arkaden Food Market, D. 12. september, kl. 19.00-21.30

Læs mere og køb billet her

Torsdag den 13. september

Vi har tidligere omtalt Créme brûlée workshop, hvor der stadig er pladser tilbage. Læs vores artikel om det her

SPIS! Vietnamesisk

Tag med Hahn i køkkenet og lær at lave velsmagende, vietnamesisk mad. Hahn driver til dagligt madhuset Banh Mi Sai Gon centralt i Odense, der specialiserer sig i det vietnamesiske gadekøkken.

Læs mere og køb billet her

Fredag den 14. september

Vi skrev om den spændende restaurant crawl, hvor man kommer rundt og får smagt på forskellige restauranter. Læs artiklen her

Meyers Pop Up bageri

Meyers bageri rykker til Odense under SPIS! Odense Food Festival, hvor Meyers frister med friskbagte favoritbrød og kager til favorable priser, eks. Meyers syndige kanelsnurre og saftige ølandshvedebrød.

I bageriet kan du også forkæle din egen hjemmebagning med frisk mel, grej og surdej.

Læs mere om de forskellige workshops og aktiviteter her

Der er også madmarked fra 12-17 – læs om det under lørdag.

Lørdag den 15. september

Det hele kulminerer om lørdagen, og der er klart flere højdepunkter at tage fat på. Vi har allerede skrevet om, at Danmarks bedste brunsviger skal kåres, og hvor der er gratis smagsprøver af den snaskede fynske nationalret. Læs artiklen om eventet her

SPIS! Morgenmad

Kom med til en kulturel og appetitlig morgen, når SPIS Odense og Ost & Ko inviterer til morgenmadsbuffet med festlige indslag i Eventyrhavens smukke omgivelser.

Til morgenmadsbuffeten vil du finde det bedste fra danske mejerier: fra delikate oste til nye og kendte varianter af mælk, smør og syrnede mælkeprodukter.

Morgenmaden indledes til et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus fra Byens Højskole, før Rasmus Holmgård fra Ost & Ko introducerer morgenmaden.

Læs mere her

SPIS! Madmarked

Fynske specialiteter, kærlighed til mad, godt håndværk, gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne, fødevarer, som du muligvis aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage er blot nogle af de ting, du møder på SPIS! Madmarked i år.

SPIS! Odense Food Festival afholder SPIS!-Madmarked, et af de lækreste madmarkeder i byen.

Der er fri entré fra 10-16 om lørdagen.

Læs mere her

Søndag den 16. september

SCHIØTZPRISEN 2018

Schiøtzprisen er en åben konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever og finder sted søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15. Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske gastronomiske fortælling.

Søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15 på ODEON.

Læs mere her

Søndagsfrokost

Stiml sammen om langbordet og nyd en søndagsfrokost med gode anretninger fra tre lokale restauranter fra den hyggelige, historiske ende af Odense, når SPIS! Odense Food Festival og Odeon dækker op i Overgade-kvarteret foran ODEON.

Gringas, Fynboen og Restaurant Schiøtz fylder tallerkenerne med frokostlækkerier og du kan skylle efter med en variation af kølige Schiøtz-øl eller sodavand, som er sat frem på bordet. Ca. 3 til hver.

Jazzbandet spiller fra kl. 11.30 og vi serverer kl. 12.00.

Du kan se menuen og læse mere her

 

Stor bagedyst i næste uge: Laver du Odenses bedste kager?

Skrevet af: Michael Qureshi

Over en million ser med på DR, når Den Store Bagedyst kører over skærmen.

I næste uge kommer den lokale version af tv-programmet til byen.

Arkaden Food Market inviterer til den velgørende kagedyst med navnet Ar’kagen Kagedyst.

Lækre præmier og en god sag

Det løber af stablen på torsdag d. 30. maj, hvor du kan komme ind med din egen kage og få den vurderet af et yderst kompetent dommerpanel. Top 3 kan endda se frem til lækre præmier.

Den lækre kage går på ingen måde til spilde, for kagerne sælges senere i Arkaden til fordel for Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 12.00: Børn kan komme og pynte deres egen cupcake med blandt andet farverig frosting og knasende krymmel i samarbejde med Konditoriet Kagedåsen. Det er helt gratis at deltage, men da der kun er plads til 50 fungerer det efter først til mølle-princippet.

Kl. 13.00: Kagedysten begynder. Kom ind i Arkaden med dit mesterværk af en hjemmelavet kage. Et kompetent dommerpanel bestående af Konditoriet Kagedåsen, Maria Vestergaard og Jette fra www.kagefryd.dk vil herefter smage og vurdere kagerne.

Første, anden og tredjepladsen annonceres og modtager flotte præmier sponsoreret af Odense Marcipan og H.J. Hansen Vin A/S

Alle kagerne sælges bagefter

Alle kagerne sælges herefter til 35 kr. stk., hvorfra hele salget går til Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Du tilmelder dig til Ar’kagen Bagedyst ved at sende en mail til mt@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og Ar’kagen i emnefeltet.

Dernæst møder du blot op d. 30. maj med din kage til minimum otte personer og så er konkurrencen i gang.

Hvad: Ar’kagen kagedyst
Hvor: Arkaden Food Market
Hvornår: Torsdag d. 30 maj. kl. 12-16

Du finder mere info om arrangementet her.

Vild weekend i vente i Odense: Så meget sker der

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Odense Havnekulturfestival
Foto: Odense Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj tegner til at blive ret så begivenhedsrig her i Odense.

Vi har derfor taget helikopterblikket og plukket de bedste arrangementer ud til dig.

Havnekulturfestival 2019

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Du kan læse mere om programmet i denne artikel

OB kan vinde bronze

Det er otte år sidst, at OB vandt medaljer.

Men denne sæson har så sandelig vendt op og ned på OBs position i dansk fodbold. For første gang siden sølv i 2011 kan OB vinde medaljer, og det kan skabe en massiv fodboldfest i hele byen lørdag.

Der er naturligvis udsolgt på stadion, og OB har brug for stor opbakning for at sikre sig tre point i hjemmekampen mod Brøndby.

Samtidig skal man håbe på, at Esbjerg sætter point til mod FC Midtjylland på udebane.

OB-Brøndby på Nature Energy Park kl. 17.00 lørdag d. 25. maj

Centimeter marathon med Rasmus Klump

Nu har selv de allermindste i familien også muligheden for at blive maratonløbere,når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton på søndag lørdag d. 26. maj 11.00 ved Arkaden Food Market i Odense C.

Fra klokken 10.00 er der udlevering af Rasmus Klump veste. Klokken 10.50 er der opvarmning med Rasmus Klump.

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42.195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter, altså hvad der svarer til godt 400 meter.

Dermed kan selv de mindste være med og kalde sig for maratonløbere og samtidig få en sjov oplevelse.

Der sker desuden masser af spændende aktiviteter hele dagen. Læs om det her

Anne Sanne Lis koncert

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen sammen – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

De spiller i Odense lørdag d. 25. maj.

Turneen startede i Aalborg i sidste uge. Her skrev vores søster-site MigogAalborg således i anmeldelsen;

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Du kan læse hele anmeldelsen her

Du kan tjekke billetter her – der er ikke udsolgt

Aspargesfrokosten

i år er der 10 års jubilæum for Aspargesfrokosten.

Det er SPIS! Odense, som står bag den hyggelige tradition.

De bedste asparges vokser på Fyn. Det ved alle, og i et helt årti har de hvert år bragt de fynske restauranter sammen til årets hyggeligste forårstradition – Aspargesfrokosten.

Lørdag d. 25. maj 2019 gør de det igen i de hyggelige omgivelser i Farvergården ved Brandts i Odense C, og man må sige, at de har samlet et væld af odenseanske toprestauranter.

Se alle restauranter de har samlet her

Gør et møbelkup

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Du kan læse mere om det her

Vintage loppemarked

Hvis du er typen, der er mere til trompetbukser, pin-up-kjoler og korsetter end den sidste nye mode, så findes der det perfekte tøjmarked netop for dig.

Vintagetøj loppemarked arrangeres af fællesskabet i Vintapperstræde.

Det bliver et mangfoldigt modeunivers for skattejægere, vintageentusiaster og alle andre med den mindste hang til glamour, stilnørderi, tøjmagi og modehistorie.”

2019-udgave af den populære tøjskattejagt afholdes lørdag d. 25. maj fra 10-15.

Læs mere her

Legendarisk spisested genåbner: Kendte restaurant-brødre overtager Capri

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Capri
Foto: Capri

Det var Odenses ældste restaurant med samme ejer, der efter 40 år tidligere på året lukkede.

Restaurant Capri i Dronningensgade måtte lukke og slukke, efter ejeren Francesco Aversa ikke længere kunne få det til at løbe rundt.

Men nu er der rigtig gode nyheder.

For brødrene Foschi, der også står bag Restaurant Fynboen, genåbner Capri med et kraftigt ansigtsløft.

“På Capri tror vi på traditioner og på familie,” siger Luciano Foschi, der sammen med sin bror Stefano, har overtaget Capri.

Husker utallige besøg på Capri i opvækst

I en pressemeddelelse skriver brødrene Foschi, at de glæder sig til at genåbne stedet.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok.

Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

“Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.”

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere.

Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

“Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne.” fortæller Luciano, og fortsætter:

“Vi kom her jo begge som børn, og det var en af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre.

Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.”

Ægte italiensk ophav

“Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort.

Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok,” Stefano Foschi.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet; “Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad,” griner Stefano

“Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!” og Luciano fortsætter;

“Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.”

Capris genopstanden og genåbning!

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’.

Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet.

Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen.

“Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere,” Stefano Foschi

Efter Spis og Støt tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet, og maden bliver tilberedt med de bedste Italienske og Fynske råvarer.

Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

“Vi vil ikke nøjes med at gøre det ‘godt nok’, og derfor har vi måske testet 25 forskellig opskrifter på pizzadej ud, og er endeligt landet på en vi føler vi kan være stolte af.” fortæller Stefano.

Capri har ikke en officiel åbningsreception, men planen er at slå det sammen med stedets 40 års fødselsdag.