Kæmpe madfestival starter: Det skal du prøve til SPIS! Odense Food Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er en af Danmarks største madfestivaler, som åbner i morgen mandag den 10. september og foregår hele uge 37 i Odense.

SPIS! Odense Food Festival er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, konkurrencer såsom Danmarks Bedste Brunsviger og Schiøtzprisen for professionelle kokke, foredrag, udflugter, workshops og kokkeskoler samt Danmarks største gratis madmarked fyldt med aktiviteter til alle og mange flere begivenheder.

Vi har plukket i programmet – og sætter her fokus på højdepunkterne til ugens SPIS! Odense Food Festival

Mandag 10. september

SPIS! Ude

Formålet med hele madfestivalen er naturligvis at inddrage restauranterne i byen og få folk til at være mere bevidste om kvaliteten i maden.

Med SPIS! Ude-konceptet har man samlet en række restauranter, som har sammensat helt særlige menuer til Food Festival’en.

Heriblandt Restaurant Fynboen, Under Lindetræet og mmoks. Du kan se menuer og booke bord her

Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Tirsdag 11. september

Vi har tidligere omtalt flødebollekursus om tirsdagen – du kan læse om det lækre kursus her

Social Dining m. Byens Køkken

Der inviteres til hyggelig social dining på det stemningsfulde Odense Rådhus, når madentusiaster fra Mad & Måltider i Odense Kommune byder på en 2-retters menu (med vin, vand, kaffe og the), der leder tankerne hen på den smukke fynske efterårsskov med kvalitetsråvarer og hjerterum i centrum.

Odense Rådhus, Flakhaven 2, D: 11. september kl. 17.30-20.30

Læs mere her

Onsdag den 12. september

Vin og verden rundt

Kom med vin og verden rundt på en gastronomisk rejse med fem serveringer fra fem forskellige lande med dertilhørende vine fundet og vurderet af eksperterne i H.J. Hansen Vin A/S.

Arkaden Food Market, D. 12. september, kl. 19.00-21.30

Læs mere og køb billet her

Torsdag den 13. september

Vi har tidligere omtalt Créme brûlée workshop, hvor der stadig er pladser tilbage. Læs vores artikel om det her

SPIS! Vietnamesisk

Tag med Hahn i køkkenet og lær at lave velsmagende, vietnamesisk mad. Hahn driver til dagligt madhuset Banh Mi Sai Gon centralt i Odense, der specialiserer sig i det vietnamesiske gadekøkken.

Læs mere og køb billet her

Fredag den 14. september

Vi skrev om den spændende restaurant crawl, hvor man kommer rundt og får smagt på forskellige restauranter. Læs artiklen her

Meyers Pop Up bageri

Meyers bageri rykker til Odense under SPIS! Odense Food Festival, hvor Meyers frister med friskbagte favoritbrød og kager til favorable priser, eks. Meyers syndige kanelsnurre og saftige ølandshvedebrød.

I bageriet kan du også forkæle din egen hjemmebagning med frisk mel, grej og surdej.

Læs mere om de forskellige workshops og aktiviteter her

Der er også madmarked fra 12-17 – læs om det under lørdag.

Lørdag den 15. september

Det hele kulminerer om lørdagen, og der er klart flere højdepunkter at tage fat på. Vi har allerede skrevet om, at Danmarks bedste brunsviger skal kåres, og hvor der er gratis smagsprøver af den snaskede fynske nationalret. Læs artiklen om eventet her

SPIS! Morgenmad

Kom med til en kulturel og appetitlig morgen, når SPIS Odense og Ost & Ko inviterer til morgenmadsbuffet med festlige indslag i Eventyrhavens smukke omgivelser.

Til morgenmadsbuffeten vil du finde det bedste fra danske mejerier: fra delikate oste til nye og kendte varianter af mælk, smør og syrnede mælkeprodukter.

Morgenmaden indledes til et akkompagnement af Odense Kammerkor og fællessang med Claus fra Byens Højskole, før Rasmus Holmgård fra Ost & Ko introducerer morgenmaden.

Læs mere her

SPIS! Madmarked

Fynske specialiteter, kærlighed til mad, godt håndværk, gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne, fødevarer, som du muligvis aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage er blot nogle af de ting, du møder på SPIS! Madmarked i år.

SPIS! Odense Food Festival afholder SPIS!-Madmarked, et af de lækreste madmarkeder i byen.

Der er fri entré fra 10-16 om lørdagen.

Læs mere her

Søndag den 16. september

SCHIØTZPRISEN 2018

Schiøtzprisen er en åben konkurrence for professionelle kokke og kokkeelever og finder sted søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15. Med Schiøtzprisen ønsker SPIS! Odense Food Festival at sætte fokus på den fynske gastronomiske fortælling.

Søndag d. 16. september kl. 11.00-14.15 på ODEON.

Læs mere her

Søndagsfrokost

Stiml sammen om langbordet og nyd en søndagsfrokost med gode anretninger fra tre lokale restauranter fra den hyggelige, historiske ende af Odense, når SPIS! Odense Food Festival og Odeon dækker op i Overgade-kvarteret foran ODEON.

Gringas, Fynboen og Restaurant Schiøtz fylder tallerkenerne med frokostlækkerier og du kan skylle efter med en variation af kølige Schiøtz-øl eller sodavand, som er sat frem på bordet. Ca. 3 til hver.

Jazzbandet spiller fra kl. 11.30 og vi serverer kl. 12.00.

Du kan se menuen og læse mere her

 

Flere navne afsløret: Ikonisk amerikansk band til Heartland Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

90’er bandet Smashing Pumpkins kommer til Fyn i sommeren 2019.

Det melder Heartland Festival ud torsdag morgen, hvor de afslører det næste kuld navne til den populære festival.

Faktisk er Smashing Pumpkins mere aktuelle end de har været længe, da de har udgivet et nyt album her i november med titlen “Shiny and oh so bright”.

De kaldes for et af de mest legendariske rockbands, og har igennem årene solgt mere end 30 millioner albums.

Derudover har man præsenteret navne som sydafrikanske Die Antwoord, Hatchie, Lewis Capaldi, Jada og Folkeklubben.

I sidste uge kunne Heartland præsentere den karismatiske sangerinde Solange som første musikalske hovednavn på Heartland 2019.

Solange hittede med nummeret Losing You i 2012, der fik stort internationalt gennembrud.

Siden har hun vist sig som en af de stærkere kvinder på den internationale alternative R&B popscene, med en kobling af både soul, artpop, motown og funk.

I 2017 modtog hun desuden en Grammy for Best R&B Performancefor singlen Cranes in the Sky fra samme album.

Solange er lillesøster til den verdensberømte og ikoniske sangerinde Queen B aka Beyoncé.

En festival til det kvalitetsbevidste publikum

Den fynske festival finder sted d. 30. maj – 1. juni i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Fyn.

Det ekstraordinære ved Heartland er, at den ikke ligner de festivaler man normalt ser i Danmark.

Festivalen henvender sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum, hvor musik, mad, kunst og snak forenes i magiske omgivelser.

Med 14.000 besøgende gæster i år, og store kunstnere som blandt andet MØ og Van Morrison, har Heartland sat barren højt til musikprogrammet 2019 – og det starter allerede godt med Solange på plakaten.

De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden.

Du kan læse mere om Heartland her.

Top DJ-navn kommer til byen: Morten spiller på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi

Han bliver booket til nogle af Europas hotteste steder.

Han har lavet adskillige store hits, som har toppet hitlister både i Danmark og internationalt. Nu kommer Top DJ-navnet Morten (tidligere kendt som Morten Breum) til Odense.

Direkte fra Los Angeles til Odense for en aften

Fredag d. 30. november spiller han på natklubben Aya som ligger midt i byen.

På Facebook jubler Aya naturligt nok over deres scoop.

“Vi kan ikke beskrive med ord, hvor glade vi er for den kæmpe opbakning, I giver os weekend efter weekend. Derfor er det på tide vi giver jer lidt igen.

Det har kostet blod, sved og tårer at lukke denne historiske store booking, hvor vi for en enkelt nat flyver Danmarks største DJ ind fra Los Angeles til Odense, kun for at give jer et eksklusivt liveshow på Aya Club.

De seneste par år har han for alvor sat Danmark på verdenskortet ved at slå igennem på den internationale scene, hvor han har spillet på nogen af verdens absolut største festivaller.

David Guetta, Afrojack, Avicii og Steve Aoki er blot få navne Morten kan sættes i bås med.

Ingen tvivl om at han lever og ånder for musikken og at lave musik med disse navne gør at manden ikke behøves yderligere introduktion,” skriver de.

I Odense gæstede Morten også Odense, da han spillede til gadefesten Generator 2018.

Morten har flere gange trukket så mange til sine koncerter, at der har været lukket ned for flere besøgende til blandt andet Tinderbox og Distortion.

Hvad: Morten spiller i Odense
Hvor: Aya Natklub, Klingenberg 14
Hvornår: Fredag d. 30. november

Læs mere her

Endnu en restaurant er åbnet i Odense: Marv satser på den gode spiseoplevelse

Skrevet af: Simone Vestergaard

Restauranter, caféer, bistroer og Take Away skyder op med høj fart i Odenses spirende byliv.

I dag åbnede Danmarks største sushikæde SushiMania på Jernbanegade med kæmpe kø til gratis sushi.

Tirsdag aften kunne MigogOdense afsløre, at i næste uge åbner både Café A og Cassandre Bistro.

Men endnu et spisested har også set dagens lys omend den måske er gået lidt under radaren.

Der er tale om Restaurant Marv i Vestergade 75, og den åbnede for godt en måned siden.

Axel Jørgensen med stor erfaring i restaurationsbranchen står bag det nye spisested.

Lækkert frokostkort og gode priser på aftenmenu

Bedømt ud fra de første uger, menukortet og ikke mindst indretningen er der helt sikkert tale om et sted med fint potentiale.

Alle dage tilbydes der frokostkort med brunch, moules frites, tatar, MARV sandwich og salat.

Mandag, tirsdag og onsdag kan man få en Mad og Vin oplevelse for kun 400 kr. Oplevelsen indeholder fire retter, tre glas vin, kaffe og sødt.

Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne vælge mellem en tre-retters eller fem-retters menu.

Alle retterne er kun på menukortet i én måned, hvorefter de skiftes ud med nye, spændende retter.

Retterne skal smage af noget

På aftenkortet fra kl. 17 består menukortet også af fem a la carte retter. Der er raguot, bøf bearnaise, moules frites, dagens fisk og tatar.

“Min madstil er rustik, og retterne smager af noget.

Jeg vil rigtig gerne, at alle mennesker kan komme ud at spise ordentligt og veltilberedt mad, som ikke behøver at koste en bondegård,” fortæller indehaver Axel Jørgensen til MigogOdense.

Han tilføjer;

“Vi kører meget efter sæson, hvor vi såvidt muligt prøver at bruge råvarerne, som de er og hjælpe dem frem til det punkt, hvor de smager allerbedst,” forklarer han.

Satser på lokale producenter

Der bliver også satset på lokalt med indkøb hos lokale producenter af råvarer.

“Jeg er rigtig glad for Fyn og vores store udvalg af gode lokale producenter med kvalitetsråvarer. Det er lækkert at køre fynsk, så derfor er de fleste af vores råvarer hentet lokalt.”

“Jeg har åbnet Restaurant Marv fordi jeg føler, at det er min tur til at vise hvad jeg kan.

Jeg har valgt et ungt hold, og det har jeg gjort med vilje for, at kunne skabe mit eget hold og forme det som jeg vil. På den måde tror jeg, at vi kan nå nye højder.

Vi har også valgt at bruge mange kræfter på servicen. Vores gæster skal føle, at der er fokus på dem, lige fra de træder ind ad døren.

Gæsterne skal kunne mærke min passion for mad, og det er vigtigt, at de får en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi har skabt gode rammer til at gæsterne kan hygge sig og spise god mad,” siger Axel Jørgensen.

Ikke et problem at den ligger på første sal

Han har længe haft kig på lokalerne, og han ser ikke et problem i, at restauranten ligger på første sal.

“Jeg har valgt netop dette sted, fordi jeg længe har ønsket de lokaler. Restauranten ligger på første sal, og nogen vil sige at det er en ulempe, men jeg synes det er en kæmpe fordel.

For så ved jeg, at de gæster der kommer op, det er nogen, der har lyst til at besøge os. Jeg har et lækkert lokale og to hyggelige terrasser, der bliver geniale til sommer.

Derudover kommer man væk fra larmen fra gågaden.”

Axel Jørgensen har tilbragt de fleste af sine år i Odense. Han åbnede Marv, fordi han syntes, byen manglede et sted, hvor der ikke var fokus på blandt andet fransk eller asiatisk mad, men mere mad man kan forstå og hvor smagen er helt i fokus.

“Jeg er af den gamle skole, og jeg vil også rigtig gerne skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden, og være kolleger restauranterne imellem i stedet for konkurrenter.

Vi lever jo trods alt af de samme mennesker,” slutter Axel Jørgensen.

Hvad: Restaurant Marv
Hvor: Vestergade 75
Åbningstider: 10-15.30 frokost & 17-21 aften

Du kan se deres website her