Spiseguide på 24 timer i Odense: Fra morgenmad til cocktails

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Der er mange gode restauranter og caféer at vælge imellem i Odense. Vi har lavet en guide til et døgn i Odense med anbefalinger til, hvor du kan gå hen for at nyde dagens forskellige måltider. Lige fra din morgenmad til en afsluttende late-night-snack.

Morgenmad og kaffe

 

Den Lille Smalle
Den Lille Smalle er en hyggelig coffee shop med lækre kaffevarianter som f.eks. cafe mocha eller latte. Her kan du også få forskellige sunde morgenmadsvarianter som f.eks. en morgenkomplet med brød, ålrøget skinke og yoghurt med hjemmelavet rabarberkompot og müsli eller en chia og smoothie bowl med frisk frugt. Begge morgenmadsvarianter koster 44 kr.

Vestergade 5
5000 Odense C

Themsens Cafe & Fristelser
Themsens Cafe & Fristelser har et meget stort udvalg af øko-fairtrade kaffavarianter. Prøv f.eks. deres stempel kaffe eller espresso.
Her kan du nyde en morgenmadsmenu til 80 kr., hvor du får spansk lufttørret serranoskinke og ost, toppet med lidt grønt, dagens brød samt smør og marmelade.

Overgade 32
5000 Odense C

Nelle’s Coffee & Whine
Hos Nelle’s kan du nyde din bæredygtige kaffe sammen med en Crossaint til 25 kr., en bolle med smør, ost eller marmelade til 25 kr. eller et stykke rugbrød med smør og ost til 15 kr. Med hele tre fede lokationer i Odense, er der helt sikkert et sted for dig.

Overgade 21A, Rosenbæk Torv 1A og Filosofgangen 30
5000 Odense C 

Brunch

 

Restaurant Nordatlanten
Er du til en luksuriøs brunch med lidt udover det sædvanlige? Så besøg Restaurant Nordatlanten på havnen, som hver lørdag og søndag fra kl. 10-15 serverer en overdådig brunchbuffet, som bestemt ikke mangler noget.

Du kan få alle de traditionelle brunchretter som æg, bacon og pølser. Men du kan også nyde godt af mere luksuriøse specialiteter som f.eks. confiteret and med tyttebær, hjemmelavet nutella og marmelade og smoothie. Buffeten koster 225 kr., og det er inklusiv alm. kaffe, the, to slags juice og tre slags bitter hvoraf den ene er deres hjemmelavede nordatlantiske bitter.

På Restaurant Nordatlanten kan du nyde din mad, imens du kigger ud over vandet.

Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C

Marcello’s
Hver lørdag og søndag mellem kl. 9.30-13 serverer Marcello’s i Odense stor brunchbuffet med alle de klassiske brunchretter samt et stort udvalg af frisk frugt i flotte udskæringer og mange forskellige slags kager. Buffeten koster kun 109 kr., og du får hele 25% rabat, hvis du er studerende.

Kongensgade 10
5000 Odense C
 

Eydes Gastro Pub
Den hyggelige pubinspirerede restaurant serverer hver dag mellem 9-14.30 en stor, lækker brunchbuffet, hvor noget af udvalget varierer fra dag til dag. Buffeten koster 139 kr. og består af klassiske brunchspecialiteter som f.eks. æg, bacon, pølser og lune pandekager. Men derudover tilbyder buffeten også forskellige frokostretter som tunsalat og tarteletter.

Kongensgade 31A
5000 Odense
 

Se flere forslag i vores brunchguide her.

Frokost

 

Me – Mother’s Street Food
Her kan du få autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches til 50 kr. og pho-supper i forskellige afskygninger til mellem 75 og 89 kr. Derudover kan du købe forskellige vietnamesiske drikkevarer.

Du kan både nyde din mad inde på restauranten, udenfor i solen eller tage den med dig.

Vestergade 1
5000 Odense C

Snik Snak
Hos Snik Snak er du sikret en hyggelig frokostoplevelse, uanset om du vælger at sidde indenfor eller ude foran restauranten.

Restauranten serverer forskellige tapas-retter til mellem 35 og 99 kr., som du kan sammensætte, som du lyster. Prøv f.eks. deres røgede laks med fynsk rygeostcreme, peberrod og sprødt rugbrød eller deres stegte unghanebryst med røget svampefløde.

Vi kan også anbefale deres Big Nik Burger til 139 kr., som bl.a. indeholder det anderledes men meget lækre mix af rosagrillet US oksekød og flæskesvær.

Jernbanegade 14
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud
Nu er vi kommet med et vietnamesisk og et spansk bud på gode frokostrestauranter, men denne restaurant er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur.

På Café Skt. Gertrud kan du få alt fra lækre salater til klassiske brasserieretter som f.eks. moules frites, men vi kan i særdeleshed også anbefale deres velsmagende klassiske burger med sprøde pommes frites. Priserne på frokostretterne ligger på mellem 88-284 kr.

Jernbanegade 8
5000 Odense C

Se flere forslag i vores frokostguide her.

Eftermiddagssnack

 

RICETERIA Odense
RICETERIA er en kombineret café og RICE-butik, hvor du kan få sund og hjemmelavet mad.
Her er der smæk på farverne, og du spiser af det unikke og håndlavede RICE spisestel. Vi kan især anbefale caféens flotte, velsmagende kager.

Mageløs 1
5000 Odense C 

Konditoriet Kagedåsen
I den hyggelige Brandts Passage ligger Konditoriet Kagedåsen, som serverer hjemmelavede kager og boller baseret på lækre råvarer. Udvalget varierer fra dag til dag, men du kan f.eks. få lagkager, cupcakes, tærter og småkager. Det er ikke det billigste sted i byen, men til gengæld er du garanteret kvalitet.

Brandts Passage 31D
5000 Odense C

Den Italienske Isbutik
Hos Den Italienske Isbutik i Odense kan du få hjemmelavede vafler og et stort udvalg af hjemmelavet is. Prøv f.eks. deres populære, grønne pistacieis.
Vi kårede Den Italienske Isbutik som Fyns bedste is, så den er helt sikkert værd at prøve!

Skt. Knuds Kirkestræde 9
Odense C

Aftensmad

 

Marcantonio
Hvis du har lyst til et lækkert italiensk måltid, er Marcantonio stedet! Kvaliteten er høj, men priserne er forholdsvis lave, og hovedretterne koster mellem 105-275 kr.

Restauranten serverer forskellige antipasti, pasta og ikke mindst pizza, som smager fantastisk. Du kan enten nyde din mad inde i restauranten eller udenfor i det hyggelige Vintapperstræde. Uanset hvad er stemningen dejligt uhøjtidelig, og betjeningen er god.

Se en længere anmeldelse af Marcantonio her.

Vintapperstræde 8
5000 Odense C

Bar Tapas
Er du mere i humør til tapas? Så skal du prøve Bar Tapas, som serverer running tapas, hvor du for 249 kr. kan spise alt det, du har lyst til. Du kan dog også bestille enkelte retter fra menukortet, hvis du ikke har den store sult.
På Bar Tapas kan du f.eks. nyde deres kæmperejer med hvidløg, chili og persille eller deres serranoskinke med grillede artiskokker og ristede hasselnødder.

Kongensgade 63
5000 Odense C

Restaurant Oluf Bagers Gård
Inde i en hyggelig smøge i Nørregade finder du Oluf Bagers Gård, som serverer forfriskende anderledes retter med udgangspunkt i lækre råvarer.

For 350 kr. får du 9 små retter, og mandag-onsdag får du tilmed 2 glas vin inkluderet i prisen. Menuen i juli og august består bl.a. af snobrød med rejer og purløg, jomfruhummer med malt og dild samt champagnebrus.

Nørregade 29
5000 Odense C 

Dessert

 

Café Kræz
Café Kræz er en velkendt og vellidt café i Odense. Du kan enten nyde din mad indenfor i hyggelige, intime omgivelser eller ude foran ved et af bordene. Hos Kræz kan du bl.a. få hjemmelavet kiksekage, cremet, hjemmelavet avocado-is eller en lun belgisk vaffel med is, friske bær og chokoladesauce. Alle de nævnte desserter koster 60 kr. stk.

Gråbrødre Pl. 6
5000 Odense C

Restaurant Cro’n
Hos Restaurant Cro’n får du traditionelle danske retter, som vor mor lavede dem, og de har et lækkert udvalg af dessertklassikere. Prøv f.eks. deres hjemmebagte pandekager med vaniljeis til 78 kr. eller deres gammeldaws æblekage med letpisket flødeskum til 88 kr. Du kan nyde din dessert inde i den hyggelige restaurant eller ude i deres gårdhave.

Dronningensgade 29
5000 Odense C

Ishuse ved Skovsøen
Hvis du er i humør til en god gammeldaws isvaffel, kan vi helt sikkert anbefale dig at besøge et af ishusene ved Skovsøen lidt uden for Odense centrum. Her kan du bl.a. få en god gammeldags isvaffel med guf, syltetøj og flødebolle og nyde den i de idylliske omgivelser omkring Fruens Bøge, som indbyder til en hyggelig aftengåtur rundt om Skovsøen.

Frits Vafler
Skovalléen 99
5250 Odense SV

Skovkiosken
Læssøegade 210
5230 Odense M

Øl

 

Carlsens Kvarter
Det hyggelige Carlsens Kvarter har med deres ca. 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker mildest talt et meget stort udvalg. De specialiserer sig især inden for belgiske øl, men de tilbyder også mange andre varianter fra både Danmark og resten af verden.
Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene.

Hunderupvej 19
5000 Odense C

Dunkbar
Dunkbar, som er forholdsvis ny i Odense, specialiserer sig i helt friskbrygget øl. De er desuden de eneste i Odense, som forhandler øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar. Så leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt specielle øltyper, er Dunkbar et rigtig godt bud.

Dunkbar tilbyder desuden studierabat på deres tjekkiske pilsnere (35 kr.).

Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Christian Firtal
Christian Firtal ligger i en af Odenses hyggeligste sidegader; Vintapperstræde. Her kan du nyde et stort udvalg af specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Christian Firtal har desuden happy hour hver dag mellem kl. 19 og 20, hvor der er halv pris på alle slags fadøl.

Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Se flere forslag i vores ølguide her.

Cocktails

 

Grand Hotel Cocktail Bar & Lounge
Grand Hotel bryster sig med, at de serverer byens bedste cocktails. Om det er sandt, vil vi lade dig afgøre, men stedet er helt sikkert et besøg værd. Det er imidlertid ikke kun deres cocktails, som er et besøg værd; omgivelserne er utroligt lækre, og hvis solen skinner, kan du endda nyde dine cocktails på den flotte tagterrasse.

Jernbanegade 18
5000 Odense C

Goma
Goma er ikke blot kendt for deres lækre japansk-inspirerede mad – de er også kendt for at lave fantastiske cocktails. Prøv f.eks. deres lækre ’Lady In Red’, som emmer af sommer. Cocktailen består af ginvarianten Beefeater 24, rabarber og æggehvider.

Kongensgade 66-68
5000 Odense C

MASH
Selvom mange nok forbinder MASH med kvalitetskød, serverer de også lækre cocktails. Prøv f.eks. deres Hemingway Daiquiri med lime og grapefrugt eller deres MASH Margarita. Cocktailsene koster mellem 100-125 kr. 

Vær dog opmærksom på, at MASH kun har åbent til kl. 22 i hverdagene og til kl. 23 torsdag-lørdag.

Vestergade 11
5000 Odense C

Få mere inspiration i vores cocktailguide her.

Late night snack

 

Piccolo Take Away
Efter en god aften i byen trænger du måske til en late night snack, inden du skal hjem i seng. Her er Piccolo et godt bud. Piccolo er en odenseklassiker, og det er nok de færreste i Odense, som ikke har prøvet Ali’s pizzaer i løbet af årene.

Vestergade 50
5000 Odense C

Pizza Pizza
Et andet godt bud på en late night snack i Odense er Pizza Pizza. Her kan du hele natten få gode pizza slice.

Nørregade 16
5000 Odense C

The Peach Pit
The Peach Pit har eksisteret i mange år efterhånden, og de er især kendt for deres pizza slices. Men du kan også få bl.a. durum, pita og pommes frites.
Torsdag, fredag og lørdag har de åbent hele natten, så det er det ideelle sted at slutte din bytur af.

Mageløs 7
5000 Odense C

Kæmpe fødselsdagsfest: ODEON fejrer et år med fire fede dage

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Onsdag den 1. marts 2017 åbnede Odenses store musik-, teater- og konferencehus ODEON for første gang. Det skal naturligvis fejres, og du er inviteret.

Fødselsdagen bliver fejret i fire dage, som byder på en masse sjove aktiviteter. Herunder kan du læse, hvad de forskellige dage byder på.

Torsdag den 1. marts: Gratis kage og tale ved borgmesteren

Fødselsdagsfejringen starter torsdag, hvor der er gratis lagkage til de første 200 gæster. Derudover holder borgmester Peter Rahbæk Juel fødselsdagstale klokken 13.30 og åbner den lille udstilling, som er sat op fra ODEONs første år.

Der vil også blive overrakt en pris til en særlig person, som har haft en stor betydning for ODEONs første leveår, og Den Danske Scenekunstskole og Syddansk Musikkonservatorium vil sørge for musik.

Senere på dagen er der Swing Dans i Café ODEON Social, hvor du ganske gratis kan lære at danse til glade toner.

Dagen sluttes af med Danmarks popkonge nr. 1 – Thomas Helmig. Denne koncert er dog desværre kun for de heldige, der nåede at få en billet, inden der blev udsolgt.

Fredag den 2. marts: Loungestemning og Stine Bramsen

På fødselsdagsfejringens anden dag kan du komme til lounge-eftermiddag på Byens Scene, hvor DJ Amin Safari vil sørge for en hyggelig loungestemning i foyeren. Du kan nyde musikken og stemningen med en kold fredagsøl fra Albani. Så måske var det en idé at rykke fredagsbaren til ODEON denne fredag?

Dagen sluttes af med en koncert med den talentfulde sangerinde Stine Bramsen klokken 20. Billetter koster 305 kr. stk., og det er stadig muligt at få billetter her.

Lørdag den 3. marts: Fødselsdagskage-bagedyst, gratis kaffe og bordfodboldturnering

Lørdagen byder på musik på Byens Scene, kæmpe fødselsdags-fællesspisning og bingo banko samt DJ underholdning i foyeren. Derudover byder den på nedenstående sjove arrangementer:

Fødselsdagskage-bagedyst
Selvom fødselsdagsfejringens første dag bød på kage, kan man som bekendt aldrig få for meget kage til en fødselsdag. Derfor holder ODEON en stor fødselsdagskage-bagedyst lørdag, hvor du kan vise dine bagefærdigheder frem.

Så hvis du laver den perfekte fødselsdagskage, eller du vil hjælpe juryen med at finde en vinder, skal du dukke op i ODEON denne lørdag klokken 11. Blandt dommerne er Jacob Lund Hjort, som er kendt fra det populære TV-program Den Store Bagedyst.

Kagerne vil blive vurderet ud fra smag og udseende, og vinderen løber afsted med en overnatning for to på Radisson Blu, aftensmad i Bistro Hans Christian samt to billetter til en forestilling i ODEON.

Det koster 20 kr. pr. kage at deltage, og tilmelding er bindende. Læs mere, og tilmeld dig her.

Foto: ODEON.

Åbning af nyrenoveret kaffebar med gratis kaffe
ODEONs kaffebar fylder også 1 år, og det skal naturligvis også fejres. Det bliver bl.a. fejret med, at kaffebaren skifter kaffeleverandør, så kaffebønnerne fremover bliver leveret af Holy Bean Coffee Roasters, der rister bønnerne lokalt her på Fyn.

Desuden har kaffebaren fået en make-over, og alle, der møder op, får gratis kaffe.

Bordfodboldturnering

Klokken 13 står den på den helt store bordfodboldturnering, og vinderne får deres billede og navne foreviget inde hos ODEON, som selvfølgelig også kvitterer med en præmie.

Det kræver tilmelding, og du kan læse mere her.

Søndag den 4. marts: Yoga og børnefødselsdag

Fejringen sluttes af søndag, hvor du udover at komme på fødselsdagsrundvisning også kan komme ned i gear med yoga eller komme til børnefødselsdag.

Yoga
Start din søndag i ro og mag med fødselsdags-yoga i ODEON fra klokken 9.30 til 11.30. Det er traditionen tro Tina Refning fra Yin & Yoga, der står for timen. 

I anledning af ODEONs 1 års fødselsdag serverer de kage og kaffe til alle, der gerne vil slutte af sammen. Det koster 75 kr. at deltage (50 kr. uden kaffe og kage). Læs mere, og køb billet her.

Børnefødselsdag
De kære små (og barnlige sjæle) skal også nyde godt af ODEONs 1 års fødselsdag, og derfor holder Café ODEON Social en hyggelig børnefødselsdag fra klokken 12 til 16 søndag. Her skal der leges skattejagt, stopdans og sættes hale på æslet. Og så skal der naturligvis drikkes varm kakao med flødeskum og spises friskbagte boller og lagkage.

Alle børn og barnlige sjæle er velkomne, og det er ganske gratis. 

Den hyggelige Café ODEON Social.

Se hele programmet for ODEONs fødselsdagsfejring med de præcise tidsangivelser her.

Rød, hvid eller rosé: Odense byder på et væld af vin-events

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Uanset om du er til rødvin, hvidvin eller rosévin, er der noget at se frem til i Odense den kommende tid.

Der findes nemlig en masse lækre vinsmagninger, som giver dig muligheden for at smage på kvalitetsvine. Og der er smagninger for både kendere og begyndere.

Vi giver dig her et overblik over de kommende vinsmagninger i Odense.

Tirsdag d. 27. februar: H.J. Hansens Winemakers fair

Er du helt vild med rødvin, hvidvin eller rosévin? Eller kan du godt lide champagne, gin eller whisky? Så må du ikke gå glip af H.J. Hansens Winemakers fair tirsdag den 27. februar klokken 18 til 21 i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus.

Her får du muligheden for at smage på mere end 150 forskellige slags vin og spiritus.

”Idéen er, at der skal være noget for enhver smag. Så kan et ægtepar nemlig tage afsted sammen, selv om manden mest er til portvin, og konen kun kan lide champagne. Eller to veninder kan få en hyggelig vinaften, selv om den ene elsker rødvin, og den anden er vild med rosé,” siger Rene Overgaard, som er butikschef i H.J. Hansen Odense.

Udover vin og spiritus serveres der også smagsprøver på H.J. Hansens lækre chokolade fra Xocolatl og Lentz.

Billetterne koster 295 kroner per person og kan købes her.

Læs også vores artikel om arrangementet her.

H.J. Hansen holder desuden en masse andre vinsmagninger løbende. Få overblikket her.

Glassmagning og hvidvinssmagning i Vinspecialisten Bellinge

Fredag den 9. marts inviterer Vinspecialisten Bellinge til glassmagning fra klokken 19 til 22, hvor du kan opleve, hvor stor betydning glasset har for vinens smag.

Denne aften vil en af de dygtigste Riedel ambassadører lede slagets gang og fortælle om glassets betydning for, at vinen fungerer og præsterer helt optimalt, når du smager den.

Der er plads til 20 personer, og det koster 250 kr. at deltage. Betalingen foregår forud i butikken på Brogårdsvej 20B, 5250 Bellinge.

Fredag den 6. april inviterer Vinspecialisten Bellinge til Chablis smagning – hvidvinen fra det nordlige Bourgogne fra klokken 19 til 22. Denne aften er ifølge arrangøren et absolut must for hvidvinselskeren.

Der er plads til 20 personer, og det koster 300 kr. at deltage. Betalingen foregår forud i butikken på Brogårdsvej 20B, 5250 Bellinge.

Vinsmagninger for begyndere på Nelle’s

Er du ikke den store vindrikker, men kunne du godt tænke dig at blive lidt klogere på de dyrebare dråber? Så er Nelle’s vinsmagninger for begyndere et godt bud. Vinsmagningerne er dog også for kendere, som bare gerne vil have en hyggelig aften.

Alle vinsmagningerne foregår fra klokken 19 til 21, men det er forskelligt fra gang til gang, hvilken af Nelle’s caféer der lægger lokaler til. Arrangementerne afholdes løbende, så det skulle være muligt at finde en dato, som passer dig. Herunder har vi listet de kommende vinsmagninger på Nelle’s:

Torsdag den 15. marts inviterer Nelle’s Filosoffen til vinsmagning for begyndere eller andre interesserede, hvor fokus er på italienske, spanske og franske vine. I løbet af aftenen kan du smage på de store og kendte druesammensætninger af både rød- og hvidvin fra de tre lande og smage dem op imod hinanden.

Der er plads til 36 personer, og det koster 180 kr. at deltage. Du finder billetter her.

Torsdag den 5. april inviterer Nelle’s Pantheonsgade til vinsmagning for begyndere eller andre interesserede, hvor udgangspunktet er vine fra den gamle og nye verden. Det vil sige, at du kan smage vine fra de klassiske vinlande som Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland, men du kan også smage på nogle fra nyere vinlande som Australien, USA, Sydafrika og Chile. Hvilken drue mon du bedst kan lide?

Der er plads til 30 personer, og det koster 180 kr. at deltage. Du finder billetter her.

Nelle’s Pantheonsgade inviterer desuden også til vinsmagning for begyndere onsdag den 9. maj og torsdag den 31. maj.

Tirsdag den 10. april: Vinsmagning i Vinens Verden

Tirsdag den 10. april klokken 19 til 22 kan du smage på ni fantastiske vine fra Winery of Good Hope, VINUM og Radford Dale, når Vinens Verden i Slotsgade inviterer til vinsmagning.

Denne aften kan du møde britiske Alex Dale, der er en af grundlæggerne af mikroproducenten Radford Dale fra Sydafrika. Alex Dale vil i løbet af aftenen fortælle historier fra Sydafrika, hvor han har befundet sig siden 1994.

Derudover fortæller han om vinene fra Radford Dale og Winery of Good Hope, og du kan naturligvis smage på dem.

Det koster 200 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Lørdag d.12. maj: Roséfestival i Brandts Klædefabrik

Og glem endelig ikke, at Odense har fået sin egen roséfestival, som løber af stablen lørdag den 12. maj i Brandts Klædefabrik. Her kan du smage på en masse gode rosévine og møde en lang række vineksperter, der tager rosévin seriøst, og som vil gøre dig klogere på den lyserøde drik.

Læs mere om roséfestivalen i vores artikel her.

Kendte restauranter udvider konceptet: Nu vil Wokkabox og Ammi Jees lave færdigretter

Skrevet af: Redaktionen

De to take away-restauranter Wokkabox og Ammi Jees har længe været nogle af odenseanernes favoritsteder, når de fredag aften skal forkæles med eksotisk og krydret mad.

Men hvis alt går vel, kan odenseanerne også finde de lækre retter i supermarkedernes kølediske inden for den nærmeste fremtid.

Ejerne bag de to restauranter, der har til huse på Skibhusvej, har nemlig kastet sig ud i et nyt eventyr: De vil udvide forretningen og lave indiske og thailandske færdigretter, som skal kunne købes i supermarkeder i hele landet.

God kvalitet er vejen frem

Yasar Nazir, som er medejer i de to restauranter, fortæller, at der har været mange overvejelser om, hvordan de nye færdigretter skal skille sig ud fra alle de andre i supermarkedernes køle- og frysediske.

Men én ting er sikker: De vil ikke gå på kompromis med kvaliteten af retterne.

”Vi oplever, at de færdigretter, der er på markedet nu, ikke er i ret høj kvalitet.

Enten er de for små eller for smagløse, eller også ligner de bare slet ikke dét billede, der er uden på indpakningen.

Vores nye færdigretter skal både smage godt og have en god størrelse, og så skal de indeholde alle de ingredienser, der normalt indgår i et friskt, eksotisk måltid,” siger Yasar Nazir.

Men Yasar Nazir og hans kæreste, der er medejer af Ammi Jees og Wokkabox, er også åbne for idéer.

De har nemlig et stort ønske om at inddrage forbrugerne i udviklingen af færdigretterne. For som Yasar Nazir siger, så er det jo dem, der i sidste ende skal betale for produkterne og sørge for, at det hele kører rundt.

En hjælpende hånd fra Food Startup Hub

De to ejere af de eksotiske take away-restauranter kan dog ikke nå i mål med de store ambitioner helt alene.

Derfor har de allieret sig med Food Startup Hub, som hjælper fødevarevirksomheder med at sætte skub i drømmene og få deres produkter ud på markedet. Det er Food Fyn og Kold College, der sammen står bag Food Startup Hub.

Ammi Jees og Wokkabox’s færdigret-eventyr er ikke kun spændende for Yasar Nazir og hans kæreste. Også Food Startup Hub er glade for samarbejdet og har store forventninger til det ambitiøse projekt.

”De her to iværksættere har et rigtig godt produkt med stort potentiale.

De her færdigretter rammer nemlig lige ind i én af tidens store madtrends – nemlig vegetarisk og asiatisk mad. Og så er det klart, at deres store know-how fra restaurationsbranchen god at have, når de skal ud på det her ellers ukendte marked,” siger Mads Asbild fra Food Fyn.

Repræsentanter fra både Food Fyn og Kold College har smagt på færdigretterne. De var begejstrede.

Store ambitioner og hårdt arbejde

Yasar Nazir har store ambitioner for de færdigretter, som parret sammen med Food Startup Hub arbejder hårdt på at udvikle og perfektionere. Målet er nemlig, at forbrugerne allerede skal kunne lægge de indiske og thailandske færdigretter i indkøbsvognen i slutningen af 2018.

Men indtil da har Yasar Nazir og hans kæreste et meget stort og langt stykke arbejde foran sig.

”Vi mangler meget arbejde, før vores færdigretter ligger klar i køledisken.

Vi skal ud og lave markedsundersøgelser, vi skal produktudvikle og ikke mindst finde et sted, hvor vi kan producere færdigretter i stor skala. Målet er nemlig at nå ud til de fleste danske supermarkedskæder, og det kræver, at vi kan lave et sted mellem 10.000 og 15.000 færdigretter hver eneste dag,” siger Yasar Nazir.

Hvis du er lidt utålmodig og ikke kan vente på, at de lækre indiske og thailandske retter ligger i køledisken, så kan du slå et smut forbi enten Wokkabox eller Ammi Jees og bestille take away.

Eller du kan tage på Tinderbox, hvor de to restauranter også står klar til at fylde maverne på mange tusinde sultne festivalgæster.

Odenseaner alene i vildmarken: Se Astrid i finalen i morgen aften

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du er en af de nysgerrige danskere, som følger med i Alene i Vildmarken på DR1, så glæder du dig garanteret til at se, hvem der vinder finalen i morgen klokken 20.45.

Måske bliver det odenseaneren med den orange jakke – 28-årige Astrid Hadberg. Vi tog en snak med hende om oplevelserne i vildmarken.

Alene i Vildmarken

For dem af jer, der ikke kender Alene i Vildmarken, så er der tale en reality-serie, hvor vi inviteres med til Nordnorges vildmark for at følge otte friluftelskende danskere, der tager kampen op mod ensomhed, isolation, sult, tørst, ekstreme vejrforhold og en nådesløs natur.

Deres eneste selskab er et kamera, og de har ingen idé om, hvor længe de skal være væk, eller hvor mange af deres konkurrenter, der er tilbage.

Finalisten fra Odense

Blandt finalisterne finder vi odenseaneren Astrid Hadberg, som har kæmpet sig hele vejen til finalen. Astrid er født i Odense og har altid boet på Fyn. Hun læser Idræt og Historie og skal i gang med at skrive sit speciale til sommer.

Derudover er Astrid bidt af udendørslivet, dyrker mountainbike, adventureløb, orienteringsløb og vandreture. Og så har hun også en fortid i militæret, hvorfra hun er uddannet sergent.

”Det har virkelig været en stor oplevelse at være afsted. Jeg meldte mig, fordi jeg havde lyst til at udfordre mig selv og se, hvordan jeg reagerede på at være alene i naturen. Og jeg fandt ud af, at jeg faktisk trivedes med at være alene i vildmarken,” siger Astrid.

Alene men aldrig ensom

Når man er helt alene i vildmarken, kan man hurtigt føle sig ensom. Men hvis man tror på noget, som en større end sig selv, kan ensomheden bare komme an.

”I længden var det værste at være adskilt fra venner og familie. Jeg savnede min familie og mine venner utroligt meget, men jeg følte mig ikke ensom. Jeg savnede bare nogle at diskutere med, for det var altid mig, der skulle tage beslutningerne,” siger Astrid.

Troen på Gud spiller en vigtig rolle i Astrids liv, og den været en stor hjælp for hende midt vildmarkens nådesløse natur.

”Jeg tror på Gud, så jeg havde altid ham at snakke med. Min tro betød rigtig meget for mig ude i vildmarken, og den gjorde, at jeg aldrig følte mig ensom. Jeg er ikke blevet en anden person af at være alene i vildmarken, men jeg er blevet mere bevidst om, hvad mine værdier er, og at jeg skal prioritere venner og familie mere. Det mærker man virkelig, når de ikke er der.”

Et liv uden Facebook

I en verden, hvor teknologi, sociale medier og streamingtjeneste er allestedsnærværende, kan det være en hel befrielse af leve uden.

”Det var fantastisk at leve uden Facebook og mobiltelefonen. Jeg savnede ikke på noget tidspunkt sociale medier eller teknologi. Jeg savnede kun at være sammen med mennesker. Så jeg kan virkelig anbefale at tage en pause fra Facebook, fjernsynet og alt den teknologi, vi omgiver os med,” siger Astrid.

Finalen

Når Astrid skal se finalen i morgen, er hun lige så spændt som alle de andre seere. Hun ved nemlig ikke, hvor lang tid de øvrige deltagere holdt ud i vildmarken.

”Jeg er spændt på, hvem der har vundet. Jeg har ikke set nogle af klippene på forhånd, så det har været både spændende og sjovt at genopleve den Nordnorske vildmark,” siger Astrid.

Astrid skal se Finalen sammen med sin kæreste Anders i morgen aften.

Kæmpe succes i København: Ny vintageshop åbner i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Veras. Fra Veras butik på Nørre Voldgade i København.
Foto: Veras. Fra Veras butik på Nørre Voldgade i København.

Det bæredygtigt tøjkoncept Veras åbner nu en vintageshop i Odense på Pogestræde 22.

Deres populære genbrugsmarked Veras Market vil samtidig være en fast del af Storms Pakhus hver anden søndag fra den 11. marts.

Den nye vintageshop i Pogestræde åbner torsdag den 8. marts klokken 12, og du kan komme til åbningsreception lørdag den 10. marts kl. 12, hvor der vil være musik, mad og bobler i butikken.

Til kamp mod tøjspil

Grundlæggeren og direktøren af Veras er Rebecca Vera Stahnke, og hendes vision er klar:

“Hele visionen bag Veras er, at alt tøj har værdi. Vi ønsker at ændre folks forbrugsmønster, så de ikke bare smider deres brugte tøj ud og køber noget nyt. I stedet ønsker vi, at vi allesammen kan bidrage til at bekæmpe tøjspil – på en så nem måde som muligt.

Før jeg startede Veras, oplevede jeg, at det var meget besværligt at komme af med sit tøj, og så var man ikke engang sikker på at få værdi for det. Det ville jeg gøre noget ved,” siger Rebecca Vera Stahnke.

Foto: Veras. Grundlægger og direktør af Veras – Rebecca Vera Stahnke.

Shop nye, brugte varer for dit aflagte tøj

Veras har skabt et genbrugsunivers, der gør det let at komme af med alt aflagt tøj og forny garderoben.

For 59 kr. om måneden giver Vera dig ved hjælp af et simpelt pointsystem mulighed for at bytte dit aflagte tøj til nye, brugte varer. Du får point svarende til værdien af det brugte tøj, du indleverer. De point kan du så bruge til at shoppe noget andet tøj for – enten i butikken eller i Veras onlineshop. Medlemskabet er desuden gratis de første 30 dage.

Veras tager også imod dit lidt dyrere brugte tøj i kommission, hvor de klarer besværet med salg og udbetaler 60% af salgsprisen, når varen er solgt. Så bliver det vist ikke meget nemmere?

Hvis du ikke ønsker at være medlem, kan du også købe tøjet i butikken som enhver anden vintageshop.

Garanti for at komme af med alt dit brugte tøj

I kampen mod tøjspild og overforbrug garanterer Veras som den eneste genbrugsportal, at man får værdi for alt indleveret tøj – uanset kvalitet, mærke eller stil.

Men for at sikre en høj kvalitet i Veras vintageshop bliver alt tøjet nøje udvalgt og selekteret efter Veras standarder for kvalitet og look.

Og det tøj, som ikke lever op til standarderne, sælges i Veras stand på genbrugstøjmarkedet Veras Market til 20 kr. eller doneres til genbrugsstationer og steder, som udvinder tekstiler. Veras har dermed skabt sit helt eget cirkulære økosystem inden for tøj, hvor alt genanvendes.

Ser stort potentiale i Odense

Det er ikke uden grund, at Veras har valgt at åbne en butik i Odense:

“Siden jeg åbnede den første butik i København i april 2016, er interessen for genbrugstøj steget, og derfor valgte jeg at åbne endnu en butik. Forud for beslutningen researchede jeg rigtig meget om de største byer i Danmark for at finde frem til, hvor den næste Veras skulle ligge.

Valget faldt på Odense, fordi det er en by i rivende udvikling, og så bor der mange studerende, som i den grad er en del af vores målgruppe.

Derudover findes der på nuværende tidspunkt ikke så mange butikker med genbrugstøj i Odense, så jeg ser et stort potentiale i byen,” siger grundlægger og direktør Rebecca Vera Stahnke.

Foto: Veras. Veras vintageshop åbner i disse lokaler på Pogestræde 22.

Veras populære genbrugsmarked indtager Storms

Veras har udover en vintageshop også et genbrugsmarked – det såkaldte Veras Market. Veras Market er hurtigt blevet et af Københavns mest populære tøjmarkeder, og nu kommer det endelig til Odense i Storms Pakhus hver anden søndag.

Veras Market har eksisteret siden 2015, hvor det startede på Copenhagen Street Food på Papirøen. Hos Veras Market er den gode stil i højsædet, og alt bliver solgt til priser, hvor alle kan være med. Markedet tilbyder tøj, accessories og sko til både mænd og kvinder.

Storms Pakhus.

Vil du med?

Alle kan få en stand ved Veras Market, som sørger for både bord, tøjstativ og bøjler, så du skal blot medbringe din flotte garderobe. Og hvis du efter markedsdagen har tøj tilovers, tilbyder Veras Market at tage imod dit overskydende tøj og samtidig kvittere med 300 point til Veras tøjkoncept.

Konceptet går ud på, at du får udbetalt point for brugt tøj til at shoppe nyt, brugt tøj. Derudover får du også 100 kr. til Veras online shop.

Det koster 400 kr. for en stand ved Veras Market inklusiv leje af klapbord (B60xL120). For yderligere 170 kr. kan du leje et tøjstativ (B180xL190) inkl. 50 bøjler.

Det er tilladt at være to personer om én stand.

Læs mere, og book din stand her.