Spiseguide på 24 timer i Odense: Fra morgenmad til cocktails

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Der er mange gode restauranter og caféer at vælge imellem i Odense. Vi har lavet en guide til et døgn i Odense med anbefalinger til, hvor du kan gå hen for at nyde dagens forskellige måltider. Lige fra din morgenmad til en afsluttende late-night-snack.

Morgenmad og kaffe

 

Den Lille Smalle
Den Lille Smalle er en hyggelig coffee shop med lækre kaffevarianter som f.eks. cafe mocha eller latte. Her kan du også få forskellige sunde morgenmadsvarianter som f.eks. en morgenkomplet med brød, ålrøget skinke og yoghurt med hjemmelavet rabarberkompot og müsli eller en chia og smoothie bowl med frisk frugt. Begge morgenmadsvarianter koster 44 kr.

Vestergade 5
5000 Odense C

Themsens Cafe & Fristelser
Themsens Cafe & Fristelser har et meget stort udvalg af øko-fairtrade kaffavarianter. Prøv f.eks. deres stempel kaffe eller espresso.
Her kan du nyde en morgenmadsmenu til 80 kr., hvor du får spansk lufttørret serranoskinke og ost, toppet med lidt grønt, dagens brød samt smør og marmelade.

Overgade 32
5000 Odense C

Nelle’s Coffee & Whine
Hos Nelle’s kan du nyde din bæredygtige kaffe sammen med en Crossaint til 25 kr., en bolle med smør, ost eller marmelade til 25 kr. eller et stykke rugbrød med smør og ost til 15 kr. Med hele tre fede lokationer i Odense, er der helt sikkert et sted for dig.

Overgade 21A, Rosenbæk Torv 1A og Filosofgangen 30
5000 Odense C 

Brunch

 

Restaurant Nordatlanten
Er du til en luksuriøs brunch med lidt udover det sædvanlige? Så besøg Restaurant Nordatlanten på havnen, som hver lørdag og søndag fra kl. 10-15 serverer en overdådig brunchbuffet, som bestemt ikke mangler noget.

Du kan få alle de traditionelle brunchretter som æg, bacon og pølser. Men du kan også nyde godt af mere luksuriøse specialiteter som f.eks. confiteret and med tyttebær, hjemmelavet nutella og marmelade og smoothie. Buffeten koster 225 kr., og det er inklusiv alm. kaffe, the, to slags juice og tre slags bitter hvoraf den ene er deres hjemmelavede nordatlantiske bitter.

På Restaurant Nordatlanten kan du nyde din mad, imens du kigger ud over vandet.

Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C

Marcello’s
Hver lørdag og søndag mellem kl. 9.30-13 serverer Marcello’s i Odense stor brunchbuffet med alle de klassiske brunchretter samt et stort udvalg af frisk frugt i flotte udskæringer og mange forskellige slags kager. Buffeten koster kun 109 kr., og du får hele 25% rabat, hvis du er studerende.

Kongensgade 10
5000 Odense C
 

Eydes Gastro Pub
Den hyggelige pubinspirerede restaurant serverer hver dag mellem 9-14.30 en stor, lækker brunchbuffet, hvor noget af udvalget varierer fra dag til dag. Buffeten koster 139 kr. og består af klassiske brunchspecialiteter som f.eks. æg, bacon, pølser og lune pandekager. Men derudover tilbyder buffeten også forskellige frokostretter som tunsalat og tarteletter.

Kongensgade 31A
5000 Odense
 

Se flere forslag i vores brunchguide her.

Frokost

 

Me – Mother’s Street Food
Her kan du få autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches til 50 kr. og pho-supper i forskellige afskygninger til mellem 75 og 89 kr. Derudover kan du købe forskellige vietnamesiske drikkevarer.

Du kan både nyde din mad inde på restauranten, udenfor i solen eller tage den med dig.

Vestergade 1
5000 Odense C

Snik Snak
Hos Snik Snak er du sikret en hyggelig frokostoplevelse, uanset om du vælger at sidde indenfor eller ude foran restauranten.

Restauranten serverer forskellige tapas-retter til mellem 35 og 99 kr., som du kan sammensætte, som du lyster. Prøv f.eks. deres røgede laks med fynsk rygeostcreme, peberrod og sprødt rugbrød eller deres stegte unghanebryst med røget svampefløde.

Vi kan også anbefale deres Big Nik Burger til 139 kr., som bl.a. indeholder det anderledes men meget lækre mix af rosagrillet US oksekød og flæskesvær.

Jernbanegade 14
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud
Nu er vi kommet med et vietnamesisk og et spansk bud på gode frokostrestauranter, men denne restaurant er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur.

På Café Skt. Gertrud kan du få alt fra lækre salater til klassiske brasserieretter som f.eks. moules frites, men vi kan i særdeleshed også anbefale deres velsmagende klassiske burger med sprøde pommes frites. Priserne på frokostretterne ligger på mellem 88-284 kr.

Jernbanegade 8
5000 Odense C

Se flere forslag i vores frokostguide her.

Eftermiddagssnack

 

RICETERIA Odense
RICETERIA er en kombineret café og RICE-butik, hvor du kan få sund og hjemmelavet mad.
Her er der smæk på farverne, og du spiser af det unikke og håndlavede RICE spisestel. Vi kan især anbefale caféens flotte, velsmagende kager.

Mageløs 1
5000 Odense C 

Konditoriet Kagedåsen
I den hyggelige Brandts Passage ligger Konditoriet Kagedåsen, som serverer hjemmelavede kager og boller baseret på lækre råvarer. Udvalget varierer fra dag til dag, men du kan f.eks. få lagkager, cupcakes, tærter og småkager. Det er ikke det billigste sted i byen, men til gengæld er du garanteret kvalitet.

Brandts Passage 31D
5000 Odense C

Den Italienske Isbutik
Hos Den Italienske Isbutik i Odense kan du få hjemmelavede vafler og et stort udvalg af hjemmelavet is. Prøv f.eks. deres populære, grønne pistacieis.
Vi kårede Den Italienske Isbutik som Fyns bedste is, så den er helt sikkert værd at prøve!

Skt. Knuds Kirkestræde 9
Odense C

Aftensmad

 

Marcantonio
Hvis du har lyst til et lækkert italiensk måltid, er Marcantonio stedet! Kvaliteten er høj, men priserne er forholdsvis lave, og hovedretterne koster mellem 105-275 kr.

Restauranten serverer forskellige antipasti, pasta og ikke mindst pizza, som smager fantastisk. Du kan enten nyde din mad inde i restauranten eller udenfor i det hyggelige Vintapperstræde. Uanset hvad er stemningen dejligt uhøjtidelig, og betjeningen er god.

Se en længere anmeldelse af Marcantonio her.

Vintapperstræde 8
5000 Odense C

Bar Tapas
Er du mere i humør til tapas? Så skal du prøve Bar Tapas, som serverer running tapas, hvor du for 249 kr. kan spise alt det, du har lyst til. Du kan dog også bestille enkelte retter fra menukortet, hvis du ikke har den store sult.
På Bar Tapas kan du f.eks. nyde deres kæmperejer med hvidløg, chili og persille eller deres serranoskinke med grillede artiskokker og ristede hasselnødder.

Kongensgade 63
5000 Odense C

Restaurant Oluf Bagers Gård
Inde i en hyggelig smøge i Nørregade finder du Oluf Bagers Gård, som serverer forfriskende anderledes retter med udgangspunkt i lækre råvarer.

For 350 kr. får du 9 små retter, og mandag-onsdag får du tilmed 2 glas vin inkluderet i prisen. Menuen i juli og august består bl.a. af snobrød med rejer og purløg, jomfruhummer med malt og dild samt champagnebrus.

Nørregade 29
5000 Odense C 

Dessert

 

Café Kræz
Café Kræz er en velkendt og vellidt café i Odense. Du kan enten nyde din mad indenfor i hyggelige, intime omgivelser eller ude foran ved et af bordene. Hos Kræz kan du bl.a. få hjemmelavet kiksekage, cremet, hjemmelavet avocado-is eller en lun belgisk vaffel med is, friske bær og chokoladesauce. Alle de nævnte desserter koster 60 kr. stk.

Gråbrødre Pl. 6
5000 Odense C

Restaurant Cro’n
Hos Restaurant Cro’n får du traditionelle danske retter, som vor mor lavede dem, og de har et lækkert udvalg af dessertklassikere. Prøv f.eks. deres hjemmebagte pandekager med vaniljeis til 78 kr. eller deres gammeldaws æblekage med letpisket flødeskum til 88 kr. Du kan nyde din dessert inde i den hyggelige restaurant eller ude i deres gårdhave.

Dronningensgade 29
5000 Odense C

Ishuse ved Skovsøen
Hvis du er i humør til en god gammeldaws isvaffel, kan vi helt sikkert anbefale dig at besøge et af ishusene ved Skovsøen lidt uden for Odense centrum. Her kan du bl.a. få en god gammeldags isvaffel med guf, syltetøj og flødebolle og nyde den i de idylliske omgivelser omkring Fruens Bøge, som indbyder til en hyggelig aftengåtur rundt om Skovsøen.

Frits Vafler
Skovalléen 99
5250 Odense SV

Skovkiosken
Læssøegade 210
5230 Odense M

Øl

 

Carlsens Kvarter
Det hyggelige Carlsens Kvarter har med deres ca. 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker mildest talt et meget stort udvalg. De specialiserer sig især inden for belgiske øl, men de tilbyder også mange andre varianter fra både Danmark og resten af verden.
Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene.

Hunderupvej 19
5000 Odense C

Dunkbar
Dunkbar, som er forholdsvis ny i Odense, specialiserer sig i helt friskbrygget øl. De er desuden de eneste i Odense, som forhandler øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar. Så leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt specielle øltyper, er Dunkbar et rigtig godt bud.

Dunkbar tilbyder desuden studierabat på deres tjekkiske pilsnere (35 kr.).

Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Christian Firtal
Christian Firtal ligger i en af Odenses hyggeligste sidegader; Vintapperstræde. Her kan du nyde et stort udvalg af specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Christian Firtal har desuden happy hour hver dag mellem kl. 19 og 20, hvor der er halv pris på alle slags fadøl.

Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Se flere forslag i vores ølguide her.

Cocktails

 

Grand Hotel Cocktail Bar & Lounge
Grand Hotel bryster sig med, at de serverer byens bedste cocktails. Om det er sandt, vil vi lade dig afgøre, men stedet er helt sikkert et besøg værd. Det er imidlertid ikke kun deres cocktails, som er et besøg værd; omgivelserne er utroligt lækre, og hvis solen skinner, kan du endda nyde dine cocktails på den flotte tagterrasse.

Jernbanegade 18
5000 Odense C

Goma
Goma er ikke blot kendt for deres lækre japansk-inspirerede mad – de er også kendt for at lave fantastiske cocktails. Prøv f.eks. deres lækre ’Lady In Red’, som emmer af sommer. Cocktailen består af ginvarianten Beefeater 24, rabarber og æggehvider.

Kongensgade 66-68
5000 Odense C

MASH
Selvom mange nok forbinder MASH med kvalitetskød, serverer de også lækre cocktails. Prøv f.eks. deres Hemingway Daiquiri med lime og grapefrugt eller deres MASH Margarita. Cocktailsene koster mellem 100-125 kr. 

Vær dog opmærksom på, at MASH kun har åbent til kl. 22 i hverdagene og til kl. 23 torsdag-lørdag.

Vestergade 11
5000 Odense C

Få mere inspiration i vores cocktailguide her.

Late night snack

 

Piccolo Take Away
Efter en god aften i byen trænger du måske til en late night snack, inden du skal hjem i seng. Her er Piccolo et godt bud. Piccolo er en odenseklassiker, og det er nok de færreste i Odense, som ikke har prøvet Ali’s pizzaer i løbet af årene.

Vestergade 50
5000 Odense C

Pizza Pizza
Et andet godt bud på en late night snack i Odense er Pizza Pizza. Her kan du hele natten få gode pizza slice.

Nørregade 16
5000 Odense C

The Peach Pit
The Peach Pit har eksisteret i mange år efterhånden, og de er især kendt for deres pizza slices. Men du kan også få bl.a. durum, pita og pommes frites.
Torsdag, fredag og lørdag har de åbent hele natten, så det er det ideelle sted at slutte din bytur af.

Mageløs 7
5000 Odense C

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.