Vår på første: Populær restaurant udvider med bistro og vinbar

Skrevet af: Michael Qureshi

Restaurant Vår i Vintapperstræde er blandt Odenses mest populære restauranter.

Nu er der endnu mere at glæde sig til fra deres hånd. Således løfter teamet bag Vår sløret for, at de udvider med et nyt projekt.

I starten af oktober åbner Vår en bistro og vinbar med navnet “Vår på Første”.

Maden bliver i Vårs ånd

MigogOdense har snakket med medindehaver Jacob Burmølle-Jensen, som fortæller lidt om konceptet og tankerne bag udvidelsen af det nuværende restaurantkoncept.

“Vi bliver en bistro og vinbar med daglige eller ugentlige “wineflights”, hvor det vil være muligt at smage sig igennem to til fem vine. Maden bliver i “Vårs” ånd, og vi kommer til at bruge de samme leverandører.

Det vil ligeledes være muligt at købe vine ud af huset i vores åbningstider, og vi vil afholde en masse spændende arrangementer med fokus på mad og vin, samt afholde smagninger og middage med vores leverandører,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Vår på første bliver “stedet”

Drengene bag Vår har altid ønsket sig et sted, hvor de selv ville elske at spise og drikke.

Vår på første bliver ”stedet”, og de har valgt at skære alt ind til benet og udelukkende fokusere på god mad, gode vine og fantastisk værtsskab.

“Lokalerne er perfekte til både bistro/vinbar delen, men vi har nu også mulighed for at tage mindre og større selskaber ind, hvor der på begge etager vil være udsigt over den hyggelige gade,” forklarer Jacob fra Vår.

I tillæg til a la carte menuen og den ugentlige 4 retters til 395kr vil Vår på Første også tilbyde et lille udvalg af bar snacks. Ansjoser, oliven, oste og rilette for at nævne et par eksempler.

Har fået en fantastisk start i Odense

Maden bliver som antydet, i ”vårs” ånd men med et lidt mere landligt udtryk så det bliver i Bistro-stilen.

Hvordan har Odense helt generelt taget imod Vår siden åbningen?

“Vi har fået en fantastisk start her i Odense. Det er jo vores “hjem”, og det tror jeg afspejler sig i både mad, vin og atmosfære, hvilket er med til at give vores gæster en god oplevelse.

Vi har ingen store planer, og gør og laver det, vi selv kan lide. Folk slubrer natur- og biodynamiske vine i sig, og vi er rigtig glade for at have været de første, der har introduceret disse “naturlige og levende” vine her i byen.

Odense vokser, og er en enormt fed by at være restauratør i. Folk er ved at få øjenene op de for copy/paste koncepter, der kun er ude efter folks penge, og går mere og mere efter kvalitet, bæredygtighed og velsmag.

Folk med noget oprigtigt på hjerte klarer sig rigtig godt, og et sted som LaLou, der gør det de elsker og ikke kopierer andre vinbarer, har jeg kæmpe respekt for, og jeg kan kun anbefale det sted,” slutter Jacob Burmølle-Jensen.

Læste du vores anmeldelse af Vår?