Fed weekend i vente: Det kan du glæde dig til i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Det Fynske Dyrskue
Foto: Det Fynske Dyrskue

Ja, den er god nok.

Det er allerede fredag i morgen, og weekenden banker snart på døren igen. Vi har kigget på det mest spændende, der sker i byen.

Champagnefestival

Fredag d. 14. juni

Odense Champagne Festival afholdes i det restaurerede røde pakhus på havnefronten i Odense.

På billetten som kan købes i forsalg til kr. 399,- får du armbånd som sikrer dig adgang, et champagneglas og et stempelkort med en smagning på hver af de 10 stande.

Derudover kan du tilkøbe ekstra smagninger, tapas og østers.

Din billet giver altså adgang til 10 forskellige glas champagne – alle nøje udvalgt fra det berømte Champagne-distrikt i Nordfrankrig.

Læs mere her

Ginsmagning og picnic

Lørdag d. 15. juni

Nørregade Vin præsenterer ginsmagning og picnic i det fri.

Man mødes i Munke Mose til en hyggelig ginsmagning og picnic. Maden leveres af Vort Daglige Smørrebrød, smørrebrøds-hapsere. Gin, tonic og masser af gin-viden leveres af Bente fra Nørregade Vin. Arrangementet varer ca. 2 timer.

Billetter her

Karaoke-aften i Arkaden

Fredag d. 14. juni

D. 14. juni får du muligheden for at fyre den af med en mikrofon i hånden – torvet er din scene og alle Arkadens gæster er dit publikum.

Tag gerne venneflokken under armen, måske skal i dyste om, hvem der får det største bifald? Eller synge en øm duet?

Det starter kl. 21.00.

Byt en agurk med en iskold G&T

Fredag d. 14. juni

Fredag hylder Hendrick’s Gin den ædle men ydmyge grøntsag – agurken – i anledning af World Cucumber Day ved at gøre den til den mest eftertragtede valuta.

Så hvis du tager på fire forskellige steder i Odense, så kan du få en lækker G&T for en agurk. Det er da en rimelig god byttehandel, tænker vi.

Agurketimen’ varer fra kl. 16 til 17 den 14. juni

  • Froggys Cafe, Vestergade 68, 5000 Odense C
  • Cafe Kræz, Gråbrødre Plads 6 , 5000 Odense C
  • Storms Pakhus, Seebladsgade 21, 5000 Odense C
  • Visit Cocktailbar, Skt. Gertrudsstæde 5, 5000 Odense C

Læs mere her

Fynske Dyrskue

14-16 juni

På Det Fynske Dyrskue kan du se frem til tre dage med opsigtsvækkende oplevelser, flotte heste og kvæg, lækker mad, børnedyrskue og kommer helt tæt på det fynske landbrug, når der bygges bro mellem by og landbrug fra den 14.-16. juni 2019.

Her kan du og familien komme helt tæt på de klassiske dyrskuedyr, gå på opdagelse med en formidler, få indsigt i grøn energi, fynske fødevarer og friluftsliv.

Vil du teste dine færdigheder af som landmand, så kan du også få diplom som minifarmer, deltage i konkurrencer med dit kæledyr, prøve en brandbil og meget, meget mere.

Læs mere her

Open by night Skibhuskvarteret

Fredag d. 14. juni

Selve Skibhusvej spærres af mellem 17-22, og så omdannes kvarteret ellers til et hyggeligt område med aktiviteter for hele familien.

Blandt andet er der gratis entré i det populære trampolin-center JumpingFun. Butikkerne i området lokker med masser af gode tilbud, og der bliver live-musik og dans på torvet.

Man kan endda deltage i en kysse-konkurrence ved Matas-butikken. Der står dog ikke nogen info om, hvem man skal kysse, men mon ikke man selv skal medbringe ham/hende?

Den helt særlige Rammstein rom kan man få fingrene i her til denne Open by Night.

Som til ethvert andet godt Open by Night er der selvfølgelig også loppemarked denne aften på Skibhustorvet arrangeret af Kvickly med en masse genbrugsguld.

Læs mere her

Trafik-dag på Flakhaven

Lørdag d. 15. juni

Måske er kombinationen af flere forskellige bæredygtige transportformer netop det helt rigtige for  dig og din familie, og til Bæredygtig Trafik-dag er der anledning til at blive lidt klogere på mulighederne.

Alt lige fra elbiler, hybridbiler, delebiler, ladcykler og elcykler samt høre nærmere om at rejse med bus eller letbane i fremtiden. Så der er noget for enhver smag – og til enhver lejlighed.

Læs mere her

X Factor Audition

I år kan man komme til precasting her i Odense,

Det sker på fredag d. 14. juni fra klokken 14.00-20.00 i Jernbanegade 1.

Der er tale om en såkaldt precasting, så man kommer ikke i denne omgang til at møde dommertrioen, som man kender det fra tv.

Men hvis man stiller op til precastingen i Odense, undgår man en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Læs mere her

 

 

Heldragt fra Bilka går viralt: Nu kan du få enhjørning-dragten i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Bilka
Foto: Bilka

Du har måske allerede set den på sociale medier.

Enhjørning-dragten fra Bilka har i hvert fald taget internettet med storm. Og med god grund. Det er sandsynligvis den bedste hadegave, man kan give venner/veninder eller familie.

I Salling Group er man helt overvældet over interessen, og da Bilka i Ishøj på Sjælland lagde dragten på Facebook, så nåede den over 21.000 kommentarer og 204 delinger.

Foto: Bilka

Trækker stor opmærksomhed i Bilka i Skalborg

Nu kan man også få den helt særlige heldragt med matchende sutsko i Bilka i Odense. En voksen-dragt står til 249 kr. og skal man have den til børn, er den lidt billigere.

I Bilka i Odense trækker dragten også stor opmærksomhed, og mange køber den for at drille hinanden.

Det er også et fantastisk påfund, hvis man nu vil slappe af om søndagen her i efteråret, hvor blæsten rusker uden for, og man gerne vil have en heldragt, der kan skabe smil i hjemmet.

Så er du vild med enhjørninger, så er det bare afsted til Bilka.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge omfatter også Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag mandag den 16. september frem til søndag den 22. september.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

I sidste uge blev det igangsat, at kigger man på et håndholdt medie som chauffør af et køretøj koster det både et klip i kortet samt en samlet bøde på 2000 kr.

Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fyns Politi oplyser, at især i store byer som Odense har man ekstra kontrol i forbindelse med denne uges ekstra kontrol.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem.

Få sekunders uopmærksomhed kan få konsekvenser

Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.”

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, lyder det fra Vejdirektoratet.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.