Kæmpe madfestival starter: Det skal du prøve til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er en af Danmarks største madfestivaler, som åbner i morgen mandag den 10. september og foregår hele uge 37 i Odense.

SPIS! Odense Food Festival er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, konkurrencer såsom Danmarks Bedste Brunsviger og Schiøtzprisen for professionelle kokke, foredrag, udflugter, workshops og kokkeskoler samt Danmarks største gratis madmarked fyldt med aktiviteter til alle og mange flere begivenheder.

Vi har plukket i programmet – og sætter her fokus på højdepunkterne til ugens SPIS! Odense Food Festival

Mandag 10. september

SPIS! Ude

Formålet med hele madfestivalen er naturligvis at inddrage restauranterne i byen og få folk til at være mere bevidste om kvaliteten i maden.

Med SPIS! Ude-konceptet har man samlet en række restauranter, som har sammensat helt særlige menuer til Food Festival’en.

Heriblandt Restaurant Fynboen, Under Lindetræet og mmoks. Du kan se menuer og booke bord her

Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Tirsdag 11. september

Vi har tidligere omtalt flødebollekursus om tirsdagen – du kan læse om det lækre kursus her

Social Dining m. Byens Køkken

Der inviteres til hyggelig social dining på det stemningsfulde Odense Rådhus, når madentusiaster fra Mad & Måltider i Odense Kommune byder på en 2-retters menu (med vin, vand, kaffe og the), der leder tankerne hen på den smukke fynske efterårsskov med kvalitetsråvarer og hjerterum i centrum.

Odense Rådhus, Flakhaven 2, D: 11. september kl. 17.30-20.30

Læs mere her

Onsdag den 12. september

Vin og verden rundt

Kom med vin og verden rundt på en gastronomisk rejse med fem serveringer fra fem forskellige lande med dertilhørende vine fundet og vurderet af eksperterne i H.J. Hansen Vin A/S.

Arkaden Food Market, D. 12. september, kl. 19.00-21.30

Læs mere og køb billet her

Torsdag den 13. september

Vi har tidligere omtalt Créme brûlée workshop, hvor der stadig er pladser tilbage. Læs vores artikel om det her

SPIS! Vietnamesisk

Tag med Hahn i køkkenet og lær at lave velsmagende, vietnamesisk mad. Hahn driver til dagligt madhuset Banh Mi Sai Gon centralt i Odense, der specialiserer sig i det vietnamesiske gadekøkken.

Læs mere og køb billet her

Fredag den 14. september

Vi skrev om den spændende restaurant crawl, hvor man kommer rundt og får smagt på forskellige restauranter. Læs artiklen her

Meyers Pop Up bageri

Meyers bageri rykker til Odense under SPIS! Odense Food Festival, hvor Meyers frister med friskbagte favoritbrød og kager til favorable priser, eks. Meyers syndige kanelsnurre og saftige ølandshvedebrød.

I bageriet kan du også forkæle din egen hjemmebagning med frisk mel, grej og surdej.

Læs mere om de forskellige workshops og aktiviteter her

Der er også madmarked fra 12-17 – læs om det under lørdag.

Lørdag den 15. september

Det hele kulminerer om lørdagen, og der er klart flere højdepunkter at tage fat på. Vi har allerede skrevet om, at Danmarks bedste brunsviger skal kåres, og hvor der er gratis smagsprøver af den snaskede fynske nationalret. Læs artiklen om eventet her

SPIS! Morgenmad

Kom med til en kulturel og appetitlig morgen, når SPIS Odense og Ost & Ko inviterer til morgenmadsbuffet med festlige indslag i Eventyrhavens smukke omgivelser.

Til morgenmadsbuffeten vil du finde det bedste fra danske mejerier: fra delikate oste til nye og kendte varianter af mælk, smør og syrnede mælkeprodukter.

Morgenmaden indledes til et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus fra Byens Højskole, før Rasmus Holmgård fra Ost & Ko introducerer morgenmaden.

Læs mere her

SPIS! Madmarked

Fynske specialiteter, kærlighed til mad, godt håndværk, gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne, fødevarer, som du muligvis aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage er blot nogle af de ting, du møder på SPIS! Madmarked i år.

SPIS! Odense Food Festival afholder SPIS!-Madmarked, et af de lækreste madmarkeder i byen.

Der er fri entré fra 10-16 om lørdagen.

Læs mere her

Søndag den 16. september

SCHIØTZPRISEN 2018

Schiøtzprisen er en åben konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever og finder sted søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15. Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske gastronomiske fortælling.

Søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15 på ODEON.

Læs mere her

Søndagsfrokost

Stiml sammen om langbordet og nyd en søndagsfrokost med gode anretninger fra tre lokale restauranter fra den hyggelige, historiske ende af Odense, når SPIS! Odense Food Festival og Odeon dækker op i Overgade-kvarteret foran ODEON.

Gringas, Fynboen og Restaurant Schiøtz fylder tallerkenerne med frokostlækkerier og du kan skylle efter med en variation af kølige Schiøtz-øl eller sodavand, som er sat frem på bordet. Ca. 3 til hver.

Jazzbandet spiller fra kl. 11.30 og vi serverer kl. 12.00.

Du kan se menuen og læse mere her

 

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link