Vår på første: Populær restaurant udvider med bistro og vinbar

Skrevet af: Michael Qureshi

Restaurant Vår i Vintapperstræde er blandt Odenses mest populære restauranter.

Nu er der endnu mere at glæde sig til fra deres hånd. Således løfter teamet bag Vår sløret for, at de udvider med et nyt projekt.

I starten af oktober åbner Vår en bistro og vinbar med navnet “Vår på Første”.

Maden bliver i Vårs ånd

MigogOdense har snakket med medindehaver Jacob Burmølle-Jensen, som fortæller lidt om konceptet og tankerne bag udvidelsen af det nuværende restaurantkoncept.

“Vi bliver en bistro og vinbar med daglige eller ugentlige “wineflights”, hvor det vil være muligt at smage sig igennem to til fem vine. Maden bliver i “Vårs” ånd, og vi kommer til at bruge de samme leverandører.

Det vil ligeledes være muligt at købe vine ud af huset i vores åbningstider, og vi vil afholde en masse spændende arrangementer med fokus på mad og vin, samt afholde smagninger og middage med vores leverandører,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Vår på første bliver “stedet”

Drengene bag Vår har altid ønsket sig et sted, hvor de selv ville elske at spise og drikke.

Vår på første bliver ”stedet”, og de har valgt at skære alt ind til benet og udelukkende fokusere på god mad, gode vine og fantastisk værtsskab.

“Lokalerne er perfekte til både bistro/vinbar delen, men vi har nu også mulighed for at tage mindre og større selskaber ind, hvor der på begge etager vil være udsigt over den hyggelige gade,” forklarer Jacob fra Vår.

I tillæg til a la carte menuen og den ugentlige 4 retters til 395kr vil Vår på Første også tilbyde et lille udvalg af bar snacks. Ansjoser, oliven, oste og rilette for at nævne et par eksempler.

Har fået en fantastisk start i Odense

Maden bliver som antydet, i ”vårs” ånd men med et lidt mere landligt udtryk så det bliver i Bistro-stilen.

Hvordan har Odense helt generelt taget imod Vår siden åbningen?

“Vi har fået en fantastisk start her i Odense. Det er jo vores “hjem”, og det tror jeg afspejler sig i både mad, vin og atmosfære, hvilket er med til at give vores gæster en god oplevelse.

Vi har ingen store planer, og gør og laver det, vi selv kan lide. Folk slubrer natur- og biodynamiske vine i sig, og vi er rigtig glade for at have været de første, der har introduceret disse “naturlige og levende” vine her i byen.

Odense vokser, og er en enormt fed by at være restauratør i. Folk er ved at få øjenene op de for copy/paste koncepter, der kun er ude efter folks penge, og går mere og mere efter kvalitet, bæredygtighed og velsmag.

Folk med noget oprigtigt på hjerte klarer sig rigtig godt, og et sted som LaLou, der gør det de elsker og ikke kopierer andre vinbarer, har jeg kæmpe respekt for, og jeg kan kun anbefale det sted,” slutter Jacob Burmølle-Jensen.

Læste du vores anmeldelse af Vår?

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster snart Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Odense.

Det sker mandag d. 6. maj i ODEON, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: ODEON
Hvornår: Mandag d. 6. maj kl. 19
Billet-info

Så skal der stemmes: Fynsk ishus i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm

Det er i den grad is-vejr i disse påskedage med tocifrede plusgrader.

Derfor er det også passende at kigge nærmere på, hvem der er Danmarks bedste ishus.

I 2018 landede Guf & Kugler med deres is-hus i Nibe i Nordjylland titlen som Danmarks bedste.

Over 57.000 stemte på opdagdanmark, som efter en gyserafslutning sendte titlen til det nordjyske.

Nu er turen kommet til at finde Danmarks Bedste Ishus 2019. Konkurrencen har kørt i lidt over en måned.

Et enkelt fynsk ishus blandt de 10 bedste

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nu er man så nået til et finale-felt, hvor et enkelt fynsk ishus har sneget sig med i finalen.

Ikke overraskende er der her tale om Vaffelhuset i Kerteminde. Lige nu er der dog langt op til førstepladsen, hvor Isvaflen i Ribe ligger suverænt 1’er i afstemningen.

Der skal bruges stemmer

Knap så godt går det for vores fynske venner, som skraber bunden i finalen. Så der er brug for alle de stemmer, der kan trækkes.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her

Fed kombi: Trendy dansk skomærke gæster Odense på kunstgalleri

Skrevet af: Michael Qureshi

Sig navnet Roccamore, og de fleste kvinder vil lovprise det danske high-end skomærke.

Kvinder elsker stiletter, men det er ikke altid en drøm at gå rundt i dem en hel dag. Der kan man godt få ømme fødder.

Men Roccamore har formået at kombinere lækkert design med komfort. Skoene produceres i Italien med en speciel “opskrift” lavet her i Danmark.

Hemmeligheden bag Roccamores sko er SÅLEN, som er designet i stødabsorberende latex, som former din fod anatomisk korrekt og støtter den på bedst mulige måde.

Hver enkelt sko er håndlavet fra yderst til inderst og er designet til dine fødder.

Tager på forårs-tour

Roccamore har en fysisk butik i København. Men nu tager de på en forårs-tour rundt omkring i de store danske byer. Endnu mere utraditionelt har de valgt at alliere sig med Galleri Sandberg.

På den anden side kan man sagtens argumentere for, at stilletter er kunst.

Roccamore kommer endda hele to dage i træk i Odense som eneste by på den foreløbigt planlagte tour. Her kommer de med stort set hele deres kollektion af stiletter i mange forskellige farver og størrelser.

Finder du den perfekte sko, men er din størrelse revet væk, så lover Roccamore, at de nok skal være behjælpelig med at skaffe den online.

Vi har tidligere skrevet om Galleri Sandberg, der åbnede i Odense i 2017 og siden er blevet et af Odenses mest attraktive gallerier. Du kan læse mere om Galleri Sandberg her.

Hvad: Roccamore on Tour
Hvor: Galleri Sandberg, Ny Vestergade 2 C
Hvornår: Fredag d. 3. maj og lørdag d. 4. maj
Man skal booke en gratis billet for at deltage i arrangementet – her kan man også booke sig ind på forskellige tidspunkter

Tjek det ud på billet-linket her