MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

TDL KØBERRÅDGIVERE BEGEJSTRET FOR RENTEFALD: Det får stor betydning for vores købere

Af Nybolig TDL

Flere medier har de seneste dage skrevet om bl.a. rentefald, hvor 3,5 pct.-lånet nu er i spil, og hvordan det kan få positiv indvirkning for mange købere på boligmarkedet. Hos Nybolig TDL ser køberrådgiverne også utrolig positivt på det rentefald, vi ser nu.

”Det er meget positivt, at vi kan se et fald i inflationen i USA, så renterne ligeledes falder hos os. Eksperterne siger, at det går den rigtige vej, og det betyder, at alle de købere som måske har holdt vejret lidt de sidste par måneder, kan være klar til at købe nu. Køberne har efterhånden en del flere ejendomme at vælge imellem end de sidste par år. Antallet af ejendomme til salg har været faldende de sidste par år, men fra sommeren 2022 er der sket en stigning med ca. 10.000 ejendomme på landsplan og kurven er opadgående”, udtaler køberrådgiver Benita Brøste, Nybolig TDL.

Ifølge Finans.dk kan 3,5 pct.-lånet med en kurs på lige knapt 93 være attraktiv for de boligkøbere, der har planer om at blive boende i mange år, netop fordi den effektive rente er lav og kursfølsomheden så stor, at det kan blive attraktivt at lægge om senere.

Realkredit Danmark har ligeledes ændret sine låneanbefalinger på baggrund af de seneste dages rentefald.
”Vores 30-årige 4 pct.-lån med afdrag har aktuelt en udbetalingskurs på 95,6. Med andre ord – står man og skal have et fastforrentet 30-årigt lån med afdrag udbetalt i dag, anbefaler vi nu 4 pct.-lånet”, udtaler Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig til Finans.dk.

Ifølge helt nye tal fra Boligsiden.dk blev der i oktober måned solgt 4.488 boliger på landsplan, hvilket er det laveste salgstal for oktober måned siden 2011. Dette betydelige fald i antallet af solgte ejendomme har uden tvivl at gøre med, at renten den seneste tid har været sky-høj. Derfor har Benita Brøste også en formodning om, hvis renteniveauet forbliver på 3,5/4,0 pct., at flere købere ’kan’ og ’tør’ købe drømmeboligen.

Ønsker man råd og vejledning i forbindelse med sit huskøb – uanset om det er i forhold til rentefaldet, spørgsmål i forbindelse med en specifik ejendom eller noget helt tredje, så sidder Nybolig TDL’s køberrådgivere Benita Brøste og Henriette Boelt klar til at rådgive dig på tlf.: 6316 0102.

Artiklen fra Finans.dk kan læses her: https://finans.dk/privatokonomi/ECE14588292/godt-nyt-for-boligmarkedet-35-pctlaanet-er-i-spil-igen/

Udgiver

Nybolig TDL ejes i dag af Michael Thomsen (direktør), Bahadir Demirhan (indehaver og ejendomsmægler) og Tommy Led (indehaver og ejendomsmægler).

Thomsen, Demirhan & Led har i dag 7 forretninger fordelt i Odense og på Nordfyn og er i alt 39 ansatte.

Mere fra Nybolig Thomsen, Demirhan & Led