Tømmermænd i Odense: Disse 10 spisesteder skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
ZULT i Arkaden Food Market.
ZULT i Arkaden Food Market.

Du kender sikkert godt det med at vågne op med dundrende hovedpine og småkvalme efter en aften med liiiidt for meget alkohol?

Det er søndag, så måske har du været igennem det i dag.

I sådan en situation har mange mest lyst til en omgang saltet, snasket og lækker mad, og det kan du heldigvis få på mange af Odenses spisesteder.

Vi har gjort forarbejdet for dig og giver dig her en liste over 10 steder i Odense, hvor du kan få lækker tømmermændsmad.

Werners Grill

Werners Grill er et lille hyggeligt spisested i Nørregade, som er indrettet med diverse loppefund, sjove skilte, og forskellige lamper. Werners koncept er god, fedtet grillmad lavet fra bunden, og dermed er det et perfekt bud på lækker tømmermændsmad. Her er råvarerne og smagen i fokus, og man går ikke op i, hvor mange kalorier der er i maden.

Prøv f.eks. Werners sprøde kyllingevinger med sød chilisovs, de salte pomfritter med hjemmelavede mayo eller den forrygende bøfsandwich, som er blevet anerkendt af juryen bag Danmarks Bedste Bøfsandwich.

Læs hele vores anmeldelse af Werners Grill her.

Werners Grill
Nørregade 22
5000 Odense

Werners Grill.

Molotov – Burgers & Cocktails

Konceptet hos Molotov er enkelt: Du bestiller i baren, hvorefter du får serveret din mad og drikke ved bordet. Også menukortet er enkelt, og du kan vælge imellem fire forskellige burgere med sprøde, krydrede pommes frites som tilbehør. Prøv f.eks. deres dobbelte cheeseburger Dr. Disrespect med mørt og saftigt kød og en blød bolle. En rigtig snasket sag – perfekt til tømmermændene.

Til din burger kan du f.eks. nyde en af deres lækre, overdådige milkshakes.

Du kan enten spise maden i restauranten eller tage den med dig hjem.

Læs vores anmeldelse af Molotov her.

Molotov – Burgers & Cocktails
Gråbrødre Plads 4, ST. TV
5000 Odense C

Molotov – Burgers & Cocktails.

Mamma’s Odense

Hos Mamma’s kan du vælge imellem et stort udvalg af italienske retter – heriblandt naturligvis også pizzaer, som altid er et hit på en tømmermændsdag. Prøv f.eks. Mamma’s snaskede Meat Lover med ost, tomat, peperoni, skinke, bacon, oksekød og cocktailpølser. Hvis I er to, kan I også dele en halv pizza og en halv pastaret som f.eks. en Fettuccine con Pollo e Brocoletti med kylling, broccoli, pesto, hvidvin og hvidløg.

Bestil som take-away, eller spis i restauranten i Klaregade.

Mamma’s Odense
Klaregade 4, 5000 Odense C
Hjallesevej 28, 5000 Odense C (kun take-away)

Mamma’s.

Arkaden Food Market

Odenses nyeste food market har også et stort udvalg af tømmermændsvenlig mad. Vi kan f.eks. nævne DL Fried Chicken, som du kan nyde med en omgang sprøde fritter eller Danyar Fish & Chips. Derudover kan du også nyde en gourmetburger fra Hungry Dane eller ZULT, som serverer de lækreste paninier med krydrede fritter.

Spis din mad i Arkadens hyggelige omgivelser, eller tag den med dig hjem på sofaen, som mange af boderne tilbyder.

Læs om Gastromands foodcrawl på Arkaden Food Market her.

Arkaden Food Market
Vestergade 68
5000 Odense

Hungry Dane i Arkaden Food Market.

Rosticceria

På den odenseanske pizzascene er Rosticceria en af de ældre spillere, og det er med god grund. Her får man ægte italiensk pizza med en god, luftig bund samt kvalitetsfyld hvor der er arbejdet på smagssammensætningerne.

Hos Rosticceria serverer de også gode pastaretter, sandwiches og blandede italienske specialiteter, hvor især deres tiramisu kan anbefales (køb én til deling – den er stor!).

Rosticceria
Hjallesevej 77, 5230 Odense M (kun take-away)
Brandts Passage 7, 5000 Odense C
Skibhusvej 140, 5000 Odense C

Rosticceria.

Burger Anarchy

Hos Burger Anarchy er der skruet op for ambitionerne, og her kræses der virkelig for detaljerne. Du bliver budt på gourmetburgers i bedste stil, og du kan få alt lige fra en klassisk burger med oksekød til burgere med grillet kylling og parmesanchips samt en med paneret lyssej og jordskokkechips.

Derudover kan du også få flere af deres burgere med en vegetarbøf af kikærter, mandler, rødbede og kumquats. Mulighederne er mange, og kan du ikke vælge, så er der også mulighed for at snuppe tre burgere som sliders.

Læs om Burger Anarchys nye menukort her.

Burger Anarchy
Gravene 2
5000 Odense C

Burger Anarchy.

Storms Pakhus

Hvis I er flere med tømmermænd, kan det nogle gange være svært at blive enige om, hvad man har lyst til at spise. Så er Storms Pakhus det perfekte sted at tage hen. Her kan I spise et lækkert måltid mad, og flere af retterne er også egnede til at tage med hjem.

I kan f.eks. nyde lækre hotdogs, fish and chips, smørrebrød, thailandsk, kinesisk eller indiske street food, burger, pizza og op til 50 cm lange flæskesværd fra GriS. Det er også værd at nævne madboden Duckie Style, som bl.a. serverer ægte tømmermændsfritter stegt i andefedt.

Læs vores anmeldelse af Storms Pakhus her.

Storms Pakhus
Seebladsgade 21
5000 Odense C

Prøv f.eks. en af menuerne hos kinesiske Mr. Phan House i Storms Pakhus.

Chicago Burger

Burger dineren Chicago gør måske ikke så meget væsen af sig udefra, men deres burgere er bestemt værd at smage – og så er de som skræddersyede til tømmermænd. Der er ikke sparet på noget, og du kan få de lækreste snaskede burgere med alverdens slags fyld. Prøv f.eks. deres mest sælgende burger Hollywood Style med 200 g oksebøf, cheddarost, salat, tomat, rødløg, bacon, hjemmelavet hvidløgsmayo og ikke mindst chili cheese. Som en ægte amerikansk diner kan du naturligvis få overdådige milkshakes til din burger.

Du kan enten vælge at spise din mad inde i dineren eller tage den med hjem på sofaen.

Chicago Burger
Buchwaldsgade 11, 5000 Odense C (her kan du ikke ringe og bestille take-away men kun hente i butikken).
Åbakkevej 69, 5210 Odense NV (her kan du ringe og bestille take-away).

Her ses to af Chicago Burgers helt store burgere. Men bare rolig, de fås også i mere mundrette størrelser.

Papa Cucina

Hos Papa Cucina i Kongensgade kan du enten vælge at spise din mad i restauranten eller tage den med dig hjem på sofaen. Her serverer de italiensk street food i form af både pizza og pastaretter. Især deres pizzaer er et besøg værd. Dejen er lavet af en helt særlig blanding af fire forskellige meltyper – spelt, kamut, durum og hvede samt surdej. Herefter koldhæves den i 72 timer efter en traditionel opskrift fra det gamle Rom.

Toppingen på pizzaerne er også helt ekstraordinær og lavet af lækre råvarer. Prøv f.eks. deres Meat Lovers med tomat, ost, skinke, pepperoni og kødstrimler af pulled beef.

Papa Cucina
Kongensgade 57
5000 Odense C

Papa Cucina

Café Kosmos

Burgere kan komme i mange varianter, og de behøver bestemt ikke indeholde kød for at være lækre og snaskede. Det er Café Kosmos beviset på. Så hvis du er på udkig efter et vegansk alternativ, så er denne café et rigtig godt bud. På caféen, der ligger i Lottrups Gård, serveres der veganske burgere af forskellige slags med bl.a. med bønnebøffer og paneret selleri. Menukortet byder på tre forskellige varianter.

Café Kosmos
Lottrups Gård 1
5000 Odense C

Café Kosmos.

ArtWeek 2018: Bryggeriet Flakhaven lancerer kunst-øl

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Bryggeriet Flakhaven
Foto: Bryggeriet Flakhaven

Lørdag 28. juli indledes den ugelange kunstfestival ArtWeek 2018, som finder sted i DOK5000. Men det handler ikke kun om traditionel kunst som skulpturer, malerier og den slags.

I år er der nemlig også brygget en helt særlig ArtWeek-øl, som sælges i en begrænset periode i forbindelse med festivalen.

Det er brygmester Peter Schrøder fra Bryggeriet Flakhaven, der står bag øllen, der med brygmesterens egne ord er ”en fyldig, ravfarvet øl med en sød malt-profil med en alkoholprocent på cirka 5 procent.”

Selvom det er første gang, at der laves en særlig ArtWeek-øl, så mener Peter Schrøder, at det lå lige til højrebenet at lave en øl i forbindelse med ArtWeek.

”Vi vil gerne støtte op om kunst og kultur og på den her måde, kan vi vise vores håndværk og kunst,” siger Peter Schrøder.

Der er i første omgang brygget 1000 liter ArtWeek-øl, men Peter Schrøder understreger, at der sagtens kan laves mere ArtWeek-øl, hvis den bliver en succes.

Ølsmagning på åen

ArtWeek-øllen sælges selvfølgelig ved Bryggeriet Flakhaven, men den er også sat i salg hos blandt andet Gorm’s, First Hotel Grand, Arkaden Food Market, Storms Pakhus og hos H.J. Hansen Vin.

Men du kan også smage den i mere kunstneriske rammer. Som en del af ArtWeek 2018 arrangeres der fredag 3. august en helt særlig ølsmagning på Odense Å i samarbejde med Odense Aafart.

Her kan du smage ArtWeek-øllen og flere andre øl fra Bryggeriet Flakhaven samtidig med, at du underholdes med livemusik og kunstfortællinger. Udover Peter Schrøders præsentation af øllen, så vil kunstner Michael Sasserson fortælle om sin kunst.

Foto: Odense Aafart.

Efter denne særlige ølsmagning inklusiv livemusik og kunst er der mulighed for at nyde en særlig ArtWeek-platte på Flakhaven.

Hele herligheden koster 595 kr. inkl. et meget flot Eventyrligt Øl Glas, og vil du kun deltage i selve øl-smagningen på åen, koster det 295 kr. Du kan købe billet til ølsmagning på åen her.

Under ArtWeek-ugen kan du også opleve kunsten helt tæt på. Der er blandt andet croquis tegning med nøgenmodeller, stenhugger-workshop og spændende foredrag. Læs mere om ArtWeek 2018 her

Unikt tiltag: Gloove donerer 75 % af overskuddet til gode formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

VI har før skrevet om det danske firma Gloove, der tilbyder alternativ flyttehjælp til en pris, der er 60-70 procent billigere end traditionelle flyttemænd. Du kan læse den historie her.

“Odense har taget rigtig godt imod konceptet, og væksten i byen har været rigtig fin. Det er skønt, at folk har fået øjnene op for, at flytning kan gøres på en ny, smartere og billigere måde,” fortæller Andreas Zacho, stifter af Gloove.

Og nu er Gloove så klar med en endnu en vild nyhed. Den deleøkonomiske platform har nemlig besluttet sig for, hvert år at donere 75% af deres overskud til almennyttige formål.

Virksomheder skal tage et ansvar

Donationerne vil primært gå til miljøinitiativer og lokalt foreningsliv i eksempelvis Odense.

“Det var Storm P. der sagde: ‘Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det’. Det samme kan siges om mange virksomheders holdning og handling til deres social ansvar. Beslutningen er taget, fordi vi mener, at virksomheder skal gå forrest og tage et større ansvar for samfundet og ikke mindst miljøet,” siger Andreas Zacho.

Gloove er i forvejen baseret på en fællesskabstanke om at hjælpe hinanden. Når du skal flytte, kan du gennem platformen på Gloove.dk bestille studerende til at hjælpe med at bære. Prisen er 225 kr. timen pr. studerende.

Mere end penge

I to år har Gloove arbejdet på at give danskerne et billigt og socialt alternativ til deres flytning. Men for seks måneder siden trådte Andreas Zachos partner ud af virksomheden, og siden har Andreas arbejdet på, at bevæge virksomheden i en anden retning.

”Iværksætteri er hårdt arbejde, og jeg gerne arbejde for et mål, der er større end blot at tjene penge. Jeg vil gerne være med til at forbedre samfundet og miljøet. Jeg mener, at dette initiativ kan give en unik mulighed for, at vi som folk kan hjælpe hinanden og forbedre lokalsamfundene på tværs af landet og forhåbentlig på tværs af landegrænserne i takt med, at virksomheden vokser,” siger Andreas Zacho.

Lokale initiativer er vejen frem

Så vidt Andreas ved, er Gloove den eneste deleøkonomiske platform i verden, der nu indfører dette tiltag.

”Vi har som dele-økonomisk platform en masse muligheder, som traditionelle virksomheder ikke har, og det mener vi, skal udnyttes rigtigt. Derfor har vi besluttet, at bruge vores virksomhed til at arbejde mod en bæredygtig fremtid for hele samfundet,” siger Andreas Zacho.

Det er især miljøet og lokale initiativer, der lægger Andreas Zachos hjerte nær. Han mener kun, at det er gennem lokale initiativer, hvor mennesker engagerer sig direkte, at vi kan opnå en større forandring.

”Miljøet kræver al vores opmærksomhed, og den bedste måde at gøre det konkret på er ved, at vi begynder med os selv. Der er mange af de mindre foreninger og udviklingsprojekter rundt om i landet, der har et kæmpe potentiale for at skabe den nødvendige forandring, hvis de blot får lidt hjælp med på vejen,” afslutter Andreas Zacho.

Donationerne vil ikke kun blive givet som direkte støtte, men også som eksempelvis vejledning, økonomistyring eller revisorhjælp.

Bas Under Byens Bro: Ny bas-festival indtager Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Bas Under Buen har tidligere gæstet Odense. I 2018 bliver det afløst af den nye bas-fetival Bas Under Byens Bro. Arkivfoto
Bas Under Buen har tidligere gæstet Odense. I 2018 bliver det afløst af den nye bas-fetival Bas Under Byens Bro. Arkivfoto

De sidste tre år har Odense haft fornøjelsen af et besøg af endags-festivalen Bas Under Buen forskellige steder i byen. Men efter at den mistede en del af sin økonomiske støtte blev 2018-udgaven i Odense aflyst tidligere på året. Dermed afholdes Bas Under Buen nu kun på Frederiksberg og i Aarhus.

Men det betyder langt fra, at det er slut med bas-tung folkefest i Odense, for i kølvandet på aflysningen af Bas Under Buen er et nyt initiativ – Bas Under Byens Bro – sat i søen.

Fredag 20. juli fra kl. 15 til 23 bliver området ved Byens Bro på Østre Stationsvej, derfor omdannet til en festivalplads med otte timers musikalsk underholdning i velkendte bas-genrer som reggae, dubstep, dub, Ggarage, grime, trap, drum & bass.

Line up med nyt talent og erfarne kræfter

Og der bliver noget for enhver bas-smag, da publikum kan blandt andet kan opleve artister som ZOOKEEPERS, DJ Ras Kjærbo, Amin Safari, Black Daniels, Jesus Kristus Lydsystem, Mass F, Dieko / Daniel Møller, Skøtt & Tams, LHT Sound og TRAUZERS. Der er således både nye talenter og erfarne kræfter inden for bas-musikken.

Arrangementet er gratis, men arrangørerne bag opfordrer publikum til at købe mad og drikke på festivalpladsen, og på den måde sikre et økonomisk grundlag for en bas-festival de kommende år. Musikhuset Posten leverer kolde drikkevarer, mens den populære foodtruck Falafelhuset serverer mad til festivalens gæster.

Du kan læse mere om Bas Under Byens Bro her

Sushikursus hos Arkaden: Lær at lave den perfekte rulle

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Bar Ramen
Foto: Bar Ramen

Elsker du sushi, så skal du læse med her – for nu kan du selv lære at lave de lækreste sushistykker.

Søndag 5. august kl. 10 afholder Arkaden Food Marked nemlig sushikursus, hvor Andreas fra Arkadens japanske gadekøkken, Bar Ramen, viser, hvordan du ruller den perfekte sushirulle, mens han fortæller om sushiens historie.

På kurset vil Andreas lære deltagerne den svære kunst at koge ris, så de er helt perfekte, hvordan man skærer fisk til forskellige typer af sushiruller samt hvordan sushi anrettes efterfølgende.

Når du og de andre deltagere har kogt ris, skåret fisk og rullet sushi, så er der fællesmiddag med sushi og den japanske øl Sapporo – og som en ekstra bonus, så præmieres de flotteste sushiruller med to gavekort á 250 kr.

Læs mere om Arkadens sushikursus her, hvor du også kan købe billet.

Prisen for at deltage i sushikurset er 399 kr.

Sommerteater ved Odense Slot: Fransk komedieklassiker i nye klæ’r

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Teatret Slotsgården
Foto: Teatret Slotsgården

Det er efterhånden blevet en fast sommertradition med teater i den gamle slotsgård ved Odense Slot i Kongens Have. Således også i år, hvor Teatret Slotsgården fortolker den klassiske Moliére-komedie Scapins Rævestreger.

Og selvom komedien er skrevet helt tilbage i 1671, har den stadig relevans i dag, mener leder af Teatret Slotsgården, Jacob Moth-Poulsen.

“Hvis man spillede det som dengang, hvor det blev skrevet, og bare genskabte noget, så har det ingen relevans. Så er det en slags museumsteater. Men når man læser Moliére, er der en eviggyldig tematik. Og med nyuddannede skuespillere med fingerne på pulsen, så skaber vi noget nyt,” siger Jacob Moth-Poulsen, og fortsætter:

“Vi spiller ikke i historiske kostumer eller bruger parykker, og vi har flyttet handlingen fra Napoli til en hønsegård med dragkostumer og hønsekostumer. Men fordi hans stykker er  mesterværker, så er det genkendeligt også i dag.”

Derfor er publikum, ifølge Jacob Moth-Poulsen, garanteret en helt unik, crazy og moderne teateroplevelse.

Moderne, crazy og ungt teater

Grundfilosofien bag Teatret Slotsgården er da også at lave sommerteater under åben himmel på nye måder, som bevæger sig væk fra de klassiske en-til-en komedier og lystspil, som præger langt de fleste sommerteatre og friluftsscener.

“Vi vil gerne lave noget, som er der, hvor teaterscenen er ligenu. Det skal være en crazy og inkluderende oplevelse, så publikum får en eksklusiv oplevelse,” siger Jacob Moth-Poulsen.

Derfor er omgivelserne i den gamle slotsgård, hvor der er plads til 150 publikummer også helt perfekt, mener teaterlederen, der også var med til at starte Teatret Slotsgården tilbage i 2012..

“Vi ønsker at gøre teateroplevelsen mere nærværende, så alle kan se selv det mindste, der sker på scenen.”

Teatret Slotsgården er da også netop kendt for sine nyfortolkninger det klassiske teaterrepertoire. Det har hvert eneste år siden 2013 underholdt odenseanerne med komedier af franske Moliére – deriblandt Don Juan og Den Indbildte Syge – og i år er det så klassikeren Scapins Rævestreger’s tur til at komme på plakaten.

Scapins Rævestreger har premiere 21. juli og spiller frem til 18. august i slotsgården ved Odense Slot – dog med en enkelt afstikker til Aalborg, hvor stykket kan opleves i dagene 25. juli til 29. juli på amfiscenen i haven bag Kunsten.

Du kan købe billet til Scapins Rævestreger her.