Vår på første: Populær restaurant udvider med bistro og vinbar

Skrevet af: Michael Qureshi

Restaurant Vår i Vintapperstræde er blandt Odenses mest populære restauranter.

Nu er der endnu mere at glæde sig til fra deres hånd. Således løfter teamet bag Vår sløret for, at de udvider med et nyt projekt.

I starten af oktober åbner Vår en bistro og vinbar med navnet “Vår på Første”.

Maden bliver i Vårs ånd

MigogOdense har snakket med medindehaver Jacob Burmølle-Jensen, som fortæller lidt om konceptet og tankerne bag udvidelsen af det nuværende restaurantkoncept.

“Vi bliver en bistro og vinbar med daglige eller ugentlige “wineflights”, hvor det vil være muligt at smage sig igennem to til fem vine. Maden bliver i “Vårs” ånd, og vi kommer til at bruge de samme leverandører.

Det vil ligeledes være muligt at købe vine ud af huset i vores åbningstider, og vi vil afholde en masse spændende arrangementer med fokus på mad og vin, samt afholde smagninger og middage med vores leverandører,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Vår på første bliver “stedet”

Drengene bag Vår har altid ønsket sig et sted, hvor de selv ville elske at spise og drikke.

Vår på første bliver ”stedet”, og de har valgt at skære alt ind til benet og udelukkende fokusere på god mad, gode vine og fantastisk værtsskab.

“Lokalerne er perfekte til både bistro/vinbar delen, men vi har nu også mulighed for at tage mindre og større selskaber ind, hvor der på begge etager vil være udsigt over den hyggelige gade,” forklarer Jacob fra Vår.

I tillæg til a la carte menuen og den ugentlige 4 retters til 395kr vil Vår på Første også tilbyde et lille udvalg af bar snacks. Ansjoser, oliven, oste og rilette for at nævne et par eksempler.

Har fået en fantastisk start i Odense

Maden bliver som antydet, i ”vårs” ånd men med et lidt mere landligt udtryk så det bliver i Bistro-stilen.

Hvordan har Odense helt generelt taget imod Vår siden åbningen?

“Vi har fået en fantastisk start her i Odense. Det er jo vores “hjem”, og det tror jeg afspejler sig i både mad, vin og atmosfære, hvilket er med til at give vores gæster en god oplevelse.

Vi har ingen store planer, og gør og laver det, vi selv kan lide. Folk slubrer natur- og biodynamiske vine i sig, og vi er rigtig glade for at have været de første, der har introduceret disse “naturlige og levende” vine her i byen.

Odense vokser, og er en enormt fed by at være restauratør i. Folk er ved at få øjenene op de for copy/paste koncepter, der kun er ude efter folks penge, og går mere og mere efter kvalitet, bæredygtighed og velsmag.

Folk med noget oprigtigt på hjerte klarer sig rigtig godt, og et sted som LaLou, der gør det de elsker og ikke kopierer andre vinbarer, har jeg kæmpe respekt for, og jeg kan kun anbefale det sted,” slutter Jacob Burmølle-Jensen.

Læste du vores anmeldelse af Vår?

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Odense ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Odense

Ugen starter med dagstemperaturer på 22 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der 18 grader og med let vind på 1 m/s.

Om fredagen ser det ekstra godt ud med fuld sol og hele 23 grader. Lørdag følger trop med sol og 21 grader.

Søndag får vi en solpause med lidt skyer, mens mandag og tirsdag står på sol og hhv. 22 og 19 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Efter voldsom ulykke i går: Justitsministeren reagerer på vanvidskørsel i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En voldsom ulykke i går aftes, med flere biler og adskillige tilskadekomne, har nu fået justitsministeren til orde.

Han udtaler i en pressemeddelelse, at det er “helt uacceptabelt”.

Efter sommerferien vil justitsministeren arbejde mod at skærpe straffen for vanvidskørsel, herunder for kapkørsel.

”Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare. Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så vanvidsbilisterne hurtigst muligt kan blive stillet til ansvar.” siger Nick Hækkerup.

Fyns Politi meddelte i går, at der var tre køretøjer involveret, syv tilskadekomne og én fastklemt. Flere af de tilskadekomne var helt tilfældige ofre for ulykken.

TV2 oplyser i dag, at der er to indlagt i forbindelse med ulykken.

“Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker. Regeringen vil snarest efter sommerferien derfor fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold.” siger Nick Hækkerup i pressemeddelelsen om hændelsen, der fandt sted i Odense i går.

“Biler brugt til vanvidskørsel skal fremover som hovedregel også beslaglægges på stedet. Og derefter skal bilerne konfiskeres og bortsælges. Uanset ejerforhold.

Og bilistens kørekort skal inddrages med det samme. Vi skal have trygheden tilbage på vejene.”

Regeringen fremlagde tidligere på året et udspil med ni tiltag mod vanvidsbilisme, der netop skal sætte ind mod denne hensynsløse adfærd, der udsætter menneskers liv for fare.

Et af tiltagene handler om kapkørsel, hvor straffen fremover som udgangspunkt skal være 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Tidligere var udgangspunktet alene en bøde. Læs regeringens udspil mod vanvidskørsel her.