MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spiseguide på 24 timer i Odense: Fra morgenmad til cocktails

Af Betina Vestergård Jepsen

Der er mange gode restauranter og caféer at vælge imellem i Odense. Vi har lavet en guide til et døgn i Odense med anbefalinger til, hvor du kan gå hen for at nyde dagens forskellige måltider. Lige fra din morgenmad til en afsluttende late-night-snack.

Morgenmad og kaffe

 

Den Lille Smalle
Den Lille Smalle er en hyggelig coffee shop med lækre kaffevarianter som f.eks. cafe mocha eller latte. Her kan du også få forskellige sunde morgenmadsvarianter som f.eks. en morgenkomplet med brød, ålrøget skinke og yoghurt med hjemmelavet rabarberkompot og müsli eller en chia og smoothie bowl med frisk frugt. Begge morgenmadsvarianter koster 44 kr.

Vestergade 5
5000 Odense C

Themsens Cafe & Fristelser
Themsens Cafe & Fristelser har et meget stort udvalg af øko-fairtrade kaffavarianter. Prøv f.eks. deres stempel kaffe eller espresso.
Her kan du nyde en morgenmadsmenu til 80 kr., hvor du får spansk lufttørret serranoskinke og ost, toppet med lidt grønt, dagens brød samt smør og marmelade.

Overgade 32
5000 Odense C

Nelle’s Coffee & Whine
Hos Nelle’s kan du nyde din bæredygtige kaffe sammen med en Crossaint til 25 kr., en bolle med smør, ost eller marmelade til 25 kr. eller et stykke rugbrød med smør og ost til 15 kr. Med hele tre fede lokationer i Odense, er der helt sikkert et sted for dig.

Overgade 21A, Rosenbæk Torv 1A og Filosofgangen 30
5000 Odense C 

Brunch

 

Restaurant Nordatlanten
Er du til en luksuriøs brunch med lidt udover det sædvanlige? Så besøg Restaurant Nordatlanten på havnen, som hver lørdag og søndag fra kl. 10-15 serverer en overdådig brunchbuffet, som bestemt ikke mangler noget.

Du kan få alle de traditionelle brunchretter som æg, bacon og pølser. Men du kan også nyde godt af mere luksuriøse specialiteter som f.eks. confiteret and med tyttebær, hjemmelavet nutella og marmelade og smoothie. Buffeten koster 225 kr., og det er inklusiv alm. kaffe, the, to slags juice og tre slags bitter hvoraf den ene er deres hjemmelavede nordatlantiske bitter.

På Restaurant Nordatlanten kan du nyde din mad, imens du kigger ud over vandet.

Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C

Marcello’s
Hver lørdag og søndag mellem kl. 9.30-13 serverer Marcello’s i Odense stor brunchbuffet med alle de klassiske brunchretter samt et stort udvalg af frisk frugt i flotte udskæringer og mange forskellige slags kager. Buffeten koster kun 109 kr., og du får hele 25% rabat, hvis du er studerende.

Kongensgade 10
5000 Odense C
 

Eydes Gastro Pub
Den hyggelige pubinspirerede restaurant serverer hver dag mellem 9-14.30 en stor, lækker brunchbuffet, hvor noget af udvalget varierer fra dag til dag. Buffeten koster 139 kr. og består af klassiske brunchspecialiteter som f.eks. æg, bacon, pølser og lune pandekager. Men derudover tilbyder buffeten også forskellige frokostretter som tunsalat og tarteletter.

Kongensgade 31A
5000 Odense
 

Se flere forslag i vores brunchguide her.

Frokost

 

Me – Mother’s Street Food
Her kan du få autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches til 50 kr. og pho-supper i forskellige afskygninger til mellem 75 og 89 kr. Derudover kan du købe forskellige vietnamesiske drikkevarer.

Du kan både nyde din mad inde på restauranten, udenfor i solen eller tage den med dig.

Vestergade 1
5000 Odense C

Snik Snak
Hos Snik Snak er du sikret en hyggelig frokostoplevelse, uanset om du vælger at sidde indenfor eller ude foran restauranten.

Restauranten serverer forskellige tapas-retter til mellem 35 og 99 kr., som du kan sammensætte, som du lyster. Prøv f.eks. deres røgede laks med fynsk rygeostcreme, peberrod og sprødt rugbrød eller deres stegte unghanebryst med røget svampefløde.

Vi kan også anbefale deres Big Nik Burger til 139 kr., som bl.a. indeholder det anderledes men meget lækre mix af rosagrillet US oksekød og flæskesvær.

Jernbanegade 14
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud
Nu er vi kommet med et vietnamesisk og et spansk bud på gode frokostrestauranter, men denne restaurant er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur.

På Café Skt. Gertrud kan du få alt fra lækre salater til klassiske brasserieretter som f.eks. moules frites, men vi kan i særdeleshed også anbefale deres velsmagende klassiske burger med sprøde pommes frites. Priserne på frokostretterne ligger på mellem 88-284 kr.

Jernbanegade 8
5000 Odense C

Se flere forslag i vores frokostguide her.

Eftermiddagssnack

 

RICETERIA Odense
RICETERIA er en kombineret café og RICE-butik, hvor du kan få sund og hjemmelavet mad.
Her er der smæk på farverne, og du spiser af det unikke og håndlavede RICE spisestel. Vi kan især anbefale caféens flotte, velsmagende kager.

Mageløs 1
5000 Odense C 

Konditoriet Kagedåsen
I den hyggelige Brandts Passage ligger Konditoriet Kagedåsen, som serverer hjemmelavede kager og boller baseret på lækre råvarer. Udvalget varierer fra dag til dag, men du kan f.eks. få lagkager, cupcakes, tærter og småkager. Det er ikke det billigste sted i byen, men til gengæld er du garanteret kvalitet.

Brandts Passage 31D
5000 Odense C

Den Italienske Isbutik
Hos Den Italienske Isbutik i Odense kan du få hjemmelavede vafler og et stort udvalg af hjemmelavet is. Prøv f.eks. deres populære, grønne pistacieis.
Vi kårede Den Italienske Isbutik som Fyns bedste is, så den er helt sikkert værd at prøve!

Skt. Knuds Kirkestræde 9
Odense C

Aftensmad

 

Marcantonio
Hvis du har lyst til et lækkert italiensk måltid, er Marcantonio stedet! Kvaliteten er høj, men priserne er forholdsvis lave, og hovedretterne koster mellem 105-275 kr.

Restauranten serverer forskellige antipasti, pasta og ikke mindst pizza, som smager fantastisk. Du kan enten nyde din mad inde i restauranten eller udenfor i det hyggelige Vintapperstræde. Uanset hvad er stemningen dejligt uhøjtidelig, og betjeningen er god.

Se en længere anmeldelse af Marcantonio her.

Vintapperstræde 8
5000 Odense C

Bar Tapas
Er du mere i humør til tapas? Så skal du prøve Bar Tapas, som serverer running tapas, hvor du for 249 kr. kan spise alt det, du har lyst til. Du kan dog også bestille enkelte retter fra menukortet, hvis du ikke har den store sult.
På Bar Tapas kan du f.eks. nyde deres kæmperejer med hvidløg, chili og persille eller deres serranoskinke med grillede artiskokker og ristede hasselnødder.

Kongensgade 63
5000 Odense C

Restaurant Oluf Bagers Gård
Inde i en hyggelig smøge i Nørregade finder du Oluf Bagers Gård, som serverer forfriskende anderledes retter med udgangspunkt i lækre råvarer.

For 350 kr. får du 9 små retter, og mandag-onsdag får du tilmed 2 glas vin inkluderet i prisen. Menuen i juli og august består bl.a. af snobrød med rejer og purløg, jomfruhummer med malt og dild samt champagnebrus.

Nørregade 29
5000 Odense C 

Dessert

 

Café Kræz
Café Kræz er en velkendt og vellidt café i Odense. Du kan enten nyde din mad indenfor i hyggelige, intime omgivelser eller ude foran ved et af bordene. Hos Kræz kan du bl.a. få hjemmelavet kiksekage, cremet, hjemmelavet avocado-is eller en lun belgisk vaffel med is, friske bær og chokoladesauce. Alle de nævnte desserter koster 60 kr. stk.

Gråbrødre Pl. 6
5000 Odense C

Restaurant Cro’n
Hos Restaurant Cro’n får du traditionelle danske retter, som vor mor lavede dem, og de har et lækkert udvalg af dessertklassikere. Prøv f.eks. deres hjemmebagte pandekager med vaniljeis til 78 kr. eller deres gammeldaws æblekage med letpisket flødeskum til 88 kr. Du kan nyde din dessert inde i den hyggelige restaurant eller ude i deres gårdhave.

Dronningensgade 29
5000 Odense C

Ishuse ved Skovsøen
Hvis du er i humør til en god gammeldaws isvaffel, kan vi helt sikkert anbefale dig at besøge et af ishusene ved Skovsøen lidt uden for Odense centrum. Her kan du bl.a. få en god gammeldags isvaffel med guf, syltetøj og flødebolle og nyde den i de idylliske omgivelser omkring Fruens Bøge, som indbyder til en hyggelig aftengåtur rundt om Skovsøen.

Frits Vafler
Skovalléen 99
5250 Odense SV

Skovkiosken
Læssøegade 210
5230 Odense M

Øl

 

Carlsens Kvarter
Det hyggelige Carlsens Kvarter har med deres ca. 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker mildest talt et meget stort udvalg. De specialiserer sig især inden for belgiske øl, men de tilbyder også mange andre varianter fra både Danmark og resten af verden.
Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene.

Hunderupvej 19
5000 Odense C

Dunkbar
Dunkbar, som er forholdsvis ny i Odense, specialiserer sig i helt friskbrygget øl. De er desuden de eneste i Odense, som forhandler øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar. Så leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt specielle øltyper, er Dunkbar et rigtig godt bud.

Dunkbar tilbyder desuden studierabat på deres tjekkiske pilsnere (35 kr.).

Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Christian Firtal
Christian Firtal ligger i en af Odenses hyggeligste sidegader; Vintapperstræde. Her kan du nyde et stort udvalg af specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Christian Firtal har desuden happy hour hver dag mellem kl. 19 og 20, hvor der er halv pris på alle slags fadøl.

Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Se flere forslag i vores ølguide her.

Cocktails

 

Grand Hotel Cocktail Bar & Lounge
Grand Hotel bryster sig med, at de serverer byens bedste cocktails. Om det er sandt, vil vi lade dig afgøre, men stedet er helt sikkert et besøg værd. Det er imidlertid ikke kun deres cocktails, som er et besøg værd; omgivelserne er utroligt lækre, og hvis solen skinner, kan du endda nyde dine cocktails på den flotte tagterrasse.

Jernbanegade 18
5000 Odense C

Goma
Goma er ikke blot kendt for deres lækre japansk-inspirerede mad – de er også kendt for at lave fantastiske cocktails. Prøv f.eks. deres lækre ’Lady In Red’, som emmer af sommer. Cocktailen består af ginvarianten Beefeater 24, rabarber og æggehvider.

Kongensgade 66-68
5000 Odense C

MASH
Selvom mange nok forbinder MASH med kvalitetskød, serverer de også lækre cocktails. Prøv f.eks. deres Hemingway Daiquiri med lime og grapefrugt eller deres MASH Margarita. Cocktailsene koster mellem 100-125 kr. 

Vær dog opmærksom på, at MASH kun har åbent til kl. 22 i hverdagene og til kl. 23 torsdag-lørdag.

Vestergade 11
5000 Odense C

Få mere inspiration i vores cocktailguide her.

Late night snack

 

Piccolo Take Away
Efter en god aften i byen trænger du måske til en late night snack, inden du skal hjem i seng. Her er Piccolo et godt bud. Piccolo er en odenseklassiker, og det er nok de færreste i Odense, som ikke har prøvet Ali’s pizzaer i løbet af årene.

Vestergade 50
5000 Odense C

Pizza Pizza
Et andet godt bud på en late night snack i Odense er Pizza Pizza. Her kan du hele natten få gode pizza slice.

Nørregade 16
5000 Odense C

The Peach Pit
The Peach Pit har eksisteret i mange år efterhånden, og de er især kendt for deres pizza slices. Men du kan også få bl.a. durum, pita og pommes frites.
Torsdag, fredag og lørdag har de åbent hele natten, så det er det ideelle sted at slutte din bytur af.

Mageløs 7
5000 Odense C

Del artikel

Andre læser også