Oplev din by trods kulden: Koncerter og kulturelle oplevelser til alle

Skrevet af: Redaktionen

I denne weekend bugner det med spændende aktiviteter. Der er adskillige fede koncerter, masser af kulturelle oplevelser og flere lækre madevents for madørerne. Derudover er der mulighed for spas, gak og løjer for børn og barnlige sjæle til de mange fastelavnsfester rundt omkring i byen. Så træk i vintertøjet, trods kulden og oplev Odense.

Musik

Fredag kl. 17.00: Symfonikoncert i ODEON
Saml familien – store som små – og kom med helt ind under huden på Johannes Brahms Symfoni nr. 3, som er en hyldest til glæden ved livet og friheden. Musikformidleren, Ole B. Kiilerich, vil sammen med Odense Symfoniorkester lede alle, der er nysgerrige på de store melodier, helt tæt på musikkens magi, mens den skabes. Varighed: 45 minutter.

Læs mere om koncerten og køb din billet her.

Efter koncerten kan du bevæge dig ned i Nedre Foyer og nyde børnevenlige retter i fællesskab med de øvrige koncertgæster. Pris: 100 kr. + billetgebyr

Læs mere om spisningen her.

Fredag kl. 20.00: Allan Olsen Solo på Magasinet Odense
Allan Olsens live-repertoire spænder over hele hans brede sangkatalog, der gør brug af alskens genrer fra rock og punk til folk, rap og a capella. Efter i alt 20 pladeudgivelser og tusindvis af koncerter er Allan Olsen garant for musik på højt niveau.

Supportkunstneren er Mikael K, som er en moderne og farvestrålende folkesanger og en underfundig storyteller.

Læs mere her.

Fredag kl. 21.00: Prime is Coming på Musikhuset Posten
Kom op oplev ti af de stærkeste navne inden for alternativ metal og rock. Konceptet er bygget op omkring korte og intense koncerter, der vil fungere som en forsmag og introduktion til hvert enkelt band. Derudover vil overskuddet blive givet kvit og frit til Børnecancerfonden.

Pris: 120 kr. i forsalg.

Læs mere her.

Lørdag kl. 14.00-17.00: Vinterjazz på Studenterhus Odense
På lørdag kan du opleve Maciej Czajkowski Trio og Karol Domanski til Vinterjazz til en dobbeltkoncert i Studenterhus Odense. Maciej Czajkowski Trio er en akustisk jazzgruppe ledet af pianist og komponist Maciej Czajkowski. Gruppens musik er en blanding af en skandinavisk jazztilgang til rum og atmosfære med komplekse harmonier, stærke melodier og ekspressive improvisationer.

Pris: PWYW (Pay What You Want)

Læs mere her.

Lørdag kl. 15.00: Sofar Sounds Odense 1st Birthday Party på Musikhuset Posten
På lørdag har Sofar Sound eksisteret i et år, og det fejrer de ved at invitere de bands og musikere, som har spillet igennem tiden, til en episk musikaften. Og så er der selvfølgelig fødselsdagskage.

Se, hvilke bands der er tale om, her.

Lørdag kl. 20.00-00.00: Capital of Nowhere på Studenterhus Odense
Oplev energiske rytmer og tunge melodier bryde frem, når Capital of Nowhere indtager scenen på Studenterhus Odense. Bandets gode energi kommer helt ud over scenekanten og gør det umuligt for publikum ikke at rocke med. Og så er der gratis fadøl til fustagen er tom.

Pris: 40 kr. / 30 kr. med studierabat.

Læs mere her.

Søndag kl. 15.00-18.00: Vinterjazz på Studenterhus Odense
Studenterhuset byder dig velkommen til en hyggelig jazzeftermiddag med Łukasz Borowicki Quartet, som er et polsk-dansk band, der spiller originalt og moderne jazz med rødder i en bred jazztradition fra både Amerika og Europa.
Pris: PWYW (Pay What You Want)

Læs mere her.

Kultur

Fredag kl. 21.00-22.30: Stand-up på Studenterhus Odense
Komiker Valdemar Pustelnik undersøger danskernes og sin egen danskhed. Som 4. generations roe-polak og viking-lookalike tager han fat på de helt store nationalfølelser i en blanding af stand-up, historiefortælling og skøre ideer.

Pris: 80 kr. / 60 kr. med studierabat.

Læs mere her.

Lørdag kl. 11.00-12.00: Kunstruten på ODEON
ODEON præsenterer nye, spændende kunstværker til ferniseringen af Kunstruten. Mange af kunstnerne vil være til stede, og de vil efterfølgende stå ved deres værker, hvor de vil fortælle om dem.

Læs mere om ferniseringen her.

Du kan også få en guidet tur, hvor du får rig mulighed for at opleve ODEONs helt enestående arkitektur fra nye vinkler. Du kommer til at opleve et af de første huse i Danmark, hvor musik-, teater- og konferencefaciliteter er samlet under ét tag.

Pris: 70 kr.

Læs mere om den guidede tur her.

Fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 16.00: Forestillingen Forbrændt på Odense Teater
Her kan du opleve en poetisk, barsk og rørende forestilling om smerte og håb. Det bliver en hvirvelvind af stærke følelser og drama.

Læs mere og køb din billet her.

Fredag-lørdag kl. 19.30: Gob Squad’s Kitchen på Teater Momentum
Gob Squad’s Kitchen er en teaterforestilling, som tager dig tilbage til Andy Warhol, til 60’ernes New York, til sex, drugs og rock’n’roll. I Gob Squad’s Kitchen tages du med ind i det Warholske univers, i hans film, følelser og fascinationer, i en rekonstruktion af Warhols “Kitchen” og andre af hans film.

Varighed 100 minutter.

Læs mere her.

Lørdag kl. 16.00: Stop Being Poor på Teater Momentum
Stop Being Poor er en forestilling, som adresserer den kollektive angst og eksaminerer vores forsøg på konstant at være i front og i top i den omnipresente kapitalisme. Forestillingen indrammer en serie af arbejdsdage med vindere og tabere, chefer og deres ansatte. En larmende meditation over, hvordan neoliberal kapitalisme og -perfektionering fungerer.

Varighed 80 minutter.

Læs mere her.

Mad

Hver dag kl. 18.00: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster f85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Fredag kl. 16.00-22.00: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer indenfor til FredagsSlatter fredag eftermiddag og aften. Så kom og drik vin til billige penge og hjælp ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Søndag kl. 12.00: Dining Week starter
Fra søndag den 11. februar til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn. Dining Week er en restaurantfestival og er den største af sin slags i hele Europa. Den afholdes hvert år i uge 7, hvor der samles et udvalg af de bedste restauranter af forskellige køkkentyper i hele landet. Fælles for de udvalgte restauranter er, at de serverer en tre-retters menu for 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person.

Du kan se, hvilke fynske restauranter der er med i festivalen her og evt. booke et bord.

For familien

Søndag kl. 11.00-15.00: Tegnestue for børn i ODEON
Kom og slip kreativiteten løs i ODEONS tegneværksted, hvor du kan male og tegne og lade fantasien føre an. De flotteste tegninger og malerier bliver udvalgt til udstillingen Børnenes Univers. ODEON sørger for farver, pensler og en masse skitsetegninger til at farvelægge.

Læs mere her.

Søndag kl. 12.30: Fastelavnsfest for hele familien i ODEON
ODEON byder velkommen til fastelavnsfest for hele familien. I Café ODEON Social kan du købe fastelavnsboller af flere forskellige salgs, dejligt varmt kakao med flødeskum og god kaffe.

Det kræver tilmelding, men koster ikke en krone. For at deltage i “slå-katten-af-tønden” skal man tilmelde sig i den aldersgruppe, man tilhører.

Tilmeld dig her.

Lørdag kl. 11.00 og 13.00: Børneforestilling på Nørregaards Teater
Ørerne i maskinen er historien om noder og unoder, metronomer og ekkomaskiner og ikke mindst et gryende venskab … måske endda kærlighed? I hvert fald kan du forvente en livsbekræftende sammensætning af musik, glæde og nærvær.

Varighed: 45 minutter.

Læs mere her.

Søndag kl. 15.00-16.00: Fastelavn i Arkaden
I Arkaden Food Market fejrer de fastelavn og inviterer dig til tøndeslagning. Der skal være plads til alle størrelser, så børnene fordeles i to hold efter alder. Kattekongen og Kattedronningen bliver kåret i hver aldersgruppe, hvorefter der vil være uddeling af slikposer til alle børnene. Alle madboder er selvfølgelig åbne, så der vil være god mulighed for at få dækket din sult før eller efter tøndeslagningen.

Lørdag og søndag kl. 10.00-11.00: Fastelavnsweekend i Storms Pakhus
I Storms Pakhus er de vilde med fastelavn. Derfor fylder de hele weekenden med sjove fastelavnsaktiviteter. På lørdag kan du for eksempel lave fastelavnsris og spise lækker frokost i hyggelige omgivelser. Det er gratis, og Storms Pakhus sørger for alle materialerne.

På søndag er der ansigtsmaling fra kl. 11.00 og tøndeslagning fra kl. 14.00. Efter tøndeslagningen vil der være gratis fastelavnsboller til de første 200 børn. Der vil selvfølgelig også være konkurrencer for både bedste, sjoveste og mest kreative kostume.

Læs mere her.

Søndag kl. 11.00: Slå løven af tønden i Odense ZOO
Traditionen tro er der fastelavn i Odense ZOO. Find dit flotteste kostume frem og kig forbi, når løven skal slås af tønden. Tøndeslagning sker kl. 11.00 ved Safari Coffee To Go mellem løver og giraffer.

Der er gratis entré til alle udklædte børn (3-11 år).

Se eventet her.

Søndag kl. 10.00-14.00: Fastelavnsfest og familiekoncert i Kulturmaskinen
Find dit fineste, farligste eller finurligste udklædningstøj frem og kom med til en festlig fastelavnsfest på Kulturmaskinen. Der er maskeworkshop, tøndeslagning og ikke mindst koncert med bandet Martini’s For Børn, der serverer en boblende musikalsk cocktail bestående af boogie-woogie, fantasi og sprudlende rytmer fra Brasilien.

Det er ikke sikkert, du går hjem som kattekonge eller kattedronning, men Kulturmaskinen garanterer, at du går hjem glad i låget med trætte danseben.

Køb din billet og læs mere om arrangementet her.

Shopping

Hver lørdag (og onsdag) kl. 08.00-13.00: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag-søndag kl. 10.00-17.00: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Lørdag kl. 10.00-16.00: Butikkerne i Odense City holder åbent
Tag på shoppetur i Odense City og nyd en kop varm kakao. Butikkerne holder åbent fra klokken 10.00-16.00 lørdag.

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her